TEFAL Тиган 32 см GV5 TALENT PRO INDUCTION

Тиган 32 см GV5 TALENT PRO INDUCTION До 3 пъти по-издръжливо покритие*
Вкусете от превъзходството всеки ден Благодарение на иновативната си технология, тиганите и тенджерите на Tefal са отличен пример за най-добро качество за издръжливост и вкусни резултати.

Реф. №: C6210852

Превъзходство в съдовете за готвене

Благодарение на иновативната технология на покритието Titanium Excellence от Tefal, високоиздръжливото и незалепващо покритие издържа до 3 пъти повече*.

С устойчивото и лесно за почистване външно покритие, тиганът е перфектен за всекидневна употреба и е подходящ за всички видове нагревателни плочи, включително индукционни.

Технологията на топлинния индикатор Thermo-Spot® осигурява хомогенно сготвена храна, изпълнена с вкусове и аромати.

*В сравнение с Titanium Force

 

 

 

 

*покритието TITANIUM EXCELLENCE издържа до 3 пъти повече в сравнение с покритието на Tefal TITANIUM FORCE

*покритието TITANIUM EXCELLENCE издържа до 3 пъти повече в сравнение с покритието на Tefal TITANIUM FORCE

Най-важното
  • Покритие Titanium Excellence

    Изключителна и допълнително уплътена твърда титаниева основа: патентована технолгоия и ново външно покритие, подсилено с титаниеви частици

  • Thermo-Spot® технология

    Топлинният индикатор Thermo-Spot® в центъра на тигана става червен при достигане на идеалната температура за готвене. Гарантира перфектна тексура, цвят и вкус. За вкусни и ароматни ястия всеки ден!

  • Съвместимост с нагревателни плочи

    Тиганите могат да се използват с всички видове котлони, включително индукционни

  • Незалепващо външно покритие

    Лесно готвене и удобно готвене

  • Произведено във Франция

    Тиганите и тенджерите от серията Talent Pro са проектирани и произведени във Франция

  • Tefal No.1 в света при съдовете за готвене**

    С Tefal можете да се насладите на перфектно приготвена храна. Още една причина да изберете съдовете на готвене от Tefal **Данни от 2018 г., Euromonitor International Limited, издание Home and Garden 2019, продажби бранд/стойност по препоръчителна цена на дребно.

  • Нашият анганжимент: здравословно готвене с грижа за природата

    Нашата цел е да произвеждаме издръжливи продукти, които да използвате дълго време. Подпомагаме съхранението на нашата планета, благодарение на рециклируемите продукти с безопасно незалепващо покритие (без PFOA, олово или кадмий).

