Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Пилешки бутчета, мариновани в кисело мляко и розмарин

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 55мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    35мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

8 порции

  • 8 Пилешки бутчета

  • 500 г Гръцко кисело мляко

  • 9 cl Дижонска горчица

  • 8 Чесън

  • 2 Пресен розмарин

  • Сол, черен пипер

Аксесоари

  • Грил решетка
    Грил решетка

Приготвяне

Стъпка 1 /3

Отстранете кожата на пилешките бутчета, след което ги поставете в голяма чиния.

  • 8 Пилешки бутчета

Стъпка 2 /3

Смесете киселото мляко, горчицата, нарязания чесън, щипка сол, черен пипер и нарязаните листа розмарин. Разпределете сместа върху пилешкото месо и поставете ястието в хладилника. Оставете да се маринова за 4 часа.

  • 500г Гръцко кисело мляко
  • 9cl Дижонска горчица
  • 8 Чесън
  • 2 Пресен розмарин
  • Сол, черен пипер

Стъпка 3 /3

Уред с автоматични програми: Настройте на режим ROAST CHICKEN (Печено пиле) на 200°C, загрейте за 15 минути и поставете пилешките бутчета в купата на уреда. Печете 35 минути, като не забравяйте да ги обърнете по средата на готвенето. Печете 35 минути, като не забравяйте да ги обърнете по средата на готвенето. Уред с механичен термостат 2 в 1: Поставете пилешките бутчета в купата на уреда и настройте на 200°C за 30 минути. Обърнете по средата на готвенето.