Търсенето Ви не даде резултати: 

Можете да потърсите отново, като следвате тези съвети:

 • Проверете правописа, опитайте със синоними
 • Ограничете търсенето до един или два термина
 • Използвайте по-малко специфични думи, с една по-обща дума може да намерите повече продукти

TEFAL ИНТЕЛИГЕНТНА ПЕРСОНАЛНА ВЕЗНА Goodvibes HEALTH

ИНТЕЛИГЕНТНА ПЕРСОНАЛНА ВЕЗНА Goodvibes HEALTH Интелигентната везна за добро настроение
Независимо дали целта ви е да натрупате енергия, да свалите килограми, или да оформите тялото си, интелигентната везна Goodvibes е адаптиран към нуждите ви. Той предлага много повече от измерването на теглото ви със своите 14 показателя — като BMI, телесни мазнини, мускулна маса и сърдечен ритъм — за да ви помогне да опознаете по-добре тялото си, да правите правилен избор и да разкриете истинската си същност. Открийте интелигентния цифров кантар с удобно свързано приложение, който със сигурност ще ви зареди с позитивна енергия!

Реф. №: BM9660S1

Интелигентна персонална везна за добро настроение и за едно позитивно "вас"

Вие не сте само цифри на кантара! От възрастта до типа на тялото и целите, всеки е различен.

С интелигентната везна Goodvibes и нейното ултра интуитивно приложение можете да опознаете тялото си по-добре, да управлявате целите си и да се грижите за своето здраве с помощта на 14 показателя за тялото, като BMI, телесни мазнини и мускулна маса, както и маса на костите, вода в тялото, метаболитна възраст и сърдечен ритъм.

Удобното приложение ви позволява да следите и визуализирате напредъка си, с възможности за определяне на цели за тегло и телесни мазнини, за да ви помогне да постигнете желаните позитивни резултати.

Без ограничение на броя потребители, то е идеално за поддържане на форма заедно с роднини и приятели.

Дигиталният кантар Goodvibes е създаден за всички размери и форми, с капацитет от 180 kg и градуация от 50 g.

Най-важното
 • Вашето по-добро аз

  Следете до 14 телесни показателя само с един поглед на ултра-интуитивното приложение Goodvibes: опознайте тялото си, управлявайте целите си и се погрижете за вашето здраве с показатели като сърдечен ритъм.

 • Много повече от тегло

  Наблюдавайте много повече от теглото си- 14 телесни показателя: тегло, BMI, телесни мазнини, мускулна маса, маса на костите, вода в тялото, затлъстяване на вътрешните органи в коремната кухина, подкожни мазнини, скелетни мускули, BMR, метаболитна възраст, протеини и сърдечен ритъм.

 • Следете напредъка си

  Лесно визуализирайте напредъка си благодарение на лесни за четене табла, налични в безплатното ви приложение, което се свързва с помощта на Bluetooth.

 • Постигнете целите си

  Възможността за определяне на цели за тегло и телесни мазнини ви мотивира да постигате позитивни резултати.

 • Неограничени потребители

  Възползвайте се от неограничен брой потребители – идеално за поддържане на формата с роднини и приятели. Единственото ограничение е паметта на телефона ви!

 • Синхронизирайте приложенията си

  Синхронизирайте приложението си с Google Fit, Apple Health и Fitbit за по-голямо удобство.

 • Лесен за четене

  Благодарение на дисплея с подсветка с цифри с размер 23 mm лесно отчитате напредъка си.

 • Зареждане с лекота

  С приложен USB кабел, с който да поддържате кантара напълно зареден.

 • Всички размери и форми

  С капацитет от 180 kg с градуиране от 50 g за прецизно претегляне на всички размери и форми.

 • Изтънчен дизайн

  Голямата стъклена платформа осигурява изтънчена естетика и идеални размери (32 x 32 cm).

Функции
КОНТРОЛ НА ТЕГЛОТО И ТЯЛОТО
Измерване на мазнините в Kg    
ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ
Вместимост 180  kg
Скала 50  g
Дисплей с подсветка    
Платформа за претегляне Закалено стъкло  
Цветове Черен  
Тип батерия Литиево-йонна батерия  
Други 14 показателя за измерване на тялото Bluetooth връзка Размер на платформата: 32 x 32 см Цвят на подсветката: Бял Сензори ITO Включен е 1 м USB кабел  
Connected product    
Тегло на батерията 8,5  g
Дължина на захранващия кабел 1  m
Инструкции и ръководство
Често задавани въпроси
За какво се използва това измерване на тялото?
Проследяване на напредъка ви!
Той измерва общата ви телесна маса в килограми и грамове. Това е единствената телесна мярка, която помним точно: като спортно постижение. Спомняме си идеалното тегло и се опитваме да го възстановим, да се върнем към него. Не се вманиачавайте в това.

Как да разбера как се справям?
Като използвате другите телесни показатели!
Основната им цел е да усъвършенстват резултата, да нюансират развитието ви, да направят по-прецизен преглед на състоянието на тялото ви. Целта за теглото винаги е първата, която си поставяме, но не трябва да смятаме, че то ще намалее бързо. Другите телесни показатели ще компенсират това неудовлетворение, като показват напредъка ви по-бързо.

Какво мога да направя?
Проявете възможно най-много снизхождение!
Идеята е да не се обезкуражавате предварително. Поставете си положителна тенденция, а не твърде висока цел: не можете да се върнете към теглото, което сте имали на 12 години, когато сте на 20 години, или към теглото си от 20 години, когато сте на 40 години. Признаването на това не е равносилно на отказване. Вземете мерки, но не прекарвайте живота си в борба с теглото си.

Как мога да се справя още по-добре?
Като не бързате прекалено много!
Не се качвайте на кантара всеки ден, защото в противен случай и най-малкото покачване ще ви обезкуражи. За предпочитане се претегляйте сутрин на гладно. Теглото ви се променя в зависимост от сезоните, времената и периодите от живота ви. Отчетете този резултат заедно с другите телесни показатели.


Как да поддържам добър баланс?
Като проявявате любов към себе си!
Балансът трябва да е между хладилника и фитнеса. Създаването на баланс е дългосрочен процес. Адаптирайте приема и коригирайте излишъците в зависимост от усилията си, времето и годишния период: заседнали ли сте, спортувате ли, времето студено ли е, или има гореща вълна, присъствате ли на празнична трапеза със семейство или приятели? Съставете менюто си според реалните си нужди.
За какво се използва това измерване на тялото?
Да знаете къде се намирате!
Индексът на телесните мазнини (ИТМз) измерва количеството мазнини в цялото тяло като процент от общото тегло. Той е силно обвързан с пола: мъжете и жените нямат едни и същи нужди. Това е резултат от праисторическите времена, когато организмът е трупал резерви в случай на глад и бременност.

