Мусака

Мусака

Готови ястия

  • 4

    Брой хора

  • Достъпно

    Разход

  • Лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

Продукти

  • 400 гр кайма смес – 60% свинско и 40% телешко
  • 600 гр картофи
  • 1 глава лук
  • 1 голям морков
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 50 гр масло
  • 2 с.л. брашно
  • 300 мл прясно мляко
  • 100 гр кисело мляко
  • 1 яйце
  • 2 ч.л. чубрица
  • 2 ч.л. сладък червен пипер
  • сол/черен пипер на вкус
  • наситнен магданоз за гарниране

Подготовка

1. Наситнете лука, моркова и чесъна и задушето леко в малко мазнина. След като зеленчуците омекнат, добавете доматеното пюре.

2. Към готовата база добавете каймата и разбъркайте много добре до получаване на ситни трохи (съвет: добре е да разбърквате на слаб огън, за да не изсушите каймата).

3. Финално добавeте наситнените на малки кубчета картофи и объркайте добре сместа. Прибавете всички подправки, след което преместете готовата смес в тавата на Tefal OptiGrill+ Snacking&Baking.

4. Включете уреда на ръжен режим и изберете ниво 2 за бавно готвене. Когато OptiGrill+ е готов, поставете приставката Snacking&Backing в грила. Печете около 30-35 минути или докато картофите станат златисти.

5. В отделна касерола разтопете маслото, след което добавете брашното и бъркайте постоянно докато се запече. Добавете прясното млякото, киселото мляко и яйцето. Излейте заливката върху плънката. Печете около 10-15 мин до порозовяване.

6. Готовата мусака гарнирате с наситнен магданоз по вкус и сервирате.

Tefal продукти за приготвяне на рецептата Ви