Търсенето Ви не даде резултати: 

Можете да потърсите отново, като следвате тези съвети:

 • Проверете правописа, опитайте със синоними
 • Ограничете търсенето до един или два термина
 • Използвайте по-малко специфични думи, с една по-обща дума може да намерите повече продукти

TEFAL СЕРИЯ СЪДОВЕ SO CHEF

СЕРИЯ СЪДОВЕ SO CHEF Високоиздръжливо незалепващо покритие за готвене всеки ден
Времето, прекарано в кухнята, вече е изключително лесно и приятно! С многофункционалните съдове So Chef от Tefal и изключителната им устойчивост, можете да се насладите на безпроблемно готвене и лесно почистване всеки ден. Допълнителната издръжливост на вътрешното и външното незалепващото покритие, както и удобните характеристики и иновативна технология, превръщат готвенето в приятно занимание, кактото трябва да бъде.
pdp.product.gamme.total

Tefal So Chef: Високоиздръжливо незалепващо покритие за готвене всеки ден

С многофункционалните съдове So Chef се сбогувате с досадното почистване, залепнала храна и тежки и неудобни за използване съдове за готвене.

Тази устойчива нова серия от Tefal е проектирана да прави готвенето по-лесно, дори и при най-интензивната употреба.

Всъщност, допълнителната устойчивост на незалепващото покритие издържа до 2 пъти повече* в сравнение с стандартното покритие на Tefal Titanium, прави готвенето и почистването след това изключително лесно, така че можете да се насладите на времето, прекарано в кухнята!

С олекотен дизайн и ергономична дръжка за повече удобство.

Допълнителните характеристики включват някои от последните иновации на Tefal, като Thermo-Fusion™ основата, която осигурява бързо и хомогенно готвене, и технологията на топлинния индикатор Thermo-Signal™, която показва идеалната температура за перфектно запичане.

Готвенето е удоволствие всеки ден със серията So Chef.

Най-важното
 • Устойчиво незалепващо покритие

  Това подсилено незалепващо покритие издържа до 2 пъти повече в сравнение със стандартното покритие на Tefal, за да издържа на ежеднвеното натоварване в кухнята без проблем.

 • Безопасно незалепващо покритие

  Като част от нашия ангажимент за безкомпромисни стандарти за безопасност, всички наши незалепващи покрития, предназначени за контакт с храни не съдържат PFOA, олово и кадмий. Тестовете се провеждат от външни независими лаборатории с по-строг контрол от изискванията на действащите разпоредби за контакт с храни.

 • Индикатор за готовност на готвене THERMO-SIGNAL™

  Технологитя Thermo-Signal™ променя цвета на индикатора, когато е достигнал перфектната температура за започване на готвене, за перфектна текстура, цвят и вкус за изпълнени с вкусове ястия всеки ден.

 • Иновативна индукционна технология

  Благодарение на технология Thermo-Fusion™, Tefal осигурява бързо и оптимално разпределение на топлината за съвършено приготвена храна.

 • Стъклен капак

  За да наблюдавате процеса на готвене с лекота

 • Проектирани за лесно сервиране

  Със специален дизайн и подобрена ергономичност, тези съдове позволяват да сервирате хранта директно от тигана в чинията без да остане и петънце в кухнята.

 • Съвместимост с нагревателни плочи: всякакви котлони, включително индукция

  Съвместим с всякакви котлони, включително индукционни (газови, електрически, керамични, индукционни) за максимална многофункционалност

 • Лесно почистване

  Открийте съдове с високоефективно вътрешно и външно незалепващо покритие, разработени специално, за да отговорят на Вашите ежедневни нужди, за лесно и удобно почистване и готвене.

 • Произведено във Франция

  Разработен и произведен във Франция, изключителна изработка, направена с необходимата експертиза

 • Tefal No.1 в света при съдовете за готвене*

  Tefal работи усилено, за да гарантира перфектно приготвени резултати всеки път, когато сте в кухнята - още една добра причина да изберете Tefal! *Източник: Euromonitor International Limited, издание “Home and Garden” 2019, продажби по търговска марка в стойност по цени на дребно, данни за 2018.

