Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Grilled veal chops with green beans, bacon and parmesan

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 35мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съвместими уреди (1)

Съставки

4 порции

  • 2 с.л. Зехтин

  • 1 с.л. Горчица

  • 1 с.л. Уиски или коняк (по желание)

  • 1 с.л. Соев сос

  • 4 сантиметър Телешки котлети с кост и с дебелина 2 см. (около 800 г)

  • 750 г Пресен зелен боб

  • 3 скилидка Чесън

  • 100 г Пушеният бекон се нарязва на тънки ивици

  • 50 г кедрови ядки

  • 15 г Масло

  • Пипер

  • 50 г пармезан на люспи

Аксесоари

  • Тава за печене XL
    Тава за печене XL
  • Тава за печене
    Тава за печене

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Пригответе марината за телешките котлети: смесете зехтина с горчицата, уискито и соевия сос. Намажете телешките котлети от двете страни и ги мариновайте в хладилника, докато приготвите останалото.

  • 2с.л. Зехтин
  • 1с.л. Горчица
  • 1с.л. Уиски или коняк (по желание)
  • 1с.л. Соев сос
  • 4сантиметър Телешки котлети с кост и с дебелина 2 см. (около 800 г)

Стъпка 2 /5

Измийте и обелете зеления фасул - ако е много едър, го разрежете на две. Сварете го в тиган с вряща подсолена вода за 7 минути. Отцедете фасула и пуснете отгоре студена вода, за да не се доварява повече.

  • 750г Пресен зелен боб

Стъпка 3 /5

Обелете и нарежете на ситно скилидките чесън и ги сложете с нарязания бекон и кедровите ядки в тавата за печене.

  • 3скилидка Чесън
  • 100г Пушеният бекон се нарязва на тънки ивици
  • 50г кедрови ядки

Стъпка 4 /5

Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, добавете маслото в тавата за печене и разбъркайте. Когато се разтопи, добавете зеления фасул и подправете с черен пипер. Поставете телешките котлети върху грил плочата (ще трябва да ги разделите на две партиди) и гответе по 5 минути от всяка страна. През това време разбърквайте редовно зеления фасул.

  • 15г Масло
  • Пипер
  • Тава за печене XL

Стъпка 5 /5

Когато телешките котлети се гриловат до средно изпечени, поръсете зеления фасул с пармезанa на люспи и сервирайте.

  • 50г пармезан на люспи