undefined

Нашата история

Вече повече от 60 години Tefal предлага иновативни решения, вдъхновени от живота

От експериментите на Марк Грегоар през 50-те години на XX век до днес... От първия незалепващ тиган до пълната гама малки домакински уреди, Tefal никога не е спирала да въвежда иновации, за да улесни ежедневието ви. Така че вече можете да мислите за истински важното.


Изживейте важните събития, помогнали да се оформи историята ни.

Няколко важни дати

 • 50-те години на XX век

  Създаването на незалепващия тиган

  undefined
 • 60-те години на XX век

  Готови за излитане?

  undefined
 • 90-те години на XX век

  Ingenio

  undefined
 • 2000-те години

  Майсторът на перфектното готвене

  undefined
 • А днес?

  Новите ви съюзници в кухнята

  undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

1954 Всичко започва от една въдица...

В началото френският инженер Марк Грегоар си поставя предизвикателството да изобрети въдица от фибростъкло, вместо да използва бамбук. Така той открива политетрафлуороетилена (PTFE) – материал с незалепващи свойства, и разработва иновативен процес за нанасяне на покритие от този материал върху алуминиев диск.

 

След разговор за тенджера с врящо мляко със съпругата му Колет, му хрумва идеята за нанасяне на незалепващо покритие върху готварските съдове. Така можете да "запечатате" месо, без да залепне, и да почистите тигана за нула време. Ражда се първият незалепващ тиган, използван само от г-жа Грегоар. 

Знаехте ли, че?

През 1954 г. Марк Грегоар патентова първия „незалепващ тиган“. 

undefined

1956 г Ражда се брандът Tefal...

undefined

И прави революция в света на готвенето!

Първоначално производителите на домакински уреди не обръщат внимание на изобретението му, затова Марк Грегоар решава да открие собствена работилница в Сарсел (Франция) и през 1956 г. създава компанията Tefal. Продуктите му демонстрира съпругата му Колет. Успехът не закъснява, с демонстратори и рекламни плакати, рекламирайки революционния тиган. 

Знаехте ли, че?

През първата година в бизнеса работилницата в Сарсел произвежда 100 тигана на ден.

undefined

Януари 1961 г. Прочут след една снимка

undefined

Първата дама на САЩ, първи медиен шум

Когато Tefal започва да изнася тиганите си в САЩ, настъпва забележителен обрат: в пресата е публикувана снимка на Джаки Кенеди, заснета с тиган Tefal в ръка на излизане от известен магазин в Ню Йорк. Този неочакван кадър получава значителен отзвук в медиите и допринася за стремителен ръст на репутацията на компанията в целия свят.

Февруари 1963 г. Възраждането на Деня на палачинката

Пригответе се за парти с палачинки!

Tefal предлага страхотна идея: съчетаване на палачинки и „La Chandeleur“ - забравен френски фестивал. Канят водещ на популярно френско токшоу да води гигантско парти с палачинки. Успехът сред публиката е мигновен...

 

През следващите години Tefal се превръща в символ на единството: тигани за палачинки, кейк форми, уреди за гофрети/сандвичи, раклет и фондю, грилове... За всеки продукт най-важно е качеството на незалепващото покритие. 

undefined

1968 г. Groupe SEB придобива Tefal

Началото на нова ера

През 1968 г. SEB, която скоро ще стане Groupe SEB – световен еталон за малки домакински уреди, купува компанията Tefal и нейните 5 европейски клона.

undefined

Знаехте ли, че?

SEB използва експертизата на Tefal в покритията и за други продукти на групата, например плочата Durilium при ютиите Tefal. 

undefined

90-те и 2000-те години

Щастието започва от дома

Когато комфорта у дома става основно предизвикателство за обществото, Tefal съсредоточава работата си върху иновации отвъд съдовете за готвене: ютии, кани за гореща вода, персонални и кухненски везни, артикули за грижи за деца и дори домашна автоматизация!

undefined

Прости, гъвкави, оригинални…

Направете място на Ingenio!
Tefal разбира новите потребителски очаквания за по-практични, компактни продукти. Така се оформя нашата гама Ingenio с иновативната си система с подвижна дръжка. Малка революция, отнела 5 години изследователска и развойна дейност.

undefined

2000-те години Революцията в готвенето

Идеален контрол на топлината

Новата технология Thermo-Signal™ е следващата малка революция в кулинарния свят: топлинният индикатор става равномерно червен, когато е достигната идеалната температура, за да започнете. Иновацията улеснява много готвенето...

undefined

Знаехте ли, че?

Като пуска на пазара Actifry през 2006 г., Tefal обхваща и здравословното готвене с оригиналното си решение за готвене на пържени картофки и много други хрупкави, златисти ястия само с една лъжица мазнина. 

undefined

А днес?

undefined

Новите ви съюзници в кухнята

Tefal все още създава оригинални решения за перфектни резултати, така че вече можете да мислите за истински важното.


Вижте също:


–    Optigrill™, удоволствието от перфектно грилована храна
–    Cake Factory, за една успешна пекарна

Препоръчваме също...

Нашите ангажименти

Запознайте се с инициативите ни, целящи намаляване отпечатъка върху околната среда и изграждане на будно общество, в което всеки има време за истински важните неща.

undefined

Всичко, което трябва да знаете за Tefal

Разберете повече за нас- нашия опит, екип, ценности... осигуряващи дом, изпълнен с живот без ограничения.

undefined