Търсенето Ви не даде резултати: 

Можете да потърсите отново, като следвате тези съвети:

 • Проверете правописа, опитайте със синоними
 • Ограничете търсенето до един или два термина
 • Използвайте по-малко специфични думи, с една по-обща дума може да намерите повече продукти

TEFAL МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН ГРИЛ OPTIGRILL+ XL GC722D34

МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН ГРИЛ OPTIGRILL+ XL GC722D34 Перфектен резултат, от алангле до добре изпечено

Перфектни резултати от алангле до добре изпечено с електрическа грил скара OptiGrill+ XL, нашата последна иновация, смарт технология за вкусно готвене.

 • С 33% по-голяма работна повърхност, тя е перфектна, когато ви дойдат на гости приятели или роднини.
 • С технологията "Automatic Sensor Cooking", времето и температурата се настройват автоматично за дебелината и броя парчета, поставени в електрическата грил скара, въз основа на 9 програми за печене (бургер, червено месо, сандвич, наденица, риба, пиле, морски дарове, бекон, свинско) и режим за замразена храна.
 • В същото време светлинният индикатор позволява директно наблюдение: лилаво за предварително загряване, синьо и после зелено за започване на печенето, жълто за алангле, оранжево за средно и червено за добре изпечено.
 • Електрическата грил скара се адаптира перфектно към всички вкусове, вдигнете капака и извадете храната си, когато е готова, като оставите останалото да се пече.
 • Допълнителният ръчен режим с 4 регулируеми температурни нива ви позволява да готвите всичко и е идеално пригоден за плодове и зеленчуци, като ги пече точно както вие искате.

Реф. №: GC722D34

Автоматичен сензор и индикатор на степента на готовност за перфектни резултати!

Запознайте се с грила OptiGrill+ XL, нашата последна иновация с ръчен режим с четири температурни настройки, 3 нови програми за готвене и 800 см 2 работна площ за 6 до 8 порции.

 • Подобрен с технология "Automatic Sensor Cooking", грилът OptiGrill+ незабавно засича броя парчета на повърхността и отчита дебелината им за да настрои температурата и времето за готвене автоматично, за перфектен резултат.
 • Светлинният индикатор и звуковите сигнали дават възможност за прецизно готвене и приготвяне на месото точно както го обичате: алангле, средно или добре опечено.
 • 9 програми за готвене за приготвяне на перфектни ястия: Бургер, червено месо, сандвич, наденица, риба, пиле, морски дарове, бекон, свинско, плюс режим за замразени храни и ръчен режим с четири температурни настройки.
 • Допълнителните характеристики включват незалепващи алуминиеви плочи и голяма тавичка за оттичане под 7° ъгъл.
Най-важното
 • 9 автоматични програми и индикатор за нивото на готовост за перфектно гриловане от алангле до добре изпечено

  Ръчен режим с 4 регулируеми температури за готвене на всякаква храна.

 • 9 програми за готвене

  За различни видове храна: Бургер, червено месо, сандвич, наденица, риба, пиле, морски дарове, бекон, свинско

 • Индикатор за нивото на готовност

  Следи процеса на готвене за перфектен резултат от алангле до добре изпечено: показва напредъка на печенето и издава звуков сигнал при всяка фаза, за да знаете кога яденето ви е готово по ваш вкус!

 • Автоматичен сензор за готвене

  Автоматично измерване на дебелината: автоматично настройва правилната температура за размера и дебелината на храната в рамките на програмата.

 • Може да се мие в миялна машина.

  Незалепващите лети плочи от алуминий и тавичката за оттичане могат да се мият в миялна машина.

 • Високи показатели: лети алуминиеви плочи

  Висококачествени лети алуминиеви плочи с PTFE покритие за лесно почистване.