Рецепти
Функции
Семеен продукт Тиган  
Размер 32 CM  
Материал Алуминий  
Източник на топлина Индукционен, газов, електрически, керамичен, халогенен  
Съвместимост на фурната До 175°C  
Възможност за миене в съдомиялна машина ДА  
Вътрешно покритие Titanium Excellence  
Вътрешно покритие/слой Незалепващо  
Thermo-Spot (Топлинен индикатор) ДA  
Външно покритие/слой Незалепващо  
Цвят на външното покритие Черен  
Край за изливане ДА  
Вид дръжка Фиксиран  
Тип долна част Технология индукция  
Инструкции и ръководство
Често задавани въпроси
Незалепващите прибори на Tefal са специфично разработени така, че храната да не залепва. Тиганът трябва обаче да бъде поддържан. За тази цел съблюдавайте следните съвети: леко омаслете тигана преди първата употреба и след това го измийте и го изсушете, от време на време повтаряйте този процес ако редовно миете тигана в съдомиялна машина. Необходимо е също да избягвате пренагряване и надраскване, особено от използването на метални приспособления (шпатули, черпаци) и/или поради почистване с телена гъба.
Само тиганите от гамата Ingenio могат да се използват във фурна, благодарение на техните разглобяеми дръжки (погрижете се да ги премахнете преди това). Приборите на Tefal никога не трябва да се използват в микровълнова фурна или в конвекторна фурна.
• Измийте тигана с топла вода и измиваща течност, за да премахнете прахта. Изсушете го и намажете малко мазнина за готвене по незалепващото покритие преди първата му употреба. Премахнете излишната мазнина.
• Почиствайте и изсушавайте Вашите кухненски съдове след всяко използване.
За тиганите за пържене: между 140 °C и 195 °C
За тиганите за палачинки: между 165 °C и 240 °C
Това е оптималната температура за пържене и прогаряне на храна. Тази индикация Ви помага да готвите по-здравословно и при идеална температура.
Трябва да прегледате препоръките за употреба върху опаковката или при инструкциите, които се доставят заедно с продукта. При някои гами можете да използвате определени метални прибори, с изключение на ножове и тел. За да удължите обаче живота на Вашите тигани, горещо препоръчваме да не използвате метални прибори. Използвайте пластмасови или дървени прибори.
Незалепващите свойства на керамичното покритие са много по-ограничени по отношение на работа и издръжливост, отколкото тези на класическото покритие (PTFE). Препоръчваме Ви да готвите с повече мазнина, както и при измиването да използвате малко повече сила и почистваща течност. Ако има засъхнали остатъци от храна, препоръчваме Ви да оставите кухненския съд накиснат със сапунена вода, като можете да добавите и малко оцет.
С течение на времето, керамичната основа ще има петна, които няма да могат да се премахнат. Това няма да повлияе на функционалността на кухненските съдове по никакъв начин и не представлява опасност за здравето.
• Използвайте пластмасови или дървени прибори, като с някои гами можете да използвате някои метални прибори с изключение на ножове и тел (вижте препоръките за употреба върху опаковката или в инструкциите, които са предоставени заедно с продукта).
• Избягвайте да режете директно в тиганите.
• Не дълбайте в незалепващата повърхност. Малките белези или изтърквания на повърхността са нормални и няма да повлияят на функционалността на кухненските съдове.
• След готвене не оставяйте водата от тигана да извари и не оставяйте празни тигани върху нагорещен котлон.
• Винаги избирайте подходящия размер на електрическия котлон или регулирайте газовия котлон така, че пламъкът да докосва само дъното на тигана и да не се покачва по страните.
• Никога не оставяйте тиганите без надзор, когато готвите.
• Преди почистване оставяйте тиганите да изстинат.
Тиганът се извива под влиянието на температурен шок (пренагрят празен тиган, горещ тиган в контакт със студена вода или повърхност и т.н.).
Преди да почистите тигана, оставете го да изстине на стайна температура.
Тиган с извивки ще доведе до по-слаби резултати от готвенето.
НИКОГА не използвайте тиганите в микровълнова фурна.
В зависимост от гамата (проверете опаковката), могат да се използват повечето прибори за храна без ножове, вилици и тел. Трябва обаче да внимавате, когато използвате метални прибори. Избягвайте употребата на прибори с остри върхове и избягвайте да режете направо в тигана. Не промушвайте и не дълбайте по незалепващата повърхност.
Не. Готвенето на висока температура не води до съществено намаляване на времето за готвене и определено не допринася за качеството на храната, така че силно препоръчваме да готвите на умерени температури. Друга причина за тази препоръка е, че готвенето на високи температури може да увреди незалепващото покритие.
За да удължите живота на покритието, трябва да използвате малко количество олио при пържене или грил. Не се нуждаете от олио при варене или задушаване.
Тиган с незалепващо покритие:
Достатъчно е почистване на ръка със сапунена вода.
Тиганът трябва да се почиства всеки път, когато бъде използван, за да се премахне мазният слой, който се натрупва на повърхността. Ако само избърсвате тигана с хартиена кърпа или само го изплаквате с вода, слоят няма да се премахне напълно и може да се изпържи при следващата Ви употреба на тигана, което може да доведе до образуването на петна.
Незалепващите тигани не трябва да се почистват с прах за чистене или с тел за чистене. Найлоновата гъба е идеална за почистване на вътрешността и външността на тигана.

Тиган с керамично покритие:
Препоръчваме да измивате тигана с керамично покритие на ръка, с вода и неагресивен препарат за миене. По този начин той ще бъде най-ефективен.
Ако тиганът не може да се почисти достатъчно при обичайни ястия, можете да добавите няколко капки оцет и вода в тигана и да го нагреете. Сместа от вода и оцет ще почисти тигана. След това изплакнете добре тигана, подсушете и намажете малко слънчогледово олио например. Така Вашият тиган ще бъде като нов.
Ако по дъното на тигана има упорити замърсявания, можете да накиснете тигана в гореща вода, заедно с добър обезмасляващ препарат за миене на съдове. След това, ако е необходимо, можете да почистите тигана с неметална гъба и абразивен течен препарат за миене.

