Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Агнешки късчета

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 18мин.
  • Приготвяне
    8мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 700 г Aгнешка плешка

  • 1 бр. Лук

  • 12 бр. Бейби моркови

  • 150 г Чери домати

  • 400 г Дребни картофи

  • 20 г Доматено пюре

  • 1 бр. Градинска подправка

  • 0.33 ч.л. Чеснова паста

  • 2 ч.л. Зехтин

  • Сол, Пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /10

Нарежете месото на кубчета със страна 4 см.

Стъпка 2 /10

Обелете и нарежете на тънки кръгове лука.

Стъпка 3 /10

Внимателно измийте морковите (не ги белете). Внимателно измийте картофите (не ги белете) и ги срежете наполовина, ако са твърде големи.

Стъпка 4 /10

Загрейте олио в съда под налягане. Запържете месото добре.

Стъпка 5 /10

Налейте 25 центилитра вода, за да деглазирате. Съберете образувалия се сос.

Стъпка 6 /10

Добавете доматеното пюре и бъркайте. Добавете всички зеленчуци.

Стъпка 7 /10

Добавете букета от градински подправки и чесновата паста. Овкусете със сол и пипер.

Стъпка 8 /10

Затворете капака на съда и оставете 10 минути или докато клапата не започне да свири.

Стъпка 9 /10

Извадете агнешките късчета, залейте със соса, за да омекнат. Добавете сместа и ги овъргаляйте добре.

Стъпка 10 /10

Ядат се, докато са още горещи.