 • Голяма работна повърхност (800 cm²)

  За 6 до 8 порции: 33% по-голяма повърхност за готвене, в сравнение с OptiGrill и OptiGrill+ Размери: 40 x 20 см

Рецепти
Инструкции и ръководство
Често задавани въпроси
Не. След приключването на първата партида, отворете грила и извадете храната. Затворете грила и натиснете OK. Не е необходимо преди това да изключвате грила. Когато светлините светнат отново, изберете режима, който желаете. Етапът на предварително затопляне трябва да бъде доста по-бърз, отколкото първия път, тъй като плочите вече са нагорещени. Когато Optigrill издаде звуков сигнал, че е в готовност, отворете отново грила и поставете втората партида храна върху плочите и процедирайте по обичайния начин.
Има 4 температурни нива, изобразени с цветен индикатор:
Зелен: 110°C (230°F до 257°F)
Жълт: 190°C (356°F до 383°F)
Оранжев: 225°C (428°F до 455°F)
Червен: 270°C (518°F до 545°F)
Не, тъй като сензорите за готвене не са активни в ръчен режим.
Преди да почистите грила, изчакайте приблизително 45 минути, докато устройството се охлади. За да отстраните тежки отлагания от храна върху плочите или страните на грила, препоръчваме да използвате дървена или пластмасова шпатула. За да почистите грила и неговите компоненти, използвайте напоена с гореща вода кърпа. Не потапяйте грила във вода. Не използвайте абразивни почистващи продукти или продукти, които съдържат алкохол или гориво, тъй като те може да повредят устройството.
Уредът не е бил изцяло отворен при поставянето на храната върху плочите на грила преди готвенето.
Решения: за да позволите на уреда да установи стартирането на цикъл на готвене, уредът трябва да бъде изцяло отворен, преди всеки цикъл на готвене. В противен случай цикълът на готвене няма да стартира. Отворете грила изцяло и след това го затворете и натиснете OK.
След като се уверите, че сте спазили инструкциите за стартирането му от книжката с Инструкциите за употреба, проверете дали електрическият Ви контакт работи като включите друг уред. Ако все още уредът не работи, не опитвайте да го разглобите или поправите сами, а го отнесете в оторизиран сервизен център.
Не използвайте уреда. За да избегнете каквато и да било опасност, сменете кабелатв оторизиран сервизен център.
Уредът е установил проблем и може да е необходим ремонт.
Ако оставите уреда отворен между 2 цикъла на готвене, той ще превключи в режим за безопасност и ще трябва да бъде рестартиран.
За да гарантирате най-добри резултати при готвене, не трябва да отваряте уреда за повече от 1 минута през циклите на готвене. Рестартирайте (RESET) като го изключите от контакта за 2-3 минути и рестартирайте пълния цикъл на готвене.
Ако Вашата храна е с дебелина под 4 mm, тя е твърде тънка (като резени бекон), възможно е да не се засича.
Това не е проблем, просто натиснете бутона OK за потвърждение за започване на готвенето.
Започнали сте готвенето преди предварителното загряване да е приключило.
За да коригирате това: изключете уреда, извадете храната, рестартирайте уреда и след това се върнете към избора на програма и изчакайте приключването на предварителното загряване, преди да започнете готвенето.
Ако проблемът се задържи въпреки следването на съвета по-горе: възможно е уредът да се нуждае от ремонт.
• Плочите на грила не са поставени правилно върху кукичките на плочата и поради това сензорите не могат да установят правилно наличието на храна.
За да коригирате този проблем, изключете уреда и го оставете да се охлади. След това поставете правилно плочата за готвене.
• Започнали сте готвене на храната, преди плочите да са предварително загрели.
За да коригирате това: изключете уреда, махнете храната, затворете уреда. Включете отново уреда, изберете и потвърдете програма и изчакайте докато предварителното загряване приключи.
• Ако проблемът се задържи въпреки следването на съвета по-горе: възможно е уредът да се нуждае от ремонт.
Това може да се дължи на неправилно почистване на нагревателните плочи.
Препоръчваме Ви да измиете предварително Вашите нагревателни плочи по следния начин, преди да ги поставите в съдомиялната машина, за да премахнете всякакви остатъци от храна:
- Накиснете плочите в гореща вода и обезмасляващ препарат за съдове за около 30 минути,
- Изтъркайте и двете страни на плочата с гъба или четка за съдове, гореща вода и обезмасляващ препарат за съдове,
- Изплакнете,
- Поставете в съдомиялната машина.
Уредът е направен от материали, които могат да бъдат регенерирани или рециклирани. Можете да оставите уреда в най-близкия пункт за събиране на отпадъци.
Моля, отидете на раздел „Аксесоари“ на интернет страницата, за да намерите лесно всичко необходимо за Вашия продукт.
Открийте по-подробна информация в раздел Гаранция на тази интернет страница.
Ако смятате, че някоя част липсва, обадете се на Центъра за обслужване на клиенти, за да Ви окажем необходимото съдействие.