Френско петле в гърне
- Общо време 28мин.
- 20мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
3 бр. Френско петле
6 бр. Морков, нарязан на парчета
3 бр. Стрък праз, нарязан на едро
6 бр. Малка ряпа, разрязана на 2
3 бр. Картоф, разрязан на 2
75 г Брашно
75 г Масло
1.5 бр. Глава лук, разрязана на 2
1 бр. Букет гарни
Сол, пипер
200 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Сложете маслото в съда.
Стъпка 3 /6
Разтопете маслото. Добавете брашното и смесете. Добавете 200 мл студена вода, разбъркайте. Подправете и извадете от съда.
Стъпка 4 /6
Аранжирайте петлето в съда и долейте вода, така че да го покрие. Сложете зеленчуците и букет гарни отгоре, добавете подправки.
Стъпка 5 /6
Време за приготвяне: 8 мин.
Стъпка 6 /6
Извадете зеленчуците и петлето. Добавете соса и блендирайте. Сервирайте.