Агнешки късчета
- Общо време 18мин.
- 8мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
700 г Aгнешка плешка
1 бр. Лук
12 бр. Бейби моркови
150 г Чери домати
400 г Дребни картофи
20 г Доматено пюре
1 бр. Градинска подправка
0.33 ч.л. Чеснова паста
2 ч.л. Зехтин
Сол, Пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /10
Нарежете месото на кубчета със страна 4 см.
Стъпка 2 /10
Обелете и нарежете на тънки кръгове лука.
Стъпка 3 /10
Внимателно измийте морковите (не ги белете). Внимателно измийте картофите (не ги белете) и ги срежете наполовина, ако са твърде големи.
Стъпка 4 /10
Загрейте олио в съда под налягане. Запържете месото добре.
Стъпка 5 /10
Налейте 25 центилитра вода, за да деглазирате. Съберете образувалия се сос.
Стъпка 6 /10
Добавете доматеното пюре и бъркайте. Добавете всички зеленчуци.
Стъпка 7 /10
Добавете букета от градински подправки и чесновата паста. Овкусете със сол и пипер.
Стъпка 8 /10
Затворете капака на съда и оставете 10 минути или докато клапата не започне да свири.
Стъпка 9 /10
Извадете агнешките късчета, залейте със соса, за да омекнат. Добавете сместа и ги овъргаляйте добре.
Стъпка 10 /10
Ядат се, докато са още горещи.