Твърдо анодизиран тиган:
За да удължите живота на Вашия тиган, ние препоръчваме измиване на ръка с неабразивна гъба.
Външно покритие защитава Вашия съд за готвене от вредните последици от миенето в миялна машина. Затова е изключително важно това покритие да не се уврежда, а ние препоръчваме да избягвате използването на кухненска тел (Scotch Brite).
В случай че използвате съдомиялна машина, препоръчва се да използвате леки почистващи препарати в течна или гелообразна форма.
Освен това, прекомерно интензивната употреба на съдомиялна не е препоръчителна.
Измиването на ръка без кухненска тел удължава живота на Вашия съд за готвене.
Някои части могат да се мият в съдомиялната, а други – не. (Моля, вижте по-долу). Ако миенето в съдомиялна е позволено, използвайте неутрален почистващ препарат. Възможно е някои съдомиялни да не са съвместими с този вид съдове или с тигани за пържен, така че преди това трябва да проверите ръководството за използване на съдомиялната.
Съвместимост със съдомиялна машина:
Съд/тиган за пържене: ДА
Специална дръжка: ДА
Капак за готвене (без дръжката за магнитните типове): ДА
Отделящите се дръжки от магнитни типове: НЕ (възможно е да ръждясат)
Запечатващ капак за съхранение: НЕ (възможно е да се деформира)
За да удължите живота на своя тиган, препоръчваме да го миете ръчно с неабразивна гъба. Използване със съдомиялни: препоръчва се да използвате леки почистващи препарати в течна или гелообразна форма.
Някои дръжки е възможно да се разхлабят след известно време, поради постоянното нагряване и охлаждане на сглобката. Ако това се случи, внимателно затегнете повторно с помощта на подходяща отвертка, но не презатягайте.
• Възможно е да има натрупване на хранителни отпадъци по тигана, което да е било в резултат на претоплянето на даден елемент или храна в тигана. В повечето случаи това може да бъде почистено чрез запълване на тигана с вода и с течност за почистване и оставяне да престоят една нощ. След това внимателно натрийте с паста от сода бикарбонат и вода с неабразивна кърпа (телена гъба за почистване). След това незалепващото покритие трябва да се намаже отново с малко готварско олио по повърхността с кухненска хартия.
• Възможно е тиганът за пържене да е бил пренагрят, което е довело до щети и загуба на цвета на незалепващото покритие. Ако тиганите бъдат редовно пренагрявани, това ще доведе до отслабване на незалепващото покритие. Червената точка „Thermo-Spot“ в тиганите за пържене на Tefal служи за топлинен индикатор и Ви съобщава, когато тиганът е достигнал перфектната температура за готвене. Когато точката придобие солиден червен цвят, намалете топлината, за да запазите температурата. Не продължавайте да нагрявате тигана с висока температура, тъй като това ще доведе до пренагряване на тигана и на незалепващото покритие.
• Ако използвате съдомиялна машина, след всяко използване покривайте незалепващата вътрешност с готварска мазнина, за да предотвратите изсъхване на незалепващата повърхност и за да гарантирате максимално качество на работа.
• Тиганът е бил използван с твърде висока температура или върху неправилен източник на топлина за него, което е довело до огъване и нарушаване на формата на дъното на тигана.
• Също така никога не слагайте студена вода в горещ тиган или не потапяйте горещи съдове за готвене в студена вода. Резки промени в температурата могат да причинят деформация на метала, водеща до неравна основа.
Внимавайте, когато поставяте тигани върху газови котлони, тъй като броят на поддържащите крака може да е различен и най-вече малките тигани могат да се нуждаят от метална подложка, която може да бъде в комплект с котлона или да бъде закупена отделно.
Оказването на прекомерна сила върху външността на алуминиевите съдове или тигани за пържене (например от изпускане или удряне) може да доведе до тяхното деформиране. (Съдът/тиганът за пържене не може да се деформира вследствие на обикновената топлина, използвана за готвене).
НЕ. Кухненските съдове с незалепваща повърхност от Tefal/T-fal не съдържат PFOA. Това се проверява редовно от независими лаборатории, които потвърждават, че няма наличие на PFOA в завършените продукти. От 2003 г. насам се извършват редовни тестове от независими лаборатории в много страни (INERIS във Франция, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS в Обединеното кралство, лаборатории FABES в Германия, лаборатории MB в Канада и SGS в Китай). Тези тестове са доказали систематично, че няма наличие на PFOA в продукти с незалепващо покритие на Tefal/T-fal.
