Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Пилешко моле

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 32мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    22мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 1.5 с.л. Зехтин

  • 1.5 бр. Глава лук, обелен и нарязан

  • 1.5 бр. Скилидка чесън, нарязана

  • 600 г Домати от консерва

  • 3 бр. Суха люта чушка

  • 150 г Тиквено семе

  • 150 г Стафиди

  • 1.5 ч.л. Млян кимион

  • 1.5 ч.л. Мляна канела

  • 3 с.л. Неподсладено какао

  • 3 бр. Обезкостено пилешко бутче

  • 350 мл Вода

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 1.5с.л. Зехтин
  • 1.5бр. Глава лук, обелен и нарязан
  • 1.5бр. Скилидка чесън, нарязана
  • 600г Домати от консерва
  • 3бр. Суха люта чушка
  • 150г Тиквено семе
  • 150г Стафиди
  • 1.5ч.л. Млян кимион
  • 1.5ч.л. Мляна канела
  • 3с.л. Неподсладено какао
  • 3бр. Обезкостено пилешко бутче
  • 350мл Вода

Стъпка 2 /6

Смесете доматите, чушките, семената, стафидите и подправките. Добавете какаото и разбъркайте.

  • 600г Домати от консерва
  • 3бр. Суха люта чушка
  • 150г Тиквено семе
  • 150г Стафиди
  • 1.5ч.л. Млян кимион
  • 1.5ч.л. Мляна канела
  • 3с.л. Неподсладено какао

Стъпка 3 /6

Излейте олиото в тенджерата. Запържете чесъна и лука.

  • 1.5с.л. Зехтин
  • 1.5бр. Глава лук, обелен и нарязан
  • 1.5бр. Скилидка чесън, нарязана

Стъпка 4 /6

Излейте соса в съда. Разбъркайте. Добавете пилешкото. Налейте водата.

  • 3бр. Обезкостено пилешко бутче
  • 350мл Вода

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане.

Стъпка 6 /6

Накълцайте пилешкото и сгъстете соса в режим Запечатване (Browning).