TEFAL CONVENIENT SERIES VC145130

CONVENIENT SERIES VC145130 Приготвяйте вкусни и здравословни яситя всеки ден

Удобен уред, който ви дава всички ползи от готвенето на пара и ви позволява лесно да създавате вкусни рецепти Две купи, които се подреждат една върху друга, за компактно съхранение. Лесен за употреба, благодарение на 60 минутния таймер с автоматично изключване. Mожете да следите нивото на водата и да доливате по време на готвене. С купи от дълготрайна неръждаема стомана.

Удобен уред, който ви дава всички ползи от готвенето на пара и ви позволява лесно да създавате вкусни рецепти

Kупите могат да се съхраняват обърнати обратно върху основата, което позволява компактното му съхранение.

Таймерът с автоматично изключване ви осигурява лесна употреба.

Нивото на водата е винаги видимо и лесно можете да доливате по време на готвене.

60 минутен механичен таймер със звуков сигнал ви съобщава кога храната е готова.

Видим индикатор за нивото на водата 2 купи, които могат да се съхраняват една върху друга, с капацитет 6 литра.

Най-важното
  • Компактно съхранение

    Компактно съхранение, пести пространство

  • Таймер

    Таймер с автоматично изключване

  • Здрава неръждаема стомана

  • Външно пълнене с вода

    Лесно допълване по време на готвене

  • Аксесоар за ориз и варива.

Рецепти
Функции
Таймер (готвене с вода) Ръчен  
Купа за ориз    
Лесно съхранение    
Индикатор за ниво на водата    
Пълнене с вода отвън    
Функция поддържане на температурата НЕ  
Възможност за миене в съдомиялна машина    
Безопасно почистване в съдомиялна машина - подробности купа и капак  
Цветове Бял, Инокс  

Инструкции и ръководство
Често задавани въпроси
Да, може да претопляте храна. Настройте таймера на около 10 мин. (в зависимост от храната) и проверете дали има достатъчно вода в уреда.
С течение на времето силно оцветените естествени сокове на храните, като например моркови или цвекло, могат да оцветят съда, което е нормално. Може да се почиства с лимонов сок веднага след готвене.
Препоръчваме Ви най-големите парчета, които отнемат най-много време за готвене да бъдат поставени в най-долния съд.
Възможно е продуктите да са много нагъсто разположени, а те изискват различно време на приготвяне - можете да идължите времето за готвене.
Възможно е прекалено много продукти сте сложили да се готвят заедно: поставете по-големите продукти и тези, които се готвят по-дълго време, в най-долната купа.
Не препълвайте купите на уреда.
Почиствайте редовно уреда за готвене на пара от варовика.
Нарежете продуктите на малки парчета.
Вкусът на храната става много по-добър в уреда за готвене на пара, затова подправките трябва да се използват пестеливо.
Ако е нужно, може леко да наръсите продуктите или да добавите подправки във водата, за да се обогати вкусът на храната.
Да. Не трябва да оставяте малък електроуред без надзор, докато работи. Не е необходимо обаче да го наблюдавате през цялото време. Настройте таймера и по звуковия му сигнал ще разберете, когато храната е готова за консумация. Няма опасност от загаряне на храната, поради което не е нужно да разбърквате продуктите.
Внимание: Не забравяйте да сложите вода в резервоара!
Всички сокове от сготвената на пара храна се събират в този съд. Сокът може да се използва за приготвяне на бульони и сосове.
Ако продуктите в различните купи се готвят с различна продължителност, започнете да готвите тези, които искат най-продължителна обработка, в най-долната купа и след това добавяйте купите отгоре, докато уредът работи, за да се завърши цикълa на готвене.
Всички замразени зеленчуци могат да се готвят на пара без предварително размразяване.
Препоръчваме използването само на консервирани варива и бобени продукти или полуфабрикати в уреда за готвене на пара. Трябва да се отцедят и изплакнат и след това да се сложат в кошницата на уреда за готвене на пара. Не е нужно предварително да се киснат или варят.
Да, може да се приготви в уреда за готвене на пара. Отнема същото време, както и когато го варите в тенджера. Само проверявайте нивото на водата и доливайте.
Да - ако кошниците на Вашия уред за готвене на пара имат подвижни дъна, ще може да махнете дъната от втората и третата кошница и да сложите малко цяло пиле в най-долната кошница, приготвено за готвене на пара.
Да, за да станат месото, пилето или рибата вкусни и сочни, можете да ги мариновате за няколко часа, преди да ги сготвите на пара.
При рецепти с продължително време на готвене се налага да доливате вода в резервоара по време на готвенето. За целта трябва да използвате ръкавици за фурна, за да вдигнете капака и кошницата за пара. Внимателно вдигнете и излейте водата, която се е събрала в съда за събиране на сок, след това долейте в резервоара за вода, като използвате студена необработена чешмяна вода.
Времето за готвене е еднакво, независимо дали използвате едно, или две нива. Не трябва да слагате храната на първото ниво прекалено гъсто, за да може парата да достигне второто ниво.
Просто поставете яйцата в кошницата на уреда за готвене на пара. Времето за готвене е 12 минути за 6 твърдо сварени яйца, 8 минути за 6 рохки яйца.
Не хващайте купите и съдовете по време на готвене и не докосвайте уреда по време на генериране на пара; винаги го спирайте преди това.
Не премествайте уреда, когато съдържа горещи течности или храна.
Винаги използвайте защитни ръкавици, когато хващате купите и съдовете след готвенето.
Опитайте да добавите пресни билки, лимон, чесън, портокали или дори лук директно в храната.
За да овкусите пиле, месо и риба, приготвени с марината, използвайте сос барбекю или миксове от подправки.
Поставете ориза в купата за ориз и я напълнете с вода.
Поставете купата за ориз в кошницата за задушаване на пара или в най-голямата купа и започнете готвенето.
Да, особено за рецепти с по-продължително време за готвене.
Също така наблюдавайте нивото на водата по време на готвене, в случай че е необходимо доливане.
Някои рецепти изискват използването на фолио за свежо съхранение с цел предпазване и защита на деликатни храни.
Изберете специално фолио за свежо съхранение за готвене или такова фолио, което е подходящо за използване в микровълнова фурна.
Избягвайте алуминиево фолио, което увеличава времето на приготвяне.
Да, те са подходящи за съдомиялна машина, но за предпочитане е настройката да е на най-ниската температура или на предварително измиване.
да, тя трябва да се почиства от котлен камък на всеки 7 до 10 използвания. За да направите това, трябва само да напълните резервоара за вода с 1/3 бял оцет и 2/3 вода.
Оставете на хладно място за 1 нощ.
Изплакнете вътрешността на резервоара за вода няколко пъти с топла вода.
Никога не използвайте абразивни продукти за почистване.
Обикновено препоръчваме да премахвате котления камък от уреда си на всеки 7 до 10 ползвания, за да се поддържа ефективен поток от пара и да се удължи животът на уреда.
За да направите това, трябва само да напълните резервоара за вода с 1/3 бял оцет и 2/3 вода.
Оставете на хладно място за 1 нощ.
Изплакнете вътрешността на резервоара за вода няколко пъти с топла вода.
Никога не използвайте абразивни продукти за почистване.
Уредът не е чистен от котлен камък след 7–10 използвания; почистете котления камък.
[Проверка 1] Налели ли сте водата на правилното място?
Моля, налейте водата във водния резервоар, като сивата част трябва да е в средата (нагревателят).