 • Енергоефективно готвене

  Подобрен температурен индикатор ви показва кога е достигната най-добрата температура за започване на готвенето и така ви предпазва от загряване на съда твърде дълго и похабяване на енергия

 • Спестете още енергия

  Уверете се, че размерът на тигана ви точно пасвана размера на нагревателната плоча, за да избегнете излишна консумацияна енергия.

Рецепти
Функции
Материал Алуминий  
Източник на топлина Индукционен, газов, електрически, керамичен, халогенен  
Съвместимост на фурната До 175°C  
Възможност за миене в съдомиялна машина ДА  
Вътрешно покритие/слой Незалепващо  
Вътрешно покритие TITANIUM 2X  
Цвят на вътрешното покритие ЧЕРНО  
Thermo-Spot (Топлинен индикатор) ДА  
Външно покритие/слой Незалепващо  
Тип долна част ADVANCED INDUCTION TECHNOLOGY  
Край за изливане ДА  
Вид дръжка Фиксиран  
Инструкции и ръководство
Често задавани въпроси
Само тиганите от гамата Ingenio могат да се използват във фурна, благодарение на техните разглобяеми дръжки (погрижете се да ги премахнете преди това). Приборите на Tefal никога не трябва да се използват в микровълнова фурна или в конвекторна фурна.
За тиганите за пържене: между 140 °C и 195 °C
За тиганите за палачинки: между 165 °C и 240 °C
Това е оптималната температура за пържене и прогаряне на храна. Тази индикация Ви помага да готвите по-здравословно и при идеална температура.
• Използвайте пластмасови или дървени прибори, като с някои гами можете да използвате някои метални прибори с изключение на ножове и тел (вижте препоръките за употреба върху опаковката или в инструкциите, които са предоставени заедно с продукта).
• Избягвайте да режете директно в тиганите.
• Не дълбайте в незалепващата повърхност. Малките белези или изтърквания на повърхността са нормални и няма да повлияят на функционалността на кухненските съдове.
• След готвене не оставяйте водата от тигана да извари и не оставяйте празни тигани върху нагорещен котлон.
• Винаги избирайте подходящия размер на електрическия котлон или регулирайте газовия котлон така, че пламъкът да докосва само дъното на тигана и да не се покачва по страните.
• Никога не оставяйте тиганите без надзор, когато готвите.
• Преди почистване оставяйте тиганите да изстинат.
• Измийте тигана с топла вода и измиваща течност, за да премахнете прахта. Изсушете го и намажете малко мазнина за готвене по незалепващото покритие преди първата му употреба. Премахнете излишната мазнина.
• Почиствайте и изсушавайте Вашите кухненски съдове след всяко използване.
Тиганът се извива под влиянието на температурен шок (пренагрят празен тиган, горещ тиган в контакт със студена вода или повърхност и т.н.).
Преди да почистите тигана, оставете го да изстине на стайна температура.
Тиган с извивки ще доведе до по-слаби резултати от готвенето.
НИКОГА не използвайте тиганите в микровълнова фурна.
Трябва да прегледате препоръките за употреба върху опаковката или при инструкциите, които се доставят заедно с продукта.

В зависимост от гамата, могат да се използват повечето прибори за храна без ножове, вилици и тел. Трябва обаче да внимавате, когато използвате метални прибори. Избягвайте употребата на прибори с остри върхове и избягвайте да режете направо в тигана. Не промушвайте и не дълбайте по незалепващата повърхност.

За да удължите обаче живота на Вашите тигани, горещо препоръчваме да не използвате метални прибори. Използвайте пластмасови или дървени прибори.
Не. Готвенето на висока температура не води до съществено намаляване на времето за готвене и определено не допринася за качеството на храната, така че силно препоръчваме да готвите на умерени температури. Друга причина за тази препоръка е, че готвенето на високи температури може да увреди незалепващото покритие.
За да удължите живота на покритието, трябва да използвате малко количество олио при пържене или грил. Не се нуждаете от олио при варене или задушаване.
Тиган с незалепващо покритие:
Незалепващите прибори на Tefal са специфично разработени така, че храната да не залепва. Тиганът трябва обаче да бъде поддържан. За тази цел съблюдавайте следните съвети: леко омаслете тигана преди първата употреба и след това го измийте и го изсушете, от време на време повтаряйте този процес ако редовно миете тигана в съдомиялна машина. Необходимо е също да избягвате пренагряване и надраскване, особено от използването на метални приспособления (шпатули, черпаци) и/или поради почистване с телена гъба.

