Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Торта с глазура от кленов сироп

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 50мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Охлаждане
    15мин.

Съставки

6 порции

  • 150 г Масло

  • 250 г Брашно

  • 2 ч.л. Бакпулвер

  • 0.5 ч.л. Сода за хляб

  • 0.5 ч.л. Сол

  • 150 г Кленов сироп

  • 70 г Захар

  • 2 броя Яйца

  • 1 ч.л. Екстракт от ванилия

  • 180 г Прясна сметана

  • 4 с.л. Кленов сироп

  • 50 г Безсолно масло

  • 250 г пудра захар

Аксесоари

  • Snacking & Baking tray
    Snacking & Baking tray
  • Snacking & Baking Tray XL
    Snacking & Baking Tray XL
  • Тава за печене
    Тава за печене

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Намажете вътрешността на тавата за печене и поръсете равномерно с брашно. Отстранете излишното брашно. Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта в средно голяма купа.

  • 250г Брашно
  • 2ч.л. Бакпулвер
  • 0.5ч.л. Сода за хляб
  • 0.5ч.л. Сол
  • Snacking & Baking tray

Стъпка 2 /5

Добавете маслото, кленовия сироп, екстракта от ванилия и захарта и бъркайте с умерена скорост 3-5 минути, докато всичко се смеси равномерно. Добавете яйцата едно след друго и разбъркайте добре след добавянето на всяко от тях. Добавете сметаната към сместа и разбъркайте, докато се получи гладка смес.

  • 150г Масло
  • 150г Кленов сироп
  • 70г Захар
  • 2броя Яйца
  • 1ч.л. Екстракт от ванилия
  • 180г Прясна сметана

Стъпка 3 /5

Изсипете сместа за тестото в тавата за закуски и печива/тавата за печене и разпределете равномерно. Поставете аксесоара в OptiGrill и затворете капака.

  • Snacking & Baking tray
  • Snacking & Baking Tray XL
  • Тава за печене

Стъпка 4 /5

Печете 15 минути или до момента, когато като забодете нож в средата на блата и го извадите, по него няма полепнало нищо. Оставете сладкиша да изстине.

  • Snacking & Baking tray
  • Snacking & Baking Tray XL
  • Тава за печене

Стъпка 5 /5

Пригответе глазурата: Внимателно смесете кленовия сироп и маслото в купа. Пресейте пудрата захар и я оставете да се сипе бавно в купата, като не преставате да разбърквате. Ако е необходимо, добавете още сироп или още захар, докато постигнете точната консистенция. После охладената торта се покрива с глазурата и се оставя тя да попие 15 минути преди сервиране.

  • 4с.л. Кленов сироп
  • 50г Безсолно масло
  • 250г пудра захар