Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Паста с кресон и зелени маслини

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 27мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    7мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 210 г Пълнозърнести макарони

  • 200 г Кресон, измит 2 или 3 пъти, нарязан много на едро

  • 1 Лук, обелен и тънко нарязан

  • 300 г Репи, обелени и ситно нарязани на кубчета (по желание)

  • 70 г Зелени маслини без костилки

  • 2 с.л. Зехтин

  • 730 мл Зеленчуков бульон (или вода с подправки)

  • Сол, пипер

  • 4 с.л. Настърган пармезан за гарнитура (по желание)

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 210г Пълнозърнести макарони
  • 200г Кресон, измит 2 или 3 пъти, нарязан много на едро
  • 1 Лук, обелен и тънко нарязан
  • 300г Репи, обелени и ситно нарязани на кубчета (по желание)
  • 70г Зелени маслини без костилки
  • 2с.л. Зехтин
  • 730мл Зеленчуков бульон (или вода с подправки)
  • Сол, пипер
  • 4с.л. Настърган пармезан за гарнитура (по желание)

Стъпка 2 /6

Излейте олиото в тигана.

  • 2с.л. Зехтин

Стъпка 3 /6

Запържете лука. Добавете зеленчуците. Разбъркайте добре.

  • 200г Кресон, измит 2 или 3 пъти, нарязан много на едро
  • 1 Лук, обелен и тънко нарязан
  • 300г Репи, обелени и ситно нарязани на кубчета (по желание)
  • 70г Зелени маслини без костилки

Стъпка 4 /6

Добавете другите съставки. Подправете със сол и пипер, ако е необходимо. Разбъркайте.

  • 730мл Зеленчуков бульон (или вода с подправки)
  • Сол, пипер

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане.

Стъпка 6 /6

Гарнирайте с пармезан (или друго настъргано сирене). Сервирайте.

  • 4с.л. Настърган пармезан за гарнитура (по желание)