Как да разбера как се справям?
Като го наблюдавате!
Това е мярката на тялото, която трябва да се следи и сравнява с останалите: когато общото ви тегло започне да намалява, проверете дали губите мазнини, а не вода или мускули, като останете в средните граници, за да не нарушите функциите на организма.


Какво мога да направя?
Заложете на бъдещето!
Прекалено многото мазнини могат да навредят на здравето, но прекалено малкото не е по-добре. Намаляването му обаче може да намали до минимум или да предотврати заболявания като високо кръвно налягане, сърдечносъдови заболявания, диабет тип 2 и някои видове рак.

Как мога да се справя още по-добре?
Като направите резултата положителен!
Не забравяйте, че тази телесна мазнина е от съществено значение за жизнените функции на организма: регулиране на температурата, усвояване на мастноразтворимите витамини, защита на жизненоважните органи, хормонален баланс и поддържане на хормоналните цикли. Премахвайте само излишното и гледайте на естествените си извивки в положителна светлина.

Как да поддържам добър баланс?
Като стабилизирате представата си за себе си!
Съществува риск тази телесна мярка да се превърне в мания. Това би било срамота. Ребалансирането на излишните мазнини и захар в чинията ви и редовната физическа активност ще ви помогнат да поддържате баланс между приема и разхода на енергия: това е ключът към трайното отслабване.
За какво се използва това измерване на тялото?
За да ви дадем отправна точка!
Чрез изчисляване на съотношението между теглото и височината той оценява телесното ви тегло и ви дава обща представа за него. Но данните се изчисляват по среден стандарт. А вие не сте средностатистически! Тези данни служат като предупреждение: ако индексът ви на телесна маса е твърде висок, трябва да предприемете мерки или да потърсите съвет, за да го поддържате в правилните граници.


Как да разбера как се справям?
Като измервате талията си!
Килограмите и сантиметрите не казват всичко: силен играч на ръгби ще има висок ИТМ заради мускулната си маса. Вземете предвид другите телесни показатели на кантара и измерете талията си: ако надвишава 80 см за жена и 94 см за мъж, не се колебайте да го обсъдите с лекаря си, за да се погрижите за здравето си.

Какво мога да направя?
Използвайте това правилно!
Това е мярка за тялото, която не се променя много. Наистина е необходима голяма промяна в теглото, за да стане видима. Но тя ви показва дали трябва да внимавате, или не и ви помага да си поставите здравна цел, както и цели за отслабване. Освен това ще може да ви покаже дали сте успели, когато стигнете до финалната лента.

Как мога да се справя още по-добре?
Като забравите за него!
ИТМ не е приоритет. Трудно е да се подобри бързо. Знаете, че тялото ви няма да се промени за една нощ. Дори би било опасно да се случва прекалено бързо! Резултатът в крайна сметка ще се подобри, когато възстановите баланса.

Как да поддържам добър баланс?
С голяма доза търпение!
Както за ИТМ, така и за другите телесни показатели, не се изкушавайте да ги проверявате всеки ден. Веднъж седмично е достатъчно. Ще бъде по-приятно да ги гледате как се различават, дори леко – най-вече в началото. Нетърпението е лоша идея: ако ги наблюдавате твърде внимателно, липсата на напредък бързо ще ви обезкуражи!
Със снизхождение и умереност!
Не бъдете прекалено строги към себе си! Всеки от нас може да има повече или по-малко килограми за сваляне, като целевото тегло в главата ни е пряко свързано с представата, която имаме за себе си, когато се погледнем в огледалото. Не се обезкуражавайте, като си поставяте непостижима цел: правете нещата стъпка по стъпка. За да имат усилията ви дълготраен ефект, те трябва да се натрупват с течение на времето. Опитайте се да промените хранителните си навици от самото начало, за да можете да ги поддържате в бъдеще и да стабилизирате резултата. Най-добре е възможно най-скоро да започнете да балансирате физическото изразходване и приема на храна при всяко хранене, без да се лишавате от малките удоволствия, които ще ви помогнат да продължите.
За какво се използва това измерване на тялото?
Всичко е свързано с талията ви!
Измерването на скритите мазнини, натрупани около органите в корема, ни позволява да контролираме и ограничим увеличаването им. Твърде голямото им количество означава излишни сантиметри, възпаления и в дългосрочен план риск от развитие на високо кръвно налягане и сърдечносъдови заболявания.

Как да разбера как се справям?
Лесно е да се прекали!
В диапазона от 0 до 20, ако кантарът ви дава оценка, по-малка или равна на 6, тя е добра, от 7 до 11 е приемлива, при 14 е висока, а при 15 е твърде висока. Имате ли излишни висцерални мазнини? Това е добра телесна мярка за проблем, който не се изразява директно в допълнителни сантиметри. По този начин можете бързо да предотвратите рисковете и да предприемете действия за тяхното намаляване.


Какво мога да направя?
Следете го отблизо!
Това е вторият по важност показател след теглото. Щом талията ви надхвърли 80 см за жените и 94 см за мъжете, т.е. щом трябва да разхлабите колана си или копчетата на сакото ви стягат корема, храненето ви трябва да се балансира и приемът да се намали.

Как мога да се справя още по-добре?
Като избягвате захарта!
Намаляването на приема на захар, особено на рафинирана захар, е първата стъпка, която трябва да направите. Твърде високата стойност на висцералните мазнини е знак, че местата за съхранение на мазнини са пълни и че се очертава инсулинова резистентност. За да се справите по-добре, добавете в чинията си хрупкавост, обем, вкус и по-малко захар.

Как да поддържам добър баланс?
Като избирате фибри!
Продължавайте с превантивните действия и усъвършенствайте фигурата си чрез създаване на добри навици в дългосрочен план с достатъчно удоволствие и наслада, за да продължите: системно добавяйте фибри от любимите си плодове, зеленчуци и зърнени храни към всички ястия, за да ограничите усвояването на мазнините.
За какво се използва това измерване на тялото?
За да видите това, което сте се опитвали да избегнете!
Любовни дръжки, целулит, седалищни торбички... Както и да я наричаме, каквато и да е формата ѝ и където и да я натрупваме, тази телесна мярка оценява мазнините, които ни притесняват: видимата мазнина, разпръсната по цялото тяло, осезаема при допир и неприятна за окото. От този тип, който бихме искали да обработим с фотошоп и да изчезне.