Тиган с керамично покритие:
Незалепващите свойства на керамичното покритие са много по-ограничени по отношение на работа и издръжливост, отколкото тези на класическото покритие (PTFE). Препоръчваме Ви да готвите с повече мазнина, както и при измиването да използвате малко повече сила и почистваща течност. Ако има засъхнали остатъци от храна, препоръчваме Ви да оставите кухненския съд накиснат със сапунена вода, като можете да добавите и малко оцет.
С течение на времето, керамичната основа ще има петна, които няма да могат да се премахнат. Това няма да повлияе на функционалността на кухненските съдове по никакъв начин и не представлява опасност за здравето.

Съдове за готвене от неръждаема стомана:
Предварително нагретият тиган и по-слабият огън са ключът към готвенето с незалепващо покритие от неръждаема стомана. Загрейте предварително тигана на ниска или средна степен за една или две минути. Може да проверите дали тиганът е готов, като капнете няколко капки вода в него, за да видите дали водата отскача. След като е загрят предварително правилно, сипете 2 – 3 чаени лъжички олио или достатъчно количество да покрие дъното на повърхността за готвене. Преди да добавите храна, е най-добре да я подсушите добре и да я оставите да достигне стайна температура. Когато добавяте храна, се уверявайте, че се чува равномерно цвърчене, когато храната докосне тигана. Това показва, че храната се готви при установяване на контакт и се създава естествена бариера, която предотвратява залепването. Оставете храната да се готви, без да я местите, до постигане на правилната готовност. Естествените захари в храната се карамелизират по повърхността за готвене, като създават отлични вкусове и естествено повдигат храната от повърхността за готвене. Ако звукът, който издава храната при първоначалния контакт с тигана, прилича повече на пукане, а не на цвърчене, температурата е твърде висока и може да се стигне до залепване.
НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ спрейове за готвене срещу залепване.
Тиган с незалепващо покритие:
Достатъчно е почистване на ръка със сапунена вода.
Тиганът трябва да се почиства всеки път, когато бъде използван, за да се премахне мазният слой, който се натрупва на повърхността. Ако само избърсвате тигана с хартиена кърпа или само го изплаквате с вода, слоят няма да се премахне напълно и може да се изпържи при следващата Ви употреба на тигана, което може да доведе до образуването на петна.
Незалепващите тигани не трябва да се почистват с прах за чистене или с тел за чистене. Найлоновата гъба е идеална за почистване на вътрешността и външността на тигана.

Тиган с керамично покритие:
Препоръчваме да измивате тигана с керамично покритие на ръка, с вода и неагресивен препарат за миене. По този начин той ще бъде най-ефективен.
Ако тиганът не може да се почисти достатъчно при обичайни ястия, можете да добавите няколко капки оцет и вода в тигана и да го нагреете. Сместа от вода и оцет ще почисти тигана. След това изплакнете добре тигана, подсушете и намажете малко слънчогледово олио например. Така Вашият тиган ще бъде като нов.
Ако по дъното на тигана има упорити замърсявания, можете да накиснете тигана в гореща вода, заедно с добър обезмасляващ препарат за миене на съдове. След това, ако е необходимо, можете да почистите тигана с неметална гъба и абразивен течен препарат за миене.

Твърдо анодизиран тиган:
За да удължите живота на Вашия тиган, ние препоръчваме измиване на ръка с неабразивна гъба.
Външно покритие защитава Вашия съд за готвене от вредните последици от миенето в миялна машина. Затова е изключително важно това покритие да не се уврежда, а ние препоръчваме да избягвате използването на кухненска тел (Scotch Brite).
В случай че използвате съдомиялна машина, препоръчва се да използвате леки почистващи препарати в течна или гелообразна форма.
Освен това, прекомерно интензивната употреба на съдомиялна не е препоръчителна.
Измиването на ръка без кухненска тел удължава живота на Вашия съд за готвене.

