Чийзкейк с лимон и рикота

Чийзкейк с лимон и рикота

Десерти

  • 6

    Брой хора

  • Евтино

    Разход

  • Много лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

  • 12 мин

    Време за почивка

Продукти

  • 375 г изцедена рикота
  • 3 бр. яйца
  • 150 г захар
  • 30 г царевично брашно
  • 2 бр. био лимон, (сок и кора)
  • 110 г бисквити шортбред, натрошени
  • 50 г разтопено масло
  • 40 г кедрови ядки, изпечени, натрошени
  • 1 лист желатин в студена вода
  • 200 мл вода

Подготовка

Пригответе съставките.

Притиснете смес от бисквити, масло, лимонова кора и кедрови ядки във формата. Смесете захар, царевично брашно, яйце и рикота. Излейте във формата.

Загрейте лимоновия сок. Добавете изцедения желатин. Излейте сместа в чаша и я оставете настрани.

Покрийте формата с опаковъчно фолио и я сложете в кошницата за пара, а нея поставете в съда с 200 мл вода.

Приготвяне под налягане: 40 минути

Залейте с лимоновия сок след като изстине. Оставете в хладилник през нощта.