Хрупкави кнедли от миди Сен Жак с шамфъстък и пармезан
- Общо време 40мин.
- 30мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
8 бр. Миди
80 г Пармезан
40 г Неосолен шамфъстък
50 мл Фъстъчено масло
3 Пакета точени кори (1 кора за 3 кнедли)
20 г Масло
20 мл Растителна мазнина
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Нарежете шамфъстъците на едро. Нарежете сиренето на тънки ленти. Мариновайте мидите в малко фъстъчено олио и подправете със сол и пипер. Разтопете маслото и го смесете с олиото.
Стъпка 2 /5
Намажете точените кори с така получената смес.
Стъпка 3 /5
Изрежете от корите кръгчета и ги разделете на 3. Поставете малко шам-фъстък в средата на всяко парченце.
Стъпка 4 /5
Поставете по една мида отгоре. Украсете с лентичките от пармезан. Притиснете, за да оформите кнедлите около мидите. Запържете, като започнете от страната със сиренето. Запържете от всяка страна, докато кнедлите добият златист цвят.
Стъпка 5 /5
Сервирайте с рукола или свежа салата.