Съдове за готвене от неръждаема стомана:
За ежедневно почистване е достатъчна топла сапунена вода. Препоръчваме ви да почиствате старателно тигана след всяка употреба, тъй като запечените слоеве храна могат да доведат до обезцветяване и залепване.
За да премахнете залепнала храна или обезцветяване и петна от прекомерно загряване, препоръчваме почистване на продукта с почистващ препарат за неръждаема стомана/мед. Може да се използва както на закрито, така и на открито.
Ако водата е с високо съдържание на желязо, може да забележите ръждиво обезцветяване. За премахването му използвайте почистващ препарат за неръждаема стомана/мед.
Някои части са безопасни за миене в съдомиялна, а други – не.

Съвместимост със съдомиялна машина:
 • Тенджера/тиган за пържене: За да удължите живота на продуктa, препоръчваме да го миете само на ръка. Ако използвате съдомиялна машина, за предпочитане е да използвате нежни почистващи препарати, като течен препарат, гел или прах, а не таблетки или пакетчета. Някои части могат да потъмнеят или да се обезцветят поради действието на корозивни почистващи препарати. Нашата гаранция не покрива такъв тип износване.

 • Специална дръжка (напр. дървени дръжки или свалящи се дръжки като Ingenio): НЕ, само миене на ръка, за препоръчване с неабразивна гъба.

 • Капак (с изключение на дръжки от магнитен тип): ДА.

 • Свалящи се дръжки на капак от магнитен тип: НЕ, това може да доведе до ръждясване.

 • Капак на контейнер за съхранение: НЕ, това може да доведе до деформиране.

