Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Паеля

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    40мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 1 пиле (1,2 кг)

  • 250 г калмари

  • 12 големи миди

  • 6 големи скариди

  • 150 г салам чоризо

  • 1 пиперка

  • 3 домата

  • 2 скилидки чесън

  • 1 глава лук

  • 100 г зелен грах

  • 200 г ориз

  • 4 с.л. зехтин

  • 0.75 л пилешки бульон

  • Шафран

  • Сол и пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /4

Нагласете термостата на 100 °C на програма Rice Rice/Risotto. Налейте олиото в купа и запържете добре дузината от пилешки хапки. Извадете и ги оставете настрана.

Стъпка 2 /4

В същата мазнина последователно добавяйте салама чоризо, нарязан на кръгчета, калмара, пиперките, нарязани на ленти, накълцаните лук и чесън, доматите, нарязани на четвъртини, солта, пипера и шафрана.

Стъпка 3 /4

Запържете ги за 10 минути, докато бъркате постоянно. Добавете ориза и зеления грах и разбъркайте добре. Добавете пилето, скаридите и мидите отгоре. Налейте бульона и оставете да поври 3 минути.

Стъпка 4 /4

Нагласете термостата на 80 °C на програмата Keep warm и оставете така за петнадесет минути, докато набъбне оризът. Сервирайте.