Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Пиле със сушени домати и ориз

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 55мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    45мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 1 с.л. Зехтин

  • 4 бр. Пилешки бутчета, горна част

  • 4 бр. Пилешки бутчета, долна част

  • 1 бр. Глава червен лук, срязана на 8

  • 1 бр. Червена камба, почистена от семето и нарязана на ситно

  • 4 бр. Счукани скилидки чесън

  • 0.5 ч.ч. Маслини без костилка

  • 0.5 ч.ч. Сушени домати в зехтин

  • 1 ч.л. Сушен босилек

  • 1 ч.л. Сушен риган

  • 0.25 ч.ч. Пресен магданоз, ситно нарязан

  • 1 ч.ч. Дългозърнест ориз

  • 400 г Домати на кубчета

  • 1.5 ч.ч. Пилешки бульон ( или 250 м вода с 1с.л. бульон на прах)

Приготвяне

Стъпка 1 /4

Загрейте фурната до 200c | 400F.

Стъпка 2 /4

Загрейте вашия тиган Tefal, докато Thermo-Signal стане червен. Това означава, че тиганът ви е готов за готвене. Загрейте маслото. Добавете пилето и запържете за 3-4 минути на средно силен огън. Обърнете и изпържете отново до златисто.

Стъпка 3 /4

Добавете лука, нарязаната червена камба и чесъна и запържете за около 3 минути или докато лукът стане прозрачен и леко порозовее. Прехвърлете пилето в чиния; добавете в тигана маслините, сушените домати, босилека, ригана, магданоза и ориза; оставете ориза да попие всички сокове. Върнете парчетата пиле обратно в тигана върху ориза; добавете доматите и бульона. Оставете всичко да заври, разбъркайте пилето в соса. Прехвърлете яситето в съд, подходящ за печене, ако тиганът ви не е със стоманена или махаща се дръжка. Покрийте с фолио и оставете да се пече около 40 минути, докато оризът омекне. Отстранете капака и печете още 8-10 минути на средна температурата или докато пилето стане хрупкаво и златисто.

Стъпка 4 /4

Подправете с малко сол на вкус и поръсете с прясно нарязан магданоз. За още повече вкус, настържете отгоре малко пармезан. Бон апети!