Лесен за употреба уред, мели всякакви съставки за секунди, а благодарение на модерния си дизайн и качествено покритие е чудесен аксесоар за кухненския Ви плот!
С кафемелачката за кафе Tefal ще съхраните аромата на кафето!
Започнете деня си с прекрасния аромат на току-що смляно кафе. Слабо, силно или балансирано – лесно получавате кафето във вида, който желаете. В допълнение можете да използвате мелачката и за смилане на подправки и ядки,
Най-важното
Easy to use, it grinds all your ingredients in seconds and thanks to its modern design and qualitative finishes, it stays on your kitchen countertop!
Поддържането на кафемелачката чиста е от съществено значение за постигане на най-добри резултати по отношение на вкус. Повечето типове кафе на зърна съдържат масла, които могат, с течение на времето, да увеличат аромата и следователно да променят вкуса на вашето кафе. Изпразвайте контейнера за смляно кафе след всяка употреба.
Винаги изключвайте кафемелачката преди да я почиствате. Никога не мокрете кафемелачката, захранващия кабел или щепсела. Не използвайте агресивни почистващи препарати или абразивни гъби и тел за съдове за почистване на уреда.
Проверете дали Вашият уред е правилно включен в контакта и дали капакът е правилно поставен. Ако тя все още не стартира, свържете се с Вашия одобрен сервизен център.
След като се уверите, че сте спазили инструкциите за стартирането му от книжката с Инструкциите за употреба, проверете дали електрическият Ви контакт работи като включите друг уред. Ако все още уредът не работи, не опитвайте да го разглобите или поправите сами, а го отнесете в оторизиран сервизен център.
Препоръчваме да го съхранявате на хладно, сухо място. То трябва да бъде съхранявано в непрозрачен, херметично затворен съд. Кислородът и парата са основните врагове на кафето, което бързо губи своите качества след смилане: парата променя неговия вкус, а ароматът на кафето загубва свежестта и то става безвкусно. Кислородът оксидира смляното кафе и подсилва горчивия вкус на напитката: следователно зърната трябва да се смилат точно преди приготвянето на кафето.
Кафето на зърна може да бъде съхранявано за няколко месеца. След като бъде смляно, кафето бързо загубва своя аромат. На стайна температура мляното кафе може да бъде съхранявано за 7 до 10 дни. Ние препоръчваме следните предпазни мерки за запазване на аромата на вашето смляно кафе: съхранявайте смляното кафе в непрозрачен, херметично затворен съд и го дръжте в хладилника, където то може да бъде съхранявано за един месец.
Ако Вашата кафемелачка е фабрично оборудвана с ножове, можете да мелите подправки, ядки и зърнени храни. Ако Вашата кафемелачка е оборудвана само с мелещо устройство, можете да мелите само кафе.
Уредът е направен от материали, които могат да бъдат регенерирани или рециклирани. Можете да оставите уреда в най-близкия пункт за събиране на отпадъци.