Как да разбера как се справям?
Като пробвате банските си!
Това е моментът, в който кантарът обяснява малките извивки, които виждате в огледалото. Това е и телесната мярка, която подчертава несправедливостта между формите на тялото на мъжете и жените.


Какво мога да направя?
Раздвижете линиите!
Тези подкожни мазнини се съхраняват в адипоцити: мастни клетки, които се характеризират с това, че намаляват, когато са в движение, но никога не изчезват, след като се установят. При най-малкото отслабване на вниманието и усилията те отново се запълват.

Как мога да се справя още по-добре?
Като ги атакувате!
Мобилизирайте адипоцитите, накарайте ги да се раздвижат, като ги масажирате непосредствено след тренировка или спорт, за да ги омекотите и да разрушите вдлъбнатините. Овлажнявайте кожата си след душ и ако е възможно, масажирайте я, за да я изгладите. Това е моментът да се обърнете към професионален масажист или да си направите антицелулитен масаж.

Как да поддържам добър баланс?
Чрез разчистване!
Трябва да избягваме да пълним и изпразваме чинията си, за да не напълним мастните клетки, и след това да се лишаваме, за да изчезнат: трябва да търсим обем и плътност, а не количество. Можем да заблудим очите с храни, богати на вода и антиоксиданти. Абсорбирайте ги с фибри. Предпочитайте зеленчуци и плодове и ограничете мазните и сладките храни.
За какво се използва това измерване на тялото?
Следете напредъка си!
Това е истинският показател за физическа активност. С него се измерват всички мускули в тялото, както и количеството вода, което те съдържат, спрямо общото тегло на тялото: гладките мускули образуват вътрешните ни стени, а напречнонабраздените мускули са двигателните ни мускули. Тяхната активност, дори в състояние на покой, черпи енергия от мастната тъкан.

Как да разбера как се справям?
Като видите дали процентът му се увеличава!
Възходящата му тенденция показва, че процесът на отслабване е започнал дори ако теглото на тялото все още не се е променило. Това може да е разочароващо. Редовното му изменение измерва развитието на мускулната маса, която се увеличава за сметка на мастната маса. Това показва, че усилията се отплащат!

Какво мога да направя?
Продължавайте в същия дух!
Колкото повече се увеличава съотношението, толкова повече се променя числото. Когато мускулната маса е изчерпала наличните ресурси от мазнини, тялото търси енергия от протеините в мускулите, поради което е важно да се поддържа достатъчен прием на енергия и протеини. Бъдете внимателни, ако загубата на тегло е твърде рязка и мускулната маса също започне да намалява, това води до дисбаланс, за който трябва да внимавате.


Как мога да се справя още по-добре?
Като се държите като велики спортисти!
Поддържайте редовна физическа активност: тренировка, която бързо ще се превърне в навик за добър начин на живот и благополучие. Не забравяйте да рехидратирате и възстановявате увредената мускулна тъкан с балансирана диета от протеини и въглехидрати. И не забравяйте важната фаза след тренировката: фазата на почивка!

Как да поддържам добър баланс?
Като балансирате храната си!
Балансираният прием на протеини ще послужи за възстановяване и укрепване на увредената тъкан: протеини с добро биологично качество, за предпочитане животински продукти или подходяща комбинация от протеини на растителна основа, с добавка на витамин В12. Допълнете с порция въглехидрати, източник на енергия за усилието, достъпни веднага или с бавно освобождаване, с дълготраен ефект.
За какво се използва това измерване на тялото?
За да разберете дали не сте останали на сухо!
Тялото на възрастния човек е съставено от 60% течност (кръв, лимфа, клетъчна вода и т.н.) и тялото не произвежда собствена вода. Необходимо е да пиете вода, за да може да се зарежда, да регулира температурата си или да изхвърля отпадъците си. Ако има недостиг на вода, то е дехидратирано. Ако е твърде много, говорим за задържане на вода или оток.

Как да разбера как се справям?
Това е ценна подсказка!
Проверете дали се движите в правилния диапазон. Когато започнете да отслабвате, това е и мярката, с която тялото ви проверява дали не сте загубили само вода, а не това, което се опитвате да свалите: телесни мазнини.


Какво мога да направя?
Пийте, преди клетките ви да извикат за помощ!
В идеалния случай пийте вода. Следвайте примера на атлетите: те пият по една или две глътки вода на всеки 15 до 20 минути усилие. Не е трудно да правите това на всеки час в малки количества.

Как мога да се справя още по-добре?
Следете внимателно приема на сол!
Тя улеснява задържането на вода в клетките. В такъв случай те не разполагат с това, от което се нуждаят. Какъвто и да е резултатът ви, рехидратацията е от съществено значение. Става дума за постоянно възстановяване на снабдяването с вода през деня.

Как да поддържам добър баланс?
Поглезете се!
Ако водата ви се струва твърде скучна, разнообразете напитките си: добавете малко лимонов сок или поставете няколко листа мента в чашата си с вода. Вземете си малка, лесна за носене бутилка за вода, която да ви помогне да продължите да полагате усилия.
За какво се използва това измерване на тялото?
За да разберете дали имате здрави кости!
Тази телесна мярка оценява теглото на скелета ви в общото ви тегло. Но най-важното е, че разкрива промените в костната ви плътност: тази плътност се увеличава до 30-годишна възраст. След това тя зависи от добрия прием на калций и особено на витамин D, който помага за фиксирането му в костите.

Как да разбера как се справям?
Признак за добро здраве на костите!
Той дава различен диапазон за жените спрямо мъжете в зависимост от теглото. Ако сте в долната част на диапазона, потърсете лекар за преглед: може да се нуждаете от добавка с витамин D.


Какво мога да направя?
Дръжте под око чинията си!
Плътността на костите представлява силата на тяхната структура. Уверете се, че винаги им осигурявате необходимото, за да не губят плътност: калций за изграждане на костните клетки, витамин D за метаболизиране и фиксиране на калция в костите. Едното не може без другото!

Как мога да се справя още по-добре?
Като слагате правилните неща в чинията си!
Тази ценна телесна мярка се променя през целия живот. В диетата си се нуждаем от калций (млечни продукти, зелени зеленчуци, бадеми, минерална вода) и витамин D (мазна риба, яйчен жълтък). Добавете калий от плодовете и зеленчуците, магнезий от зелените зеленчуци, минерална вода... и шоколад!