Не, незалепващото покритие може да бъде приложено само в първоначалния производствен процес.
Много рядко се случва незалепващото покритие да се износи при нормална домашна употреба. Правилната употреба и поддръжка ще доведат до по-добра работа с течение на времето. При повечето случаи на износване на незалепващото покритие има доказателства за пренагряване, надраскване и/или абразивно почистване.
Като част от ангажимента си относно качеството, Tefal/T-fal въведе екологична информация „Здраве и околна среда“ за продуктите с незалепващо покритие Tefal/T-fal. Този ангажимент гарантира отсъствието на PFOA, олово и кадмий в покритията Tefal/T-fal, а следователно и безвредността на нашите продукти с незалепващо покритие за околната среда и потребителите. Тази екологична информация се основава на редовни анализи, провеждани от независими лаборатории в много държави (INERIS във Франция, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS в Обединеното кралство, FABES Labs в Германия, MB Labs в Канада, SGS в Китай). Информация за този ангажимент може да бъде намерена на сайта на марката Tefal/T-fal, както и върху опаковките на кухненските съдове с незалепващо покритие Tefal/T-fal.
В момента съществува много объркваща информация относно незалепващите покрития, които понякога са свързвани с PFOA. Незалепващите покрития на Tefal/T-fal обаче са създадени от PTFE – съкращението за политетрафлуоретилен, а безвредността на този материал е призната от агенциите за обществено здраве в Европа и САЩ. PFOA и PTFE са напълно различни един от друг. Заключението е, че кухненските съдове с незалепващо покритие на Tefal/T-fal са направени от PTFE и не съдържат PFOA. Освен това, вече повече от 20 години, Tefal/T-fal има за мисия да не използва изобщо олово или кадмий в кухненските си съдове, за да гарантира безвредността на всички свои продукти.
PFOA е стандартното съкращение на английски език за перфлуороктановата киселина. Мисията на Tefal/T-fal е да гарантира, че върху завършените му продукти няма наличие на PFOA, олово и кадмий, както и че продуктите с незалепващо покритие на Tefal/T-fal не са вредни за околната среда и за потребителя.
В незалепващите покрития и в емайла на нашите кухненски съдове няма нито кадмий, нито олово. Всички наши кухненски съдове са проектирани и се произвеждат без олово или кадмий вече повече от 20 години. Можете да намерите тази екологична информация върху опаковката на всички наши продукти с незалепващо покритие на Tefal/T-fal.
Незалепващото покритие на Tefal/T-fal е техническо покритие, произведено от полимер на име политетрафлуоретилен или PTFE. PTFE е това, което придава на кухненските съдове незалепващите свойства. Органите, отговарящи за общественото здраве в Европа и САЩ (ANSES, EFSA, FDA) са доказали, че PTFE е инертна субстанция, която не осъществява химическа реакция с храна, вода или с домашни почистващи продукти. Той е напълно безобиден в случай на поглъщане. Съответните органи, отговарящи за общественото здраве, са потвърдили безвредността на незалепващи покрития с PTFE в кухненските съдове. Всъщност PTFE е толкова безопасен, че често се използва в медицината за направата на сърдечни пейсмейкъри и за материал при подмяна на артерии. Той се използва за хирургични намеси при пациенти с тежки бъбречни заболявания. Някои ставни протези също са частично с покритие от PTFE.
Бързият начин да проверите дали Вашите тигани са годни за употреба върху индукционен котлон е да направите магнитен тест върху тиганите. Този начин е лесен, тъй като ако магнитът залепне за дъното на тигана, то той ще е годен за употреба върху индукционния котлон.
Трудно е да се посочи точен брой години, тъй като трайността ще се различава в зависимост от условията и честотата на употреба. За да удължите живота му, трябва да го предпазвате от ненужно високи температури и да избягвате нагряване без налята вътре вода. Средна до ниска температура е достатъчна. Не съхранявайте готвена храна продължително време (един ден или повече).
Моля, отидете на раздел „Аксесоари“ на интернет страницата, за да намерите лесно всичко необходимо за Вашия продукт.
Открийте по-подробна информация в раздел Гаранция на тази интернет страница.