Калмар с полента
- Общо време 25мин.
- 20мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
600 г Калмар, нарязан на кръгчета
30 г Масло
2 бр. Скилидка чесън, изчистена, нарязана
2 бр. Лимон, сокът
150 г Полента
200 мл Нискомаслена сметана
400 мл Зеленчуков бульон
2 с.л. Магданоз, нарязан
Пергаментова хартия
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Застелете кошничката за готвене на пара с кръг от пергаментова хартия.
Стъпка 3 /6
Сложете полента, сметана и бульон в съда. Подправете със сол и пипер. Разбърквайте до сгъстяване. Сложете в кошничката за готвене на пара.
Стъпка 4 /6
Сложете в съда калмара, масло, лимонов сок, чесън, сол, пипер и 50 мл вода. Сложете отгоре кошничката за готвене на пара.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Сервирайте полентата в кошничката за готвене на пара с калмара, овкусен с магданоз.