Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Хрупкави кнедли от миди Сен Жак с шамфъстък и пармезан

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 40мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 8 бр. Миди

  • 80 г Пармезан

  • 40 г Неосолен шамфъстък

  • 50 мл Фъстъчено масло

  • 3 Пакета точени кори (1 кора за 3 кнедли)

  • 20 г Масло

  • 20 мл Растителна мазнина

  • Сол и пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Нарежете шамфъстъците на едро. Нарежете сиренето на тънки ленти. Мариновайте мидите в малко фъстъчено олио и подправете със сол и пипер. Разтопете маслото и го смесете с олиото.

Стъпка 2 /5

Намажете точените кори с така получената смес.

Стъпка 3 /5

Изрежете от корите кръгчета и ги разделете на 3. Поставете малко шам-фъстък в средата на всяко парченце.

Стъпка 4 /5

Поставете по една мида отгоре. Украсете с лентичките от пармезан. Притиснете, за да оформите кнедлите около мидите. Запържете, като започнете от страната със сиренето. Запържете от всяка страна, докато кнедлите добият златист цвят.

Стъпка 5 /5

Сервирайте с рукола или свежа салата.