Как да го направя дълготрайно?
Слънчеви бани!
Ако прекарвате достатъчно време на слънце, тялото ви ще синтезира част от необходимия ви витамин D! Наслаждавайте се на мазна риба, зелени зеленчуци, яйца, млечни продукти и минерална вода и имайте предвид, че излишъкът от алкохол, чай или кафе пречи на правилното му усвояване.
За какво се използва това измерване на тялото?
За да оцените реалните си нужди!
От съществено значение за самоосъзнаването, той ви дава представа в килокалории (kcal) за количеството енергия, от което тялото ви се нуждае, за да функционира правилно в състояние на покой, в зависимост от възрастта и размера ви.

Как да разбера как се справям?
Съобразете приема с разхода на енергия!
Изчисляването на нивото на физическа активност (НФА) ви позволява да определите общата си енергийна потребност, т.е. от колко калории наистина се нуждаете всеки ден. Това е добър начин да поддържате контрол.


Какво мога да направя?
Дръжте се като велики спортисти!
Целта е да изградите мускули, за да подобрите базовия метаболизъм: колкото по-мускулести сте, толкова повече енергия изразходвате в състояние на покой.

Как мога да се справя още по-добре?
Движете се с повече сила!
Когато увеличавате мускулната си маса, увеличавате основната си метаболитна скорост. Големите спортисти почиват много и знаят, че организмът им сам се грижи за изразходването на енергията по време на фазата на възстановяване.

Как да поддържам добър баланс?
Като продължите тренировките си!
Последователността е от ключово значение. Не става дума да тренирате, за да спечелите само един мач. Ако успеете да превърнете ежедневната физическа активност в навик, значи сте се справили.
За какво се използва това измерване на тялото?
Това е единствената възраст, която можем да променим в живота си!
Тя ви показва дали сте възрастни, или не вътре в тялото ви. Не се стресирайте: тя не се проявява отвън! Ако ви кара да се чувствате по-млади, това е голямо предимство и можете да се поздравите. Ако това ви кара да се чувствате малко по-възрастни, следвайте нашите съвети, за да възвърнете истинската си възраст.

Как да разбера как се справям?
Промяната на тази възраст няма да отнеме години!
Резултатът се изразява в години. Той оценява базовата скорост на метаболизма ви. Тя може да отговаря на истинската ви възраст или да ви накара да изглеждате по-млади. Ако той наистина ви кара да се чувствате по-възрастни, винаги можете да предприемете действия, за да го коригирате!


Какво мога да направя?
Движете се, за да не изглеждате на възрастта си!
Редовната и продължителна физическа активност ще ви позволи да увеличите мускулната си маса.

Как мога да се справя още по-добре?
Следете показателите си за телесни мазнини!
Те се изчисляват въз основа на теглото и височината ви: теглото намалява, така че телесните мазнини, висцералните мазнини и подкожните мазнини намаляват. В същото време мускулната маса се увеличава... и вие се подмладявате!

Как да го направя дълготрайно?
Решете да продължите да се подмладявате!
Независимо дали метаболитната ви възраст е сходна с реалната ви възраст, или не, не намалявайте усилията си и продължавайте да изграждате мускулна маса.
За какво се използва това измерване на тялото?
За да прецизирате измерванията!
То определя количеството чиста телесна маса, което представлява общото ви тегло без мастната тъкан. Този резултат оценява физическото ви състояние: той представлява съвкупността от всичко (мускули, кости... с изключение на мазнините!), което ви позволява да станете и да се движите.


Как да разбера как се справям?
Като пестите време!
Тази телесна мярка се движи в много широк диапазон. Вариациите й не са достатъчно значими, за да е интересно ежедневното й проследяване... освен ако не сте маратонец в разгара на разтоварващата фаза преди състезанието. Съсредоточете се върху дългосрочния план, преди да се интересувате от резултатите от него.

Какво мога да направя?
Повдигнете призив за действие!
Използвайте резервите си, но внимавайте да не се изтощите, като се опитвате да ги изразходвате: намаляване на другите телесни показатели (процент телесни мазнини и висцерални мазнини) чрез търсене на цялостен телесен баланс.

Как мога да се справя още по-добре?
Присъединете се към съпротивата!
Намалете похапването. Увеличете количеството на храната в чинията си, като добавите фибри, и подобрете качеството ѝ с микроелементи от зеленчуци и плодове. Добавете добри мазнини, като например омега-3, и всичко останало, което ще придаде вкус и удовлетворение на ястието, без да наруши баланса му. Яжте ядки, когато само похапвате.

Как да поддържам добър баланс?
Дайте си време да стигнете дотам!
Силата се изгражда. За това е необходимо ежедневно и продължително обучение: движете се повече всеки ден, заемете се с бързо ходене, активно каране на колело, бягане по стълби, накратко, съберете тази свободна от мазнини телесна маса и й дайте възможност да се развива.
За какво се използва това измерване на тялото?
За да разберете силата на мускулите си!
Той измерва тонуса на мускулите, които могат да извършват доброволно съкращение. Прикрепени към костите чрез сухожилия, те осигуряват двигателната ни активност, осъзнаваме кога ги активираме и контролираме усилията им: Бицепси, трицепси, коремни мускули... Радваме се да ги видим отново, когато мазнините намалеят.


Как да разбера как се справям?
Като се погледнете в огледалото!
Това е показател, който се променя много бавно, така че не се фиксирайте върху него. Ще се почувствате по-добре и ще получите първите си видими резултати още преди да бъдат измерени на кантара. Ще можете да проверите дали усилията ви се отплащат. Ще почувствате, че работи, и ще знаете, че е вярно.

Какво мога да направя?
Излезте и се упражнявайте!
Когато упражнявате скелетните си мускули с редовна ежедневна физическа активност, намалявате мазнините и тялото ви става по-слабо: това се вижда веднага. Изкачване на стълби, ходене, джогинг, каране на колело, скутери, танци, батут... използвайте всяка възможност да се раздвижите, като едновременно с това се забавлявате.

Как мога да се справя още по-добре?
Увеличете скоростта!
Не бързайте, изпотявайте се с удоволствие, но преди всичко тренирайте редовно. Станете от дивана, пуснете музиката, за да се раздвижите в ритъм и да събудите заспалите си мускули! Подобно на всички велики спортисти, всеки път полагайте все повече усилия.

