TEFAL Мултикукър Fuzzy Logic RK705138

Мултикукър Fuzzy Logic RK705138 10 функции за лесно готвене всеки ден!
 • Oриз/зърнени, ризото, претопляне, бебешка храна, варене, пара/супа, кисело мляко, печене/десерт, запичане/пържене, поддържане на температурата, настройка на времето на готвене и отложен старт

Автоматична настройка на параметрите за готвене за постигане на перфектни резултати!

Запознайте се с многофункционалния уред Fuzzy Logic!

 • 10 функции за лесно приготвяне на ежедневни ястия: ориз/зърнени, ризото, претопляне, бебешка храна, варене, пара/супа, кисело мляко, печене/десерт, запичане/пържене, поддържане на температурата,настройка на времето на готвене и отложен старт.
 • 2,0 мм подвижен казан с керамично покритие и дъно с форма на диамант за по-добри резултати.
 • Настройка на времето на готвене.
 • Отложен старт до 24 часа.
 • Аксесоари: съд за готвене на пара, лъжица за ориз, лъжица за супа, мерителна чаша, поставка за лъжица и книжка с рецепти.
Най-важното
 • Аксесоари

  Cъд за готвене на пара, лъжица за ориз, лъжица за супа, мерителна чаша, поставка за лъжица и книжка с рецепти

 • Автоматично поддържане на температурата до 24 ч

 • Отложен старт до 24 часа

  You may program easily the time ready to eat!

 • Технология Fuzzy Logic Artificial Intelligence

  Автоматична настройка на параметрите за готвене за постигане на перфектни резултати

 • 2,0 мм плътен 5-слоен вътрешен казан с керамично покритие

  2.0 mm-thick 5-layer inner pot with ceramic coating

Функции
Цветове Бял  
Мощност 600  W
Възможност за миене в съдомиялна машина    
Сменяем кабел    
Функция поддържане на температурата Автоматично  
Кошница за задушаване на пара    
Контролен панел    
Вместимост на купата (l) 5 л (10 чаши) - 3 л (6 чаши)  
Програми за готвене ориз, готвене на пара, бавно готвене, супа, претопляне, поддържане на температура  
Повторно затопляне    
Технология Fuzzy Logic LED  
Регулируема температура    
Отложен старт    
Таймер на дисплея    
Вътрешно покритие на купата Керамично покритие  

Често задавани въпроси
При варене на 1 чаша ориз (за 2 малки или 1 голяма порция), използвайте 1 мерителна чаша бял ориз и добавете една и половина мерителна чаша вода. При някои видове ориз е нормално малко ориз да се залепи по дъното, когато се приготвя 1 чаша ориз.
Няма достатъчно вода или има твърде много вода в сравнение с количеството приготвян ориз, вж. ръководството за готвене. Уверете се, че оризът е добре разпределен в цялата купа, така че процесът да позволява равномерно готвене.
Вж. съвети относно рецептите в инструкциите. Времето за готвене и количествата вода са различни за различните видове ориз.
Не е необходимо предварително готвене на зеленчуците или ракообразните, преди да ги поставите в ориза, тъй като под действието на парата те ще се сготвят достатъчно добре.
Да, можете, но не забравяйте да не претоварвате кошницата за пара, тъй като е относително плитка (т.е. не е толкова дълбока, колкото типичната кошница за готвене на пара) и трябва да остане място парата да циркулира около храната. Не забравяйте също така, че вероятно не желаете соковете от суровото месо/риба да се поемат от ориза, докато той се приготвя, въпреки че това ще добави известен вкус – може би ще предпочетете да сготвите месото или рибата в пергаментова хартия в съда за готвене на пара. За зеленчуците няма проблеми.
Да. Може да добавяте сол и подправки във водата за по-добър вкус.
Да, те могат да се мият в миялна машина. Но внимавайте да не повредите вътрешното покритие, когато я поставяте в кошницата на миялната машина при зареждане. След неколкократно измиване в миялната машина се препоръчва да се забърше цялата вътрешна повърхност на купата с малко олио.
Уверете се, че не сте надвишили обозначението за 10 чаши, показано в „чаши“ от вътрешната страна на купата, надвишаването на това ниво може да предизвика преливане по време на употреба.
Капакът не е затворен правилно, вентилът за налягане не е поставен правилно или уплътнението може да е повредено. Спрете готвенето, изключете оризоварката от контакта и проверете дали всичко е в правилно положение.
Изпразвайте съда за събиране на конденз след всяка употреба и се уверявайте, че е поставен правилно.
Купата не е правилно позиционирана върху нея.
Няма достатъчно вода/ориз в купата. Измийте ориза добре и го оставете да кисне в продължение на около 20 минути.
Повърхностният цвят на купата може да се промени след нейното първо използване или след продължително използване. Тази промяна в цвета се дължи на въздействието на парата и водата и не оказва влияние върху използването на оризоварката, нито е опасна за Вашето здраве. Нейното по-нататъшно ползване е безопасно.
Моля, отидете на раздел „Принадлежности“ на интернет страницата, за да намерите лесно всичко необходимо за Вашия продукт.
Открийте по-подробна информация в раздел Гаранция на тази интернет страница.
Фритюрникът е направен от материали, които могат да бъдат регенерирани или рециклирани. Можете да оставете уреда в най-близкия пункт за събиране на отпадъци.