Как да изберете тенджера?

Тенджерата е един от основните съдове за готвене в кухнята. Изборът на качествени тенджери, подходящи за Вашите нужди, е много важен, тъй като ще ги използвате често. Колкото по-добри са инструментите, толкова по-лесно е да се постигнат добри резултати!

Днес има много видове тенджери, изработени от различни материали, с различни повърхности, размери, дълбочина, цвят и форма... Ето защо е важно да познавате най-важните аспекти, с оглед на които ще можете да направите правилния избор.

Няма проблем! Изготвихме списък на всички неща, които трябва да вземете предвид при покупката на тенджера. Най-напред да видим нашето кратко ръководство!

undefined

Тенджера с каква форма е най-добра за вас?

Касерола

Касеролата е задължителна в ежедневната кухня. Идеална е за приготвяне на вкусни сосове, за кипване на вода за ориз, зеленчуци, паста или за затопляне или притопляне на храна. Този вид тенджера се отличава с плоско дъно, високи прави стени и единична дръжка. Последното я прави много удобна за лесно изливане с една ръка.

undefined

Дълбока тенджера

Дълбока тенджера е общо име на един от най-често срещаните видове тенджери, използвани в цял свят. Дълбока тенджера се използва традиционно за приготвяне на бульон – основата за по-сложни рецепти. Това е широка тенджера с плоско дъно, прави стени и широк отвор по пълния диаметър на тенджерата. Освен това тя има две дръжки от двете страни за лесна работа и капак с дръжка отгоре за по-бързо готвене.

Независимо дали готвите порции за цяла седмица или за специални поводи с цялото семейство, тенджерите ни са задължителни при готвене на по-големи количества храна. Големият им размер ги прави идеални за готвене на паста и зеленчуци, както и за приготвяне на домашни консерви и сладка.

undefined

Тенджера за готвене

Благодарение на двете дръжки отстрани тази тенджера е идеална за хващане при готвене на много храна. По този начин лесно се пренасят и обработват големи количества месо или зеленчуци. Можете да сервирате без затруднения задушено или други ястия директно на масата.

Този вид тенджера е чудесна за готвене на задушено, супи, паста и кипване на повече вода. Всички се нуждаят от тенджери за готвене! Компактни и лесни за сервиране с двете си странични дръжки и идеални за готвене на пара, задушаване, варене и бавно готвене благодарение на капака! Идеални за супа, къри и задушено, паста, зеленчуци на пара, зърнени храни ... Предлагат се от всякакви материали, за да получите перфектния продукт за вашите нужди!

undefined

Чугунена тенджера

Преоткрийте автентичните вкусове с емайлираната чугунен „гювеч/касерола“, запазващ естествено текстурата и вкуса. Моделите ни предлагат избор между голяма чугунена тенджера с овална или с кръгла форма. Овалните чугунени тенджери са идеални за готвене на печено пиле или месо, тъй като задържат отлично топлината. Кръглите са предназначени за задушаване или готвене на бавен огън. Приготвянето на неделни ястия никога не е било по-лесно!

С интелигентните си капаци против конденз те са идеални за рецепти за задушено, печено или на бавен огън.

undefined

Специални тенджери

Някои от тенджерите ни са за конкретни цели: готвене на конкретни ястия. Достатъчно дълбоки и с две дръжки отстрани, открийте как плитките тенджери и сачове на Tefal могат да се използват като дълбок тиган, тенджера за готвене или тава за печене. Благодарение на големия диаметър стават за готвене на големи количества на пара, задушено, на бавен огън, печене и пържене. Сервирайте от тенджерата и се наслаждавайте на печени картофи и сочно пилешко.

Много удобен съд, лесен за работа, запържване или съхранение. Може да се използва като голям тиган за пържене, тиган за задушаване или малка тенджера за готвене. Прилича на тенджера, но с по-къси прави стени.

Специални тенджери могат да се използват за:
 

  • Пържене или задушаване
  • Задушаване на малки количества
  • Приготвяне на големи количества сос
undefined

Какви са основните характеристики на една тенджера?

Какъв размер тенджери ви трябват?

Трябва ли ви касерола? Тенджерите от 16 до 20 см са чудесни за порции супа, сосове, овесени ядки и зърнени храни. Те гарантират лесно почистване и са особено компактни. Чудесни са за малки семейства, живеещи сами и двойки. Големите касероли са универсални. Препоръчваме да изберете най-малко 2 различни размера, за да можете да ги сменяте и използвате според нуждите си.

Що се отнася до дълбоките и другите тенджери, от 24 до 28 см са идеални за домакинства от 2-4 души. Тенджерите от 30 до 36 см са чудесни за хранене на много гости или голямо семейство. Идеални са за домакинство над 5 души.

Изборът на правилния размер е едно от основните неща. Не сте сигурни кой е точният размер за вас? Няма проблем. Подготвили сме спретната таблица, за да ви помогне да прецените размера на тенджерата, която трябва да закупите.

undefined

Дали тенджерата ви е съвместима с вашите котлони?