[Проверка 2] Налели ли сте достатъчно вода в резервоара?
Ако в резервоара няма достатъчно вода, уредът няма да може да създаде пара. Дори за бързо готвене водата трябва винаги да достига поне до горната страна на нагревателя (сивата част). Имайте предвид, че дори ако сте налели достатъчно вода, ще отнеме известно време, преди да може да се образува пара.

[Проверка 3] Нагревателят (сивата част) мръсен ли е?
Ако по нагревателя има полепнали минерали от водата, е възможно топлината да не се предава правилно и това да доведе до невъзможност за създаване на пара. Ако има промени по нагревателя, като например промяна на цвета – кафява, черен или бял, или обелване на повърхността, ще трябва да предприемете мерки. Трябва да почистите котления камък.
Това не представлява проблем. Турбо халката обгражда нагревателя, така че водата вътре се нагрява ефективно. Тя е проектирана по специален начин и водата от пространството по средата се използва за получаване на парата. Уверете се, че турбо халката е ориентирана правилно, така че жлебът да гледа надолу.
Повърхността на нагревателя не се бели. Вероятно става дума за фолио, което е прикрепено към нея. Трябва да почистите котления камък.
Когато няма достатъчно количество вода в резервоара, уредът спира на нагрява.
Напълнете отново до обозначението за максимална височина и уредът автоматично ще рестартира програмата за готвене.
Докато пълните отново резервоара използвайте ръкавици и внимавайте да не докоснете горещи повърхности или храните, които се приготвят.
Съдовете са оборудвани със свалящи се скари, с изключение на тавичката за протичане, чиито скари са фиксирани.
Чрез изваждане на скарите, вие увеличавате зоната за готвене, за да приготвяте голямо количество храни (цяло пиле, артишок, омар, карфиол, броколи и т.н.)
За да поставите отново скарите на техните позиции:
• дръжте скарата от правилната страна (щипката надолу)
• поставете скарата в съда.
• натиснете зоната на щипките, за да поставите съда.
За да извадите скарите, натиснете върху горната част на скарата.
Не, можете да готвите на пара всякакви видове продукти: месо, риба, яйца, картофи, десерти - ориз, кускус и т.н.
Не, предимството на готвенето на пара е в това, че ароматите на зеленчуците не преминават от единия в другия вид, дори и да са смесени.
Уредът за готвене на пара не работи под налягане, а използва нормално налягане.
Парата в уреда е на температурата на вряща вода, прибл. 100°С.
Да, но не прекалено често, тъй като това ще доведе до понижаване на температурата и загуба на пара, което може да забави готвенето.