Как да поддържам добър баланс?
Преминете от усилие към удоволствие!
Ако изберете добре любимите си дейности, движението ще се превърне в ежедневна потребност, истински момент на релаксация и удоволствие да го правите редовно. Добавете вкусно лакомство към положителния ефект на ендорфините от усилието: сложете в чинията си качествени протеини. Защото го заслужавате!
За какво се използва това измерване на тялото?
За попълване на информацията ви!
Това е процент, изчислен въз основа на телесните ви показатели за костна и мускулна маса, вода и тегло, пол и височина. Протеините имат изграждаща роля в развитието и обновяването на мускулната тъкан и кожата. Те оказват влияние и върху храносмилането, насищането на кръвта с кислород и имунната ви система.

Как да разбера как се справям?
Като следите какво имате на вилицата си!
Подобно на останалите, тази телесна мярка е свързана с пола: между 16 и 18 години за мъжете и между 14 и 16 години за жените. Диапазонът е много тесен. Затова се променя много малко. Тялото елиминира излишните протеини. То не може нито да ги произвежда, нито да ги натрупва. Затова е необходимо да ги приемате ежедневно чрез храната си.

Какво мога да направя?
Осигурете си ежедневен прием!
Веднъж или два пъти дневно слагайте в чинията си точното количество протеини, от което се нуждае тялото ви: еквивалентен на размера на дланта на ръката ви в месо или риба, или 2 яйца – референтен протеин. А за вегетарианците: комбинирайте зърнени храни, зеленчуци и бобови растения. Добавете 2 млечни продукта.


Как мога да се справя още по-добре?
Чрез изграждане на повече мускули!
Консумацията на протеини е добра, но е необходимо също така да стимулирате мускулната тъкан чрез редовна физическа активност. Сега е моментът да подражавате на великите спортисти: усилията улесняват правилното интегриране на протеините, което укрепва мускулите още повече. Започвате един много положителен цикъл.

Как да поддържам добър баланс?
Като избягвате излишъка!
Организмът знае как да елиминира излишните протеини, но твърде многото протеини, например в някои диети или високопротеинови напитки, претоварват бъбреците. И тогава внимавайте! В момента, в който сте искали да се справите по-добре, рискувате да постигнете напълно слаби резултати.
С търпение и умереност!
Има 2 категории телесни показатели:
• Тези, които постоянно се променят: тегло, телесни мазнини, мускулна маса, вода в тялото и сърдечен ритъм. Те ви помагат да запазите контрола си. Следете теглото на водата в тялото, защото ако сте дехидратирани, измерването на теглото на тялото ще ви създаде погрешно впечатление, че сте намалили теглото си.
• Тези, които се променят малко или доста бавно: ИТМ, метаболитна възраст, протеини, костна маса, подкожни и висцерални мазнини, телесна маса без мазнини и скелетни мускули. Също така трябва да сте сигурни, че сте загубили телесни мазнини, а не мускулна маса, ако искате да стабилизирате теглото си.
За какво се използва това измерване на тялото?
Да познавате капацитета си за издръжливост!
Той измерва броя на сърдечните удари в минута: добър телесен показател за здравето на сърдечносъдовата система. Това е метрономът на вашата способност за усилия. В състояние на покой той обикновено се колебае между 60 и 80 - 90 удара в минута. Ако сърдечният ви ритъм е необичайно висок или нисък, трябва да се обърнете към лекар.

Как да разбера как се справям?
С добра тренировка!
Сърдечният ритъм намалява с възрастта или при редовна физическа активност. Колкото повече тренирате, толкова повече го понижавате. Но сърце, което бие с 85 - 90 удара, никога няма да падне до 60. Това е въпрос на генетика: много по-нисък от средния сърдечен ритъм при великите спортисти е една от тайните на техните постижения.


Какво мога да направя?
Не се увличайте!
Целта е да намалите сърдечния си ритъм чрез комбинация от действия. Употребявайте стимуланти умерено: чай, кафе, алкохол. Спрете да пушите и се занимавайте с физическа активност, например ходене пеша всеки ден. Планирайте време за почивка и възстановяване, за да ограничите умората и да се справите по-добре със стреса.

Как мога да се справя още по-добре?
Като проверявате кантара!
С тези кантари не правим тест при усилие, но те ни позволяват да проверим каква е сърдечната честота в покой. Когато ритъмът е нарушен в покой, говорим за брадикардия, ако бие твърде бавно (по-малко от 50), и за тахикардия, ако бие твърде бързо (повече от 100), тогава е необходимо да се консултирате с лекар, за да се определи причината.

Как да поддържам добър баланс?
Не се преуморявайте!
Не всеки може да има сърце на шампион. Уверете се, че не се задъхвате, като например вървите бързо по стълбите или качвате хълм. Запазете контрол и не се опитвайте на всяка цена да увеличите възможностите си, ако имате естествено висок сърдечен ритъм в покой.
Списък със съвместими телефони можете да намерите тук: Списък за съвместимост
Приложението Goodvibes е проектирано да се използва на смартфон, така че използването му на таблет не се препоръчва.
За да свържете кантара с приложението, включете функцията Bluetooth на телефона си (за Android разрешете на приложението достъп до местоположението) и отворете приложението Goodvibes. Отидете на „Dashboard“ (Табло за управление) и щракнете върху „+“ в горния десен ъгъл на екрана, след това върху „My devices“ (Моите устройства).

След това следвайте инструкциите и стъпете на кантара.

За да се уверите, че кантарът ви е свързан с приложението, можете да проверите дали на дисплея му се показва символът за Bluetooth.
За мобилни телефони с Android 6.0 и по-нова версия е необходимо да разрешите местоположението, ако искате да използвате функцията Bluetooth. Операционната система Android изисква мобилният телефон да бъде потърсен и синхронизиран с Bluetooth устройството. Моля, обърнете внимание, че приложението не записва и не анализира никакви данни за местоположението ви.

За повече информация можете да посетите: https://source.android.com/devices/bluetooth/ble

Предупреждение: скенерът BLE (Bluetooth Low Energy) изисква вашето разрешение, за да активира местоположението, тъй като идентифицира обекти, които се използват за геолокация. Ако дезактивирате услугата за местоположение, функцията Bluetooth ще бъде дезактивирана.
Ако Bluetooth връзката между кантара и телефона ви е неуспешна, първо нулирайте кантара. За целта натиснете бутона за нулиране на задната страна на кантара за 5 секунди.

Ако и това не помогне, нулирайте Bluetooth връзката:
Уверете се, че функцията Bluetooth (и GPS за Android) е активирана на телефона ви, след което стартирайте приложението Goodvibes. Отидете в „Dashboard“ (Табло за управление), изберете „+“ в горния десен ъгъл и след това „My devices“ (Моите устройства).