Съвместимост с котлони

Не всички тенджери са съвместими с всички видове котлони – това зависи основно от материала и състава им. Макар че повечето ни тенджери са съвместими с всички видове котлони, включително индукционните, преди покупка проверявайте дали тенджерата е съвместима (проверете пиктограмата, както по-долу в описанието на продукта на уебсайта или опаковката).

  1. Газови
  2. Електрически
  3. Индукционни
  4. Стъклокерамични
undefined

Предпочитате подвижна или фиксирана дръжка?

Изберете между фиксирана или подвижна дръжка

Подвижна дръжка:

  • Идеална за пестене на място: Оптимално съхранение
  • Много повече от тиган: с него може да се готви на КОТЛОН, във ФУРНА и да се съхранява в ХЛАДИЛНИК (съвместим е със стъклен или пластмасов капак)
  • Дръжката не се нагрява


Фиксирана дръжка от неръждаема стомана:

  • Нитована неръждаема стомана, като шеф готвач
  • Надеждна работа


Фиксирана дръжка от бакелит:

  • Без нагряване
  • Лесна и безопасна работа
undefined

Какво покритие/материал предпочитате за вашата тенджера?

Предимства на незалепващите тенджери

Всички наши тенджери и тигани с незалепващо покритие са идеални за спокойно готвене. Освен това тенджерите с незалепващо покритие са подходящи за здравословно готвене, тъй като не е нужно да се добавя мазнина.

С армираното си титаново покритие нашите незалепващи тенджери са лесни за употреба и почистване при ежедневно готвене. Те са най-добрите помощници за приготвяне на сосове, варене на паста, притопляне на яхнии, задушаване на зеленчуци и много други. Открийте нашите интелигентни функции, формати и последни иновации.

undefined

Предимства на тенджерите с мраморен ефект Mineralia

Тенджерите с мраморен ефект Mineralia са с незалепващо покритие, обогатено с минерали за здравословно готвене; Mineralia не съдържа PFOA, олово и кадмий.

Съвместими са с всички готварски плотове, включително индукционните. Идеални за готвене на деликатни съставки – открийте нашите тенджери с мраморен ефект Mineralia.
Вдъхновени от природата, нашите тенджери с минерален ефект са покрити с новото свръхустойчиво покритие Mineralia, което съчетава стабилни минерални свойства с трайно незалепващо покритие. Приготвяйте натурални и здравословни ястия всеки ден в трайни съдове за готвене.
Тъй като храната не залепва към незалепващата повърхност на Mineralia, тя е чудесна за здравословно готвене с по-малко мазнина. Освен това се почиства лесно!

undefined

Предимства на керамичните тенджери

Керамичното покритие има по-малко незалепващи свойства от стандартните незалепващи покрития, но е по-устойчиво на надраскване. Затова керамичното покритие е идеално за тенджери. То осигурява по-голяма устойчивост срещу надраскване от метални лъжици или бъркалки, но остава все така удобно при готвене и лесно за почистване. Открийте тези трайни тенджери за ежедневна употреба!

Керамичните тенджери Tefal са издръжливи и същевременно се почистват много лесно. Независимо дали търсите касерола за бързо притопляне или тенджера за лесно варене или задушаване без залепване, нашите тенджери са идеални за ежедневна употреба!

Що се отнася до нашите здравословни и екологични керамични тенджери, те са изработени от 90% минерални и 10% органични съставки. Наред с другите плюсове на керамиката, тя не се надрасква, трайна е и лесно се почиства.

undefined

Предимства на тенджерите от неръждаема стомана

Тенджерите от неръждаема стомана са идеални за готвене на широка гама от съставки.

Устойчиви на надраскване, издръжливи, здрави, без деформации с течение на времето, тенджерите от неръждаема стомана са универсални и задължителни във всяка кухня. Идеални за миксиране с ръчни миксери и разбъркване с метални лъжици или бъркалки, те могат да се мият в съдомиялна и са съвместими с всякакви котлони, за да бъдат още по-функционални. Открийте всички формати, които предлагаме: касероли, стандартни, чугунени и дълбоки тенджери...

undefined

Предимства на чугунените тенджери

Чугунът е чудесен избор за задушаване, печене и готвене на бавен огън. Освен това нашите чугунени тенджери могат да се поставят директно във фурната и са съвместими с всякакви котлони, включително индукционните. Почистват се лесно, благодарение на вътрешното им емайлирано покритие.

Чугунените тенджери запазват много добре топлината, което улеснява сервирането направо на масата и поддържането на храната топла. Изработени са с изключително трайно, устойчиво и ефикасно покритие. Карамелизират идеално, чистят се лесно и остават като нови, благодарение на устойчивия матов емайл.

Чугунените тенджери се предлагат в различни формати, подходящи за най-различни рецепти.

undefined

Сравнете различните покрития на тенджери