Атлантическа треска с къри и куркума
- Общо време 1ч.
- 15мин.Приготвяне 
- 15мин.Приготвяне 
- 30мин.Охлаждане 
Съставки
4 порции
- 60 cl Кокосова сметана 
- 3 ч.л. средно лютиво къри на прах 
- 1 ч.л. Куркума на прах 
- 1 Лук шалот 
- 10 г джинджифил 
- 1 клечка, стрък Лимонена трева 
- Сол и черен пипер 
- 4 г стекчета от атлантическа треска 
- 2 с.л. кориандър 
Приготвяне
Стъпка 1 /5
В съд смесете кокосовата сметана, подправките, лука шалот, джинджифила и лимонената трева. Подправете със сол и черен пипер. Потопете рибата в маринатата и я оставете да се маринова в хладилник 30 минути.
Стъпка 2 /5
Извадете маринованите рибни стекчета и ги поставете върху тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 3 /5
Междувременно прехвърлете маринатата в тенджера, след като отстраните лука шалