Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Ливанска салата с булгур

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 17мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    7мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 300 г Булгур

  • 150 г Варена леща от консерва, изплакната

  • 600 мл Вода или бульон, с подправки

  • 2 ч.л. Млян кимион

  • 2 с.л. Зехтин

  • 4 с.л. Прясно нарязан магданоз

  • 4 с.л. Прясна мента, нарязана

  • 2 Лимон

  • 6 бр. Листа маруля, измити и нарязани

  • 12 бр. Репички, измити и нарязани на ситно

Приготвяне

Стъпка 1 /4

Пригответе съставките

  • 300г Булгур
  • 150г Варена леща от консерва, изплакната
  • 600мл Вода или бульон, с подправки
  • 2ч.л. Млян кимион
  • 2с.л. Зехтин
  • 4с.л. Прясно нарязан магданоз
  • 4с.л. Прясна мента, нарязана
  • 2 Лимон
  • 6бр. Листа маруля, измити и нарязани
  • 12бр. Репички, измити и нарязани на ситно

Стъпка 2 /4

Сложете булгура, лещата, бульона, олиото, кимиона, солта и пипера в купата.

  • 300г Булгур
  • 150г Варена леща от консерва, изплакната
  • 600мл Вода или бульон, с подправки
  • 2ч.л. Млян кимион
  • 2с.л. Зехтин

Стъпка 3 /4

Време за приготвяне: 7 мин.

Стъпка 4 /4

Оставете да се охлади и след това добавете останалите съставки. Разбъркайте.

  • 4с.л. Прясно нарязан магданоз
  • 4с.л. Прясна мента, нарязана
  • 2 Лимон
  • 6бр. Листа маруля, измити и нарязани
  • 12бр. Репички, измити и нарязани на ситно