Търсенето Ви не даде резултати: 

Можете да потърсите отново, като следвате тези съвети:

  • Проверете правописа, опитайте със синоними
  • Ограничете търсенето до един или два термина
  • Използвайте по-малко специфични думи, с една по-обща дума може да намерите повече продукти

TEFAL MULTICOOKER 8 IN 1

MULTICOOKER 8 IN 1 С мултикукър 8 в 1 ще приготвяте ястията си с лекота!
  • Мултикукър 8 в 1 можете да приготвяте вкусни ястия всеки ден.
  • С функция за автоматично поддържане топлината на храната.

Реф. №: RK302E31

8 в 1, осем пътя към щастието!

Запознайте се с 8 в 1, интелигентен мултикукър, с който можете да приготвяте разнообразни ястия. След като процеса на готвене приключи, ястието остава топло, докато прецените че е време да го поднесете. Има осем програми за готвене, с които можете да приготвяте ориз и зърнени храни бавно или на пара.

Има осем добри причини този уред да бъде Ваш!

  • Ергономичната дръжката за лесно транспортиране Ви позволява да я пренасяте навсякъде.
  • В комплекта са включени различни аксесоари, съд за готвене на пара, мерителна чаша и лъжица.
  • Модерен корпус, цвят металик.
  • Лесно почистване с гъба на подвижната купа с незалепващо покритие.
Най-важното
Рецепти
Функции
Вътрешно покритие на купата незалепващо покритие  
Отложен старт    
Повторно затопляне    
Програми за готвене ориз, готвене на пара, бавно готвене, супа, претопляне, поддържане на температурата...  
Вместимост на купата (l) 5 л (10 чаши) - 3 л (6 чаши)  L
Контролен панел    
Кошница за задушаване на пара    
Функция поддържане на температурата Автоматично  
Сменяем кабел    
Мощност 400-600  
Цветове Неръждаема стомана  
Подвижна купа    
Инструкции и ръководство
Често задавани въпроси
При варене на 1 чаша ориз (за 2 малки или 1 голяма порция), използвайте 1 мерителна чаша бял ориз и добавете една и половина мерителна чаша вода. При някои видове ориз е нормално малко ориз да се залепи по дъното, когато се приготвя 1 чаша ориз.
Няма достатъчно вода или има твърде много вода в сравнение с количеството приготвян ориз, вж. ръководството за готвене. Уверете се, че оризът е добре разпределен в цялата купа, така че процесът да позволява равномерно готвене.
Вж. съвети относно рецептите в инструкциите. Времето за готвене и количествата вода са различни за различните видове ориз.
Не е необходимо предварително готвене на зеленчуците или ракообразните, преди да ги поставите в ориза, тъй като под действието на парата те ще се сготвят достатъчно добре.
Да, можете, но не забравяйте да не претоварвате кошницата за пара, тъй като е относително плитка (т.е. не е толкова дълбока, колкото типичната кошница за готвене на пара) и трябва да остане място парата да циркулира около храната. Не забравяйте също така, че вероятно не желаете соковете от суровото месо/риба да се поемат от ориза, докато той се приготвя, въпреки че това ще добави известен вкус – може би ще предпочетете да сготвите месото или рибата в пергаментова хартия в съда за готвене на пара. За зеленчуците няма проблеми.
Да. Може да добавяте сол и подправки във водата за по-добър вкус.
За ориз, зърнени храни, овесени ядки и пара: температура 100°c по време на готвене.
За кексове: около 135°C
За бавно готвене: около 90°C
За поддържане на топлина: около 70-80°C
Тъй като Вашият уред има само една настройка за температура във функция „бавен огън“, когато рецептите за бавен огън изискват използването на висока или ниска температура, за тенджерата „8-in-1“, използвайте времената за готвене на ниска температура. В някои рецепти се препоръчва също да затоплите предварително празната тенджера за бавен огън. НИКОГА не правете това с тенджерата „8-in-1“
Да, те могат да се мият в миялна машина. Но внимавайте да не повредите вътрешното покритие, когато я поставяте в кошницата на миялната машина при зареждане. След неколкократно измиване в миялната машина се препоръчва да се забърше цялата вътрешна повърхност на купата с малко олио.
Винаги проверявайте дали уредът Ви е изключен от мрежата, преди да стартирате процедурата по почистване. Външната страна на оризоварката, вътрешната страна на капака и захранващият кабел се почистват с влажна мека кърпа и след това се подсушават добре. Не използвайте вода за почистването на вътрешността на уреда, тъй като може да се повреди топлинният датчик. Незалепващата купа, кошницата за пара, колекторът за конденз, лъжицата и мерителната чаша могат да се мият в съдомиялна машина.
След сваляне на вътрешния капак, избутайте нагоре вентила за микро налягане през отвора на капака с пръста си, завъртете вентила за микро налягане, за да го освободите, докато горният триъгълник се изравни с отворената закопчалка и накрая разделете горната и долната част на вентила за микро налягане. Измийте в сапунен разтвор с гъба; не използвайте абразивен прах или метална кухненска тел.
Уверете се, че не сте надвишили обозначението за 10 чаши, показано в „чаши“ от вътрешната страна на купата, надвишаването на това ниво може да предизвика преливане по време на употреба.
Капакът не е затворен правилно, вентилът за налягане не е поставен правилно или уплътнението може да е повредено. Спрете готвенето, изключете оризоварката от контакта и проверете дали всичко е в правилно положение.
Изпразвайте съда за събиране на конденз след всяка употреба и се уверявайте, че е поставен правилно.
Купата не е правилно позиционирана върху нея.
Няма достатъчно вода/ориз в купата. Измийте ориза добре и го оставете да кисне в продължение на около 20 минути.
След като се уверите, че сте спазили инструкциите за стартирането му от книжката с Инструкциите за употреба, проверете дали електрическият Ви контакт работи като включите друг уред. Ако все още уредът не работи, не опитвайте да го разглобите или поправите сами, а го отнесете в оторизиран сервизен център.
Не използвайте уреда. За да избегнете каквато и да било опасност, сменете кабелатв оторизиран сервизен център.
Трябва да натиснете първо Menu (меню) и да продължите да го натискате, докато достигнете до желаната програма. След това натиснете Start. Освен това проверете дали е чисто дъното на купата и дали няма нещо между основата на купата и елемента, както и дали купата е добре закрепена.
Горният главен датчик има отворена верига или късо съединение. Трябва да го изпратите на оторизиран сервиз за ремонт.
Поставете купата в основата на оризоварката, след това включете уреда. Ако след повторното поставяне на купата грешката Е1 не се изчисти, ще трябва да изпратите уреда в оторизиран сервиз за ремонт.
Повърхностният цвят на купата може да се промени след нейното първо използване или след продължително използване. Тази промяна в цвета се дължи на въздействието на парата и водата и не оказва влияние върху използването на оризоварката, нито е опасна за Вашето здраве. Нейното по-нататъшно ползване е безопасно.
Уредът е направен от материали, които могат да бъдат регенерирани или рециклирани. Можете да оставите уреда в най-близкия пункт за събиране на отпадъци.
Моля, отидете на раздел „Аксесоари“ на интернет страницата, за да намерите лесно всичко необходимо за Вашия продукт.
Открийте по-подробна информация в раздел Гаранция на тази интернет страница.
Ако смятате, че някоя част липсва, обадете се на Центъра за обслужване на клиенти, за да Ви окажем необходимото съдействие.