Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Пилешко филе с мед и сос Хойсин

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 10мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    0мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 4 филе Пиле, без кожата

  • 125 мл сос хойсин

  • 4 с.л. Пчелен мед

  • 2 с.л. Сок от лайм

  • 2 с.л. Соев сос

  • 1 ч.л. Сусамово масло

  • 1 ч.л. Джинджифил, нарязан

  • 4 скилидка Чесън, накълцан

  • 1 броя

Приготвяне

Стъпка 1 /4

Разбъркайте соса хойсин с мед, сока от лайм, соевия сос, сусамовото масло и чесъна, докато се смесят добре. Изсипете половината смес в отделна купа и я сложете в микровълновата. Загрейте на пълна мощност 60 до 90 секунди и след това оставете настрана.

  • 4филе Пиле, без кожата
  • 125мл сос хойсин
  • 4с.л. Пчелен мед
  • 2с.л. Сок от лайм
  • 2с.л. Соев сос
  • 1ч.л. Сусамово масло
  • 1ч.л. Джинджифил, нарязан
  • 4скилидка Чесън, накълцан
  • 1броя

Стъпка 2 /4

Поставете пилето в плик за съхраняване на продукти във фризер и го залейте с другата половина от приготвения сос. Оставете го да се маринова на стайна температура 30 минути или в хладилник в продължение на максимум 24 часа.

Стъпка 3 /4

- Включете грила. - Изберете подходящата програма и натиснете OK. След това преминете към рецептата: Намажете с малко мазнина плочите на грила. След като предварителното загряване приключи, сложете пилето върху грила и затворете капака. Оставете да се пече, докато индикаторната лампичка стане жълт или докато екранът покаже „средно изпечено“.

Стъпка 4 /4

Поставете пилето върху дъска за рязане. Нарежете го на парчета и го залейте с предварително загрятия сос. Накрая, непосредствено преди да сервирате, го поръсете със сусама и зеления лук.