Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Свински пържоли по милански

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 20мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    0мин.
  • Охлаждане
    5мин.

Съставки

4 порции

  • 4 парче свински пържоли

  • 3 ч.ч. пресни галета

  • 0.75 ч.ч. прясно настъргано Пармиджано Реджано

  • 1 ч.ч. Зехтин

  • Морска сол

  • 6 ч.ч. Рукола, измита и подсушена

  • 0.75 ч.ч. Червен лук, накълцан на ситно

  • 3 ч.л. Зехтин екстра върджин

  • 1 ч.л.

  • 36 резена Пресен пармезан

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Поставете свинските пържоли между два листа восъчна хартия или стреч фолио. С чук за пържоли или точилка начукайте леко месото, за да стане по-крехко.

Стъпка 2 /6

Смесете галетата със сиренето Пармиджано-Реджано в плитка купа и подправете със сол и прясно смлян черен пипер. Изсипете зехтина в друга плитка купа. Застелете тава с хартия за печене.

Стъпка 3 /6

Потопете всяка свинска пържола в зехтина. Извадете, изчакайте излишната мазнина се отцеди, и потопете пържолата в сместа от галетата и пармезана. Сложете панираните котлети върху покритото с хартия дъно на тавата за печене. Можете предварително да приготвите и замразите пържолите. Преминете към следващата стъпка и започнете готвенето.

Стъпка 4 /6

Включете грила, изберете ръчен режим или програма Свинско (в зависимост от модела). След като загрее, го отворете, наредете свинските пържоли върху плочите и затворете грила. Гриловането ще започне. Оставете го да продължи, докато индикаторната лампичка светне в червено или докато дисплеят покаже „добре изпечено“.

Стъпка 5 /6

Разбъркайте зехтина и оцета до хомогенна смес в купа за салата и подправете със сол и черен пипер. Смесете руколата и лука с дресинга.

Стъпка 6 /6

Поднесете грилованите свински пържоли със салата от рукола и лук и гарнирайте ястието с пармезан.