Кой уред за приготвяне на грил да изберете?

Уредите за гриловане могат да се използват в кухнята или на открито за приготвяне на всякакви видове месо, риба, зеленчуци и др.

Електрическите грилове и грил-плочи трябва само да се включат, за да се загреят и да започнат да приготвят храната ви. С други думи, тези уреди могат да ви спестят много време, като същевременно разкрият най-добрия вкус на продуктите. Освен това те са удобни за запечатване и печене на месо и риба с малко или без мазнина. Перфектно за здравословно и вкусно готвене!

На пазара обаче има най-различни уреди за приготвяне на грил, затова може да е трудно да намерите правилния за вас. Имате ли нужда от помощ, за да закупите грила или планчата на вашите мечти? Не се притснявайте! Ние сме тук, за да ви помогнем! В това ръководство за пазаруване ще сравним електрически грил и грил-плоча и ще ви дадем много полезни съвети.

undefined

Открийте гамата ни от електрически грилове

Мултифункционален грил Ultra Compact 600 GC3050

undefined

Панини грил Inicio GC241D

undefined

Защо да изберете грил?

Кои са предимствата на грила?

Обичате ли да печете месо бързо и лесно? Елементарни за използване, гриловете ви помагат да постигнете най-добрия вкус на печено на скара. Никога не е било по-лесно да гриловате стек в кухнята си!

Пестят време! Двустранните плочи ви позволяват да печете едновременно и двете страни на храната и така да съкратите времето за готвене. Освен това са добър вариант за запечатване на месото, така че да получите перфектни грил ивици като в стекхаус ресторант. Обърнете внимание, че тези уреди ви позволяват да приготвяте широко разнообразие от храни (панини, зеленчуци) както през лятото, така и през зимата!

Капацитет

Гриловете ни са подходящи за 2, 4, 6 или 8 души! Независимо дали готвите за повече хора или само за себе си, ще откриете страхотен грил!

Мощност

За да се наслаждавате на крехко и сочно месо, изпечено до съвършенство, изберете грил с мощност от поне 1800 W. 

Модел с ръчно управление или с интелигентни функции?

Когато избирате грил, можете да се спрете на модел с интелигентни функции или такъв с ръчно управление.

Гриловете с ръчно управление ви позволяват да регулирате температурата на готвене чрез термостат, който може да се настрои спрямо вида на продуктите, които ще приготвяте.

От друга страна, интелигентните грилове с автоматични програми ви позволяват да печете без притеснения. Не се налага да мислите за нищо! Оставете автоматичните програми да ви водят и резултатът ще е перфектно гриловано месо, точно както ви харесва – алангле, средно или добре изпечено.

Какво трябва да направите? Просто изберете автоматична програма и грилът ще адаптира времето за готвене, както и температурата спрямо конкретния вид храна, която искате да приготвите. Уредът ще ви информира, когато е готова! Идеалният път към отлични резултати и наслада за всички около масата!

Имайте предвид, че интелигентният грил също има ръчен режим. Бъдете готвач по ваш вкус!

Гответе по-здравословно с по-малко мазнина

Гриловете с плочи с незалепващо покритие позволяват по-здравословно готвене и това е едно от най-добрите им качества. Наистина можете да готвите с малко или без мазнина и да постигнете възхитителен вкус. В допълнение, наклонените плочи при някои модели помагат да се оттичат отделените от месото сокове за по-здравословно готвене. 

Функция барбекю при грил? Да, възможно е!

Да използвате грил във функцията на барбекю е възможно при отваряне на 180°. Всъщност можете да използвате уреда си по два различни начина: в режим грил и режим барбекю.

Барбекю и грил наведнъж? Участвате ли?

undefined