Патешко филе с аспержи
- Общо време 14мин.
- 10мин.
Приготвяне - 4мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
3 бр. Патешки гърди
70 мл Коняк
200 мл Пилешки бульон (или телешки бульон)
20 г Лют зелен пипер на люспи
200 мл Нискомаслена сметана
20 г Масло
Сол
3 с.л. Царевично брашно
30 бр. Зелени аспержи
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Изчистете леко патешките гърди от мазнината и ги подправете.
Стъпка 3 /6
Запечете патешките гърди от страната на кожата, а после по 3 мин на страна. Отстранете патешките гърди и мазнината. Деглазирайте с коняк.
Стъпка 4 /6
Добавете всичко останало без аспержите. Отстранете соса, поддържайте го горещ. Добавете аспержите, патешкото и 100 мл вода.
Стъпка 5 /6
Време за приготвяне: 4 минути
Стъпка 6 /6
Сервирайте патешките гърди тънко нарязани, гарнирайте с аспержите и полейте със сос.