Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Агнешко с три вида чушки

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 35мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 300 г Агнешка плешка, на кубчета

  • 0.5 бр. Глава лук, тънко нарязан

  • 0.5 бр. Червена чушка, на ивици

  • 0.25 бр. Зелена чушка, на ивици

  • 0.25 бр. Жълта чушка, на ивици

  • 50 мл Бяло или червено вино

  • 50 мл Вода

  • 1 с.л. Зехтин

  • Сол, пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 300г Агнешка плешка, на кубчета
  • 0.5бр. Глава лук, тънко нарязан
  • 0.5бр. Червена чушка, на ивици
  • 0.25бр. Зелена чушка, на ивици
  • 0.25бр. Жълта чушка, на ивици
  • 50мл Бяло или червено вино
  • 50мл Вода
  • 1с.л. Зехтин
  • Сол, пипер

Стъпка 2 /6

Излейте олиото в купата.

  • 1с.л. Зехтин

Стъпка 3 /6

Запържете кубчетата месо, ако трябва и на две партиди. Извадете месото. Без да изплаквате, изсипете виното в купата и деглазирайте.

  • 300г Агнешка плешка, на кубчета
  • 50мл Бяло или червено вино

Стъпка 4 /6

Върнете месото в купата и добавете зеленчуците. Подправете със сол и пипер. Разбъркайте. Добавете водата.

  • 0.5бр. Глава лук, тънко нарязан
  • 0.5бр. Червена чушка, на ивици
  • 0.25бр. Зелена чушка, на ивици
  • 0.25бр. Жълта чушка, на ивици
  • 50мл Вода
  • Сол, пипер

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане.

Стъпка 6 /6

Сервирайте със задушени картофи.