За да удължите живота на формата, препоръчваме само миене на ръка с неабразивна гъба. Ако използвате съдомиялна машина, за предпочитане е да използвате нежни почистващи препарати, като течен препарат или гел.
Някои дръжки е възможно да се разхлабят след известно време, поради постоянното нагряване и охлаждане на сглобката. Ако това се случи, внимателно затегнете повторно с помощта на подходяща отвертка, но не презатягайте.
• Възможно е да има натрупване на хранителни отпадъци по тигана, което да е било в резултат на претоплянето на даден елемент или храна в тигана. В повечето случаи това може да бъде почистено чрез запълване на тигана с вода и с течност за почистване и оставяне да престоят една нощ. След това внимателно натрийте с паста от сода бикарбонат и вода с неабразивна кърпа (телена гъба за почистване). След това незалепващото покритие трябва да се намаже отново с малко готварско олио по повърхността с кухненска хартия.
• Възможно е тиганът за пържене да е бил пренагрят, което е довело до щети и загуба на цвета на незалепващото покритие. Ако тиганите бъдат редовно пренагрявани, това ще доведе до отслабване на незалепващото покритие. Червената точка „Thermo-Spot“ в тиганите за пържене на Tefal служи за топлинен индикатор и Ви съобщава, когато тиганът е достигнал перфектната температура за готвене. Когато точката придобие солиден червен цвят, намалете топлината, за да запазите температурата. Не продължавайте да нагрявате тигана с висока температура, тъй като това ще доведе до пренагряване на тигана и на незалепващото покритие.
• Ако използвате съдомиялна машина, след всяко използване покривайте незалепващата вътрешност с готварска мазнина, за да предотвратите изсъхване на незалепващата повърхност и за да гарантирате максимално качество на работа.
• Тиганът е бил използван с твърде висока температура или върху неправилен източник на топлина за него, което е довело до огъване и нарушаване на формата на дъното на тигана.
• Също така никога не слагайте студена вода в горещ тиган или не потапяйте горещи съдове за готвене в студена вода. Резки промени в температурата могат да причинят деформация на метала, водеща до неравна основа.
Внимавайте, когато поставяте тигани върху газови котлони, тъй като броят на поддържащите крака може да е различен и най-вече малките тигани могат да се нуждаят от метална подложка, която може да бъде в комплект с котлона или да бъде закупена отделно.
Оказването на прекомерна сила върху външността на алуминиевите съдове или тигани за пържене (например от изпускане или удряне) може да доведе до тяхното деформиране. (Съдът/тиганът за пържене не може да се деформира вследствие на обикновената топлина, използвана за готвене).
НЕ. Кухненските съдове с незалепваща повърхност от Tefal/T-fal не съдържат PFOA. Това се проверява редовно от независими лаборатории, които потвърждават, че няма наличие на PFOA в завършените продукти. От 2003 г. насам се извършват редовни тестове от независими лаборатории в много страни (Aromalyse и Ianesco във Франция, TüvSud в Хонконг и SGS в Китай). Тези тестове са доказали систематично, че няма наличие на PFOA в продукти с незалепващо покритие на Tefal/T-fal.
Не, незалепващото покритие може да бъде приложено само в първоначалния производствен процес.
Много рядко се случва незалепващото покритие да се износи при нормална домашна употреба. Правилната употреба и поддръжка ще доведат до по-добра работа с течение на времето. При повечето случаи на износване на незалепващото покритие има доказателства за пренагряване, надраскване и/или абразивно почистване.
Като част от ангажимента си относно качеството, Tefal/T-fal въведе екологична информация „Здраве и околна среда“ за продуктите с незалепващо покритие Tefal/T-fal. Този ангажимент гарантира отсъствието на PFOA, олово и кадмий в покритията Tefal/T-fal, а следователно и безвредността на нашите продукти с незалепващо покритие за околната среда и потребителите. Тази екологична информация се основава на редовни анализи, провеждани от независими лаборатории в много държави (INERIS във Франция, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS в Обединеното кралство, FABES Labs в Германия, MB Labs в Канада, SGS в Китай). Информация за този ангажимент може да бъде намерена на сайта на марката Tefal/T-fal, както и върху опаковките на кухненските съдове с незалепващо покритие Tefal/T-fal.
В момента съществува много объркваща информация относно незалепващите покрития, които понякога са свързвани с PFOA. Незалепващите покрития на Tefal/T-fal обаче са създадени от PTFE – съкращението за политетрафлуоретилен, а безвредността на този материал е призната от агенциите за обществено здраве в Европа и САЩ. PFOA и PTFE са напълно различни един от друг. Заключението е, че кухненските съдове с незалепващо покритие на Tefal/T-fal са направени от PTFE и не съдържат PFOA. Освен това, вече повече от 20 години, Tefal/T-fal има за мисия да не използва изобщо олово или кадмий в кухненските си съдове, за да гарантира безвредността на всички свои продукти.
PFOA е стандартното съкращение на английски език за перфлуороктановата киселина. Мисията на Tefal/T-fal е да гарантира, че върху завършените му продукти няма наличие на PFOA, олово и кадмий, както и че продуктите с незалепващо покритие на Tefal/T-fal не са вредни за околната среда и за потребителя.
В незалепващите покрития и в емайла на нашите кухненски съдове няма нито кадмий, нито олово. Всички наши кухненски съдове са проектирани и се произвеждат без олово или кадмий вече повече от 20 години. Можете да намерите тази екологична информация върху опаковката на всички наши продукти с незалепващо покритие на Tefal/T-fal.
Незалепващото покритие на Tefal/T-fal е техническо покритие, произведено от полимер на име политетрафлуоретилен или PTFE. PTFE е това, което придава на кухненските съдове незалепващите свойства. Органите, отговарящи за общественото здраве в Европа и САЩ (ANSES, EFSA, FDA) са доказали, че PTFE е инертна субстанция, която не осъществява химическа реакция с храна, вода или с домашни почистващи продукти. Той е напълно безобиден в случай на поглъщане. Съответните органи, отговарящи за общественото здраве, са потвърдили безвредността на незалепващи покрития с PTFE в кухненските съдове. Всъщност PTFE е толкова безопасен, че често се използва в медицината за направата на сърдечни пейсмейкъри и за материал при подмяна на артерии. Той се използва за хирургични намеси при пациенти с тежки бъбречни заболявания. Някои ставни протези също са частично с покритие от PTFE.
Бързият начин да проверите дали Вашите тигани са годни за употреба върху индукционен котлон е да направите магнитен тест върху тиганите. Този начин е лесен, тъй като ако магнитът залепне за дъното на тигана, то той ще е годен за употреба върху индукционния котлон.
Трудно е да се посочи точен брой години, тъй като трайността ще се различава в зависимост от условията и честотата на употреба. За да удължите живота му, трябва да го предпазвате от ненужно високи температури и да избягвате нагряване без налята вътре вода. Средна до ниска температура е достатъчна. Не съхранявайте готвена храна продължително време (един ден или повече).
Моля, отидете на раздел „Аксесоари“ на интернет страницата, за да намерите лесно всичко необходимо за Вашия продукт.
Открийте по-подробна информация в раздел Гаранция на тази интернет страница.