Изберете модела на кантара си и плъзнете наляво, за да премахнете устройството.
След това свържете отново кантара си, като натиснете „+“ в горния десен ъгъл и следвате инструкциите.


За да се уверите, че кантарът ви е свързан с приложението, можете да проверите дали на дисплея му се показва символът за Bluetooth.

Ако след изпълнението на горните стъпки проблемите с връзката продължат, можете да стартирате функцията „Bluetooth connection diagnostics“ (Диагностика на Bluetooth връзката). За да направите това, следвайте инструкциите по-долу:
1) Отидете в „My Account“ (Моят акаунт) и щракнете върху „Settings“ (Настройки).
2) След това щракнете върху „Bluetooth connection diagnostics“ (Диагностика на Bluetooth връзката) и следвайте стъпките.

Ако проблемът все още не е решен, не се колебайте да се свържете с отдела за обслужване на клиенти, като отидете в „My Account“ (Моят акаунт), след това в „Help“ (Помощ) или в „My Account“ (Моят акаунт), след това в „Settings“ (Настройки) и „Customer Service“ (Обслужване на клиенти).
Можете да използвате кантара си и без приложението Goodvibes, но той ще показва само теглото и сърдечния ви ритъм.

Ако не искате да се съсредоточавате върху теглото си, а искате да разберете състава на тялото си и да го опознаете по-добре, изтеглете приложението Goodvibes. След това ще можете да видите различните показатели за състава на тялото си, да проследите напредъка си, да следите целите си и да останете свързани с позитивите!
Приложението вече не е съвместимо с Android, версия 4.4.4 или по-ниска поради засилена защита на данните.

Доколкото е възможно, препоръчваме да актуализирате устройството си до по-висока версия на Android или да използвате друго съвместимо устройство.

Актуализациите не само ще ви позволят да се насладите на по-богато изживяване с нови функции и съвместимост с най-новите технологии, но също така ще ви защитят срещу възможни уязвимости в сигурността, които са отстранени в най-новите версии.
Приложението Goodvibes се синхронизира с приложенията Health на Apple, Fitbit и Google Fit. Можете да синхронизирате показателите си, като например тегло, индекс на телесна маса или телесни мазнини (списъкът на показателите може да се различава в зависимост от приложенията), и по този начин да намерите данните от измерванията си в Goodvibes на едно и също място с данните за активността, храненето и т.н. в тези приложения.
За да синхронизирате данните си от Goodvibes с приложението Fitbit, следвайте следните стъпки:
1) Отидете в „My Account“ (Моят акаунт), след това в „Settings“ (Настройки) и изберете „Fitbit“.
2) Активирайте Fitbit и влезте в акаунта си.
3) Изберете „Allow“ (Разрешаване), за да получите достъп до приложението Fitbit.
4) След като влезете в системата, всички данни ще бъдат синхронизирани с приложението Fitbit. Можете да видите измерванията си както в приложението, така и на уебсайта.
За да синхронизирате данните си от Goodvibes с приложението Apple Health, следвайте следните стъпки:
1) Отидете в настройките на телефона си и изберете приложението „Health“.
2) След това докоснете „Access to data and devices“ (Достъп до данни и устройства).
3) Изберете Goodvibes от списъка с приложения.
4) Накрая разрешете категориите данни, които искате да синхронизирате. След активирането им ще можете да намерите тези данни директно в приложението Apple Health.
За да синхронизирате данните си от Goodvibes с приложението Google Fit, следвайте следните стъпки:
1) Отидете в „My Account“ (Моят акаунт), след това в „Settings“ (Настройки) и изберете „Google Fit“.
2) Активирайте Google Fit и влезте в акаунта си.
3) Когато връзката бъде установена, се върнете в приложението Goodvibes.
4) След като влезете в системата, всички данни ще бъдат синхронизирани с акаунта в Google Fit. Ще можете да видите някои показатели както в приложението, така и на уебсайта.
За да добавите нов потребител, следвайте тези стъпки:
1) Отидете в „My Account“ (Моят акаунт).
2) Щракнете върху „Add a user“ (Добавяне на потребител).

3) Попълнете исканата информация и потвърдете.
4) След като създадете нов потребител, изберете неговия профил в приложението преди претеглянето, за да може новите измервания да му бъдат присвоени.
Възможно е да изтриете потребител от приложението (с изключение на основния потребител, който е първият потребител, създаден в приложението).

За да изтриете потребител, следвайте тези стъпки:
1) Отидете в „My Account“ (Моят акаунт).
2) Плъзнете профила, който искате да изтриете, наляво и щракнете върху „Delete“ (Изтриване).
3) Потвърдете изтриването.

Моля, имайте предвид, че всяко изтриване на потребителски профил е окончателно и всички данни от профила се изтриват.
Приложението Goodvibes може да има неограничен брой потребители. Следователно можете да създадете толкова профили, колкото желаете, като единственото ограничение е наличната памет на телефона.
Кантарът не може автоматично да присвои измерване на потребител. Затова трябва да изберете профила си в приложението, преди да се претеглите.
Ако обаче по погрешка се претеглите, след като сте избрали профил, който не е вашият, известие ще ви предупреди за значителна разлика между измереното тегло и последното записано тегло, свързано с този профил. След това можете да изберете да не запазвате това измерване и да се претеглите отново, като изберете профила си.
По подразбиране приложението възпроизвежда звук, когато приключите с претеглянето, за да ви уведоми, че можете да слезете от кантара. Можете да деактивирате този звук, като отидете в „My Account“ (Моят акаунт) и след това в „Settings“ (Настройки). След това щракнете върху „Sound“ (Звук) и дезактивирайте опцията „Sound during weighing“ (Звук по време на претегляне).
Можете да добавяте цели за тегло и телесни мазнини директно в приложението.

За да направите това, отидете на „Dashboard“ (Табло за управление) и щракнете върху „Weight goal“ (Цел за тегло) или „Body fat goal“ (Цел за телесни мазнини).

След това плъзнете колелата, за да зададете целите си.

След като потвърдите, целите ви ще се появят на таблото за управление, точно под теглото ви.

Можете да промените целите си по всяко време, като следвате същия процес.
Приложението Goodvibes ви предлага възможност да изпратите обобщение на резултатите от измерването като изображение на семейството или приятелите си, за да можете да споделите напредъка си и да останете мотивирани.

За да направите това, в „Dashboard“ (Табло за управление) щракнете върху „+“ в горния десен ъгъл и изберете „Share“ (Споделяне).

