Кой уред за приготвяне на грил да изберете?

Уредите за гриловане могат да се използват в кухнята или на открито за приготвяне на всякакви видове месо, риба, зеленчуци и др.

Електрическите грилове и грил-плочи трябва само да се включат, за да се загреят и да започнат да приготвят храната ви. С други думи, тези уреди могат да ви спестят много време, като същевременно разкрият най-добрия вкус на продуктите. Освен това те са удобни за запечатване и печене на месо и риба с малко или без мазнина. Перфектно за здравословно и вкусно готвене!

На пазара обаче има най-различни уреди за приготвяне на грил, затова може да е трудно да намерите правилния за вас. Имате ли нужда от помощ, за да закупите грила или планчата на вашите мечти? Не се притснявайте! Ние сме тук, за да ви помогнем! В това ръководство за пазаруване ще сравним електрически грил и грил-плоча и ще ви дадем много полезни съвети.

undefined

Открийте гамата ни от електрически грилове

Мултифункционален грил Optigrill Elite GC750D

undefined

Мултифункционален грил Optigrill+ XL Snacking & Baking GC724D

undefined

Мултифункционален грил Ultra Compact 600 GC3050

undefined

Панини грил Inicio GC241D

undefined

Защо да изберете грил?

Кои са предимствата на грила?

Обичате ли да печете месо бързо и лесно? Елементарни за използване, гриловете ви помагат да постигнете най-добрия вкус на печено на скара. Никога не е било по-лесно да гриловате стек в кухнята си!

Пестят време! Двустранните плочи ви позволяват да печете едновременно и двете страни на храната и така да съкратите времето за готвене. Освен това са добър вариант за запечатване на месото, така че да получите перфектни грил ивици като в стекхаус ресторант. Обърнете внимание, че тези уреди ви позволяват да приготвяте широко разнообразие от храни (панини, зеленчуци) както през лятото, така и през зимата!

Капацитет

Гриловете ни са подходящи за 2, 4, 6 или 8 души! Независимо дали готвите за повече хора или само за себе си, ще откриете страхотен грил!

Мощност

За да се наслаждавате на крехко и сочно месо, изпечено до съвършенство, изберете грил с мощност от поне 1800 W. 

Модел с ръчно управление или с интелигентни функции?

Когато избирате грил, можете да се спрете на модел с интелигентни функции или такъв с ръчно управление.

Гриловете с ръчно управление ви позволяват да регулирате температурата на готвене чрез термостат, който може да се настрои спрямо вида на продуктите, които ще приготвяте.

От друга страна, интелигентните грилове с автоматични програми ви позволяват да печете без притеснения. Не се налага да мислите за нищо! Оставете автоматичните програми да ви водят и резултатът ще е перфектно гриловано месо, точно както ви харесва – алангле, средно или добре изпечено.

Какво трябва да направите? Просто изберете автоматична програма и грилът ще адаптира времето за готвене, както и температурата спрямо конкретния вид храна, която искате да приготвите. Уредът ще ви информира, когато е готова! Идеалният път към отлични резултати и наслада за всички около масата!

Имайте предвид, че интелигентният грил също има ръчен режим. Бъдете готвач по ваш вкус!

Гответе по-здравословно с по-малко мазнина

Гриловете с плочи с незалепващо покритие позволяват по-здравословно готвене и това е едно от най-добрите им качества. Наистина можете да готвите с малко или без мазнина и да постигнете възхитителен вкус. В допълнение, наклонените плочи при някои модели помагат да се оттичат отделените от месото сокове за по-здравословно готвене. 

Функция барбекю при грил? Да, възможно е!

Да използвате грил във функцията на барбекю е възможно при отваряне на 180°. Всъщност можете да използвате уреда си по два различни начина: в режим грил и режим барбекю.

Барбекю и грил наведнъж? Участвате ли?

undefined