Показва се обобщаващ екран с всички данни.
След това щракнете върху бутона „Споделяне“ и изберете желания начин на изпращане (SMS, имейл, лични съобщения, социални мрежи...), както и контактите, с които искате да споделите резултатите от измерването.
Има 2 начина за сравняване на данните от измерването с данните от предишна дата.

1) Директно от таблото за управление, за да сравнявате теглото си, ИТМ и телесните мазнини.
На този основен екран можете да видите промените в теглото си, ИТМ и телесните мазнини по отношение на зададена дата.
За да промените датата, с която ще се сравняват последните измервания, щракнете върху полето за сравнение.

Показва се календар и дните, в които са записани измервания, са отбелязани с малка лилава точка. Изберете деня, който искате да сравните, и щракнете върху съответните данни в долната част на екрана.

Сравнението на вашето тегло, ИТМ и телесни мазнини се извършва от тази дата.


2) С използване на функцията „Data comparison“ (Сравняване на данни) за сравняване на всички данни от измерванията с един поглед.
В таблото за управление щракнете върху „+“ в горния десен ъгъл и изберете „Data comparison“ (Сравняване на данни).

След това изберете 2-те дати, чиито данни искате да сравните, и щракнете върху бутона „Compare“ (Сравняване).

Показва се обобщаващ екран с развитието на измерванията за всеки индикатор.
Ако желаете, можете да споделите тези развития със семейството или приятелите си, като щракнете върху иконата „Share“ (Споделяне) в горния десен ъгъл на екрана.
Можете да изтриете данните от измерванията, съхранени в приложението, по всяко време.

За целта отидете в „Tracking“ (Проследяване) и щракнете върху иконата с часовник в горния десен ъгъл на екрана, за да отворите хронологията на данните си.

След това изберете данните, които искате да изтриете, и щракнете върху иконата на кошчето.

Можете също така да изтриете всички записани данни, като щракнете върху „Select“ (Избор) от хронологията на данните. След това щракнете върху „...“ в горния десен ъгъл и изберете „Select all data“ (Избор на всички данни). Накрая щракнете върху иконата на кошчето в долната част, за да изтриете всички данни.

Имайте предвид, че всички изтривания са окончателни.
Тъй като приложението Goodvibes е офлайн приложение, при създаването на акаунта ви в него не се събират лични данни. Всички лични данни, които въвеждате, когато използвате приложението, остават локално в телефона ви и не се съобщават на нас.

Освен това синхронизирането на приложението с приложения на трети страни, като Google Fit, Apple Health или Fitbit, е възможно само по ваша инициатива и с ваше съгласие. Няма да обработваме никакви лични данни, обменени с тези приложения на трети страни.
Този режим настройва модела за изчисляване на телесния състав, за да съответства по-добре на специфичната форма на тялото на напредналите спортисти. Можете да изберете този режим, ако тренирате от дълго време и редовно – поне 8 часа седмично. Освен това трябва да сте на възраст над 18 години.

Можете да активирате този режим от самото начало, когато създавате профила си, или по-късно, като отидете в „My Account“ (Моят акаунт) и щракнете върху профила си.
Тъй като приложението Goodvibes е офлайн приложение, данните ви се съхраняват само в телефона ви. Така че, ако смените телефона си или деинсталирате приложението, всичките ви данни от Goodvibes ще бъдат изгубени.
Можете да експортирате данните си във формат CSV.

За да направите това, отидете в менюто „Tracking“ (Проследяване), щракнете върху малкия часовник горе вдясно.

Изберете данните, които искате да експортирате. Накрая щракнете върху иконата „Share“ (Споделяне) в долната лява част на екрана.

След като генерирате CSV файла, можете да го споделите чрез желания от вас метод за комуникация (SMS, имейл, лични съобщения...).
Експортираният CSV файл може например да ви позволи да импортирате данните в компютъра си, за да създадете собствени графики за проследяване.

Моля, имайте предвид, че не е възможно да импортирате съдържанието на CSV файла в приложението.
За да функционира оптимално, приложението Goodvibes може да подлежи на актуализации. Ако е необходимо, тези актуализации ще бъдат достъпни в магазините (App Store за телефони с iOS и Play Store за телефони с Android).
Тази функция дава възможност за незабавно показване на теглото. Не е необходимо да чакате да се появи „0“ – изчисляването на теглото започва веднага.
Зависи от вида кантар, който използвате:
– диагностичен кантар: измерването няма да бъде коректноо.
– друг кантар за баня: няма влияние върху измерването.
Не е необходимо да отваряте приложението за всяко претегляне, тъй като измерванията се записват в кантара. В кантара могат да се съхраняват до 10 различни измервания.

Когато искате да изтеглите съхранените в кантара измервания, свържете телефона си към него. За да направите това, отворете приложението Goodvibes, активирайте Bluetooth на телефона си и стъпете на кантара. Съхранените измервания ще се предадат в приложението, след което можете да ги свържете със съответния профил и да получите достъп до всички тези данни.
За да се претеглите правилно, следвайте тези инструкции:
1) Отворете приложението и отидете на страницата „Dashboard“ (Табло за управление).
2) Застанете на кантара боси, за да се претеглите. Разположете краката си леко раздалечени и центрирани върху кантара, така че да са в контакт с електродите. Важно е също така да се уверите, че няма контакт между краката (бедрата, коленете, прасците) или стъпалата. Ако е необходимо, поставете лист хартия между краката си.
3) По време на измерването стойте изправени и неподвижни с ръце отстрани на тялото и изчакайте измерването да приключи, преди да слезете от кантара. Измерването е завършено, когато лентата за напредък изчезне от екрана на телефона и се покаже новото измерване.
4) За да се претеглите отново, първо трябва да изчакате няколко секунди, докато екранът се изключи.

Уверете се, че кантарът ви е стабилен.
Ако сте преместили кантара, преди да го използвате, натиснете с крак в центъра на кантара и изчакайте на дисплея да се появят „CAL“ и „0.0“. След това можете да се качите на кантара.
Ако дисплеят има необичайно показание, слезте от кантара и натиснете за кратко бутона за нулиране отстрани.
За да получавате точни и последователни резултати, препоръчваме да използвате кантара при едни и същи условия и по едно и също време. В идеалния случай трябва да се претегляте на празен стомах 15 минути след ставане, за да може водата в тялото ви да е разпределена в долните крайници.

Избягвайте да се претегляте:
• По време на или непосредствено след тежка физическа активност.
• Непосредствено след душ, вана или сауна.
• Когато сте употребили алкохол.
• Когато имате висока температура.

За да се осигури правилно наблюдение на състава на тялото, се препоръчва да се претегляте редовно – в идеалния случай веднъж седмично.
Кантарът Goodvibes HEALTH има функция за килими, която позволява използването му върху мека настилка, например мокет или килим.
Винаги съхранявате кантара на равна повърхност и не поставяйте предмети върху плочата.

Ако кантарът се съхранява вертикално с един или повече от краката във въздуха или ако върху плочата са поставени предмети, първото измерване ще бъде неточно. За да избегнете това, натиснете с крак в центъра на кантара и изчакайте, докато на екрана се появят надписите „CAL“ и „0.0“. След това можете да се качите на кантара си.

Ако дисплеят има необичайно показание, слезте от кантара и натиснете за кратко бутона за нулиране отстрани.
Можете да променяте показваната на кантара единица за тегло само чрез приложението.
За да направите това, трябва само да отидете в „My Account“ (Моят акаунт), след това в „Settings“ (Настройки), „Units“ (Единици) и накрая в „Weight unit“ (Единица за тегло), за да изберете избраната от вас единица (kg/lb/st). След като зададете единицата, свържете отново кантара с приложението, като стъпите на него, за да стане ефективна актуализацията.
Можете да почистите кантара с кърпа, която не пуска мъхчета, леко напоена с вода.
Не използвайте тел или абразивни препарати. Никога не потапяйте уреда във вода.
Ето няколко съвета как да поддържате състоянието на батерията на кантара си:
1) Когато дисплеят на кантара показва „Lo“, това означава, че са останали около 20% от заряда на батерията. Батерията трябва да бъде заредена в рамките на 3 дни. Кантарът ще продължи да работи, но може да се изключи.
2) Ако червената светлина не светне при зареждане на батерията, изчакайте 15 минути. Ако червената светлина не светне след 15 минути, проверете състоянието и функциите на следните елементи: USB кабела за зареждане, блока EPS, USB гнездото на кантара и захранващия контакт. Ако проблемът продължава, свържете се с отдела за обслужване на клиенти.
3) Батерията може да се повреди от прекомерна температура. За да запазите батерията, използвайте и съхранявайте кантара в температурен диапазон от 15° до 35° C.
4) След зареждането изключете кантара от електрическата мрежа.
Ако след изпълнение на инструкциите в ръководството за потребителя кантарът продължава да не работи, не се опитвайте да го разглобявате или ремонтирате сами, а го занесете в оторизиран сервизен център.
Ако кантарът се съхранява вертикално с един или повече от краката във въздуха или ако върху плочата са поставени предмети, първото измерване ще бъде неточно. Продуктът трябва да се калибрира повторно. За целта натиснете за кратко бутона за нулиране отстрани на кантара в близост до конектора за зареждане. След това можете да се качите на кантара.

И накрая, опитайте да се претегляте винаги при едни и същи условия, защото през деня разликата в теглото може да бъде повече от 1 кг. Затова се претегляйте за предпочитане сутрин, на гладно, с възможно най-малко дрехи и поне 15 минути след събуждане.
Първо, нулирайте кантара, като натиснете бутона за нулиране на задната му страна за 5 секунди.

След това извършете нова сесия на претегляне, като следвате инструкциите по-долу:
1) Погрижете се краката ви да са боси и чисти.
2) Застанете неподвижно на кантара с лице към светодиодния дисплей, като стъпалата ви са разположени върху електродите.
3) Изчакайте около 15 секунди, за да завърши измерването.
4) Ако и това не помогне, опитайте да нанесете овлажняващ крем на краката си и повторете процедурата.
5) Ако проблемът продължава, помолете друг човек да стъпи върху кантара, за да проверите дали работи правилно.
Когато видите съобщението „Lo“, това означава, че батерията на кантара ви е изтощена и трябва да я заредите.
Ако имате данни в паметта, не забравяйте да синхронизирате кантара с телефона си, за да не ги загубите.
Ако се покаже съобщението „Err“, това означава, че сензорите на кантара са били претоварени или дори повредени, тъй като максималният капацитет на кантара е бил надвишен (160 кг или 352 паунда).
За да нулирате кантара, натиснете за кратко бутона за нулиране отстрани.
При фабричното калибриране на кантара за баня могат да възникнат отклонения между един кантар и друг. Някои разлики, произтичащи от тези отклонения, могат да възникнат ако сравнявате теглото си на два различни кантар за баня.
Уредът е направен от материали, които могат да бъдат регенерирани или рециклирани. Можете да оставите уреда в най-близкия пункт за събиране на отпадъци.
Моля, отидете на раздел „Аксесоари“ на интернет страницата, за да намерите лесно всичко необходимо за Вашия продукт.
Открийте по-подробна информация в раздел Гаранция на тази интернет страница.
Ако смятате, че някоя част липсва, обадете се на Центъра за обслужване на клиенти, за да Ви окажем необходимото съдействие.
Кантарът използва метода на импеданса, известен също като биоимпеданс.
През тялото ви се изпраща слаб ток, който лесно преминава през богатите на вода тъкани (мускули, кожа и др.). От друга страна той среща по-голямо съпротивление в бедните на вода тъкани (телесни мазнини).
Полученият по този начин импеданс, съчетан с уравнения, отчитащи теглото, височината, пола и възрастта ви, дава възможност да се изчислят различните стойности на показателите за състава на тялото ви.
Електродите ITO работят по същия начин като електродите от неръждаема стомана. Това са проводящи повърхности, отпечатани върху стъкло, които предават електрически ток с ниска интензивност през тялото ви. Тъй като електродите ITO са по-големи, те осигуряват по-голяма контактна площ с краката ви.
Да, теглото на дрехите се добавя към телесните мазнини. Поради тази причина се препоръчва да се претегляте с възможно най-малко дрехи.
Децата могат да използват кантара. При младите хора под 18-годишна възраст обаче, тъй като те растат и се развиват бързо, кантарът не изчислява състава на тялото им. Ето защо някои показатели са достъпни само за лица над 18 години.
Кантарът е проектиран така, че да е подходящ за повечето хора. Въпреки това не трябва да използвате кантара, ако имате пейсмейкър или друго медицинско устройство. Това се дължи на факта, че при измерването на телесните мазнини кантарът изпраща слаб електрически ток през тялото ви, който може да увреди или да попречи на пейсмейкъра (или друго медицинско устройство).
Като предпазна мярка, използването на кантара е противопоказано по време на бременност поради наличието на биоимпедансно устройство. Въпреки това можете да използвате кантара, ако носите чорапи. По този начин през тялото ви няма да протича ток. Тогава ще можете да получите информация за теглото си, но не и за другите показатели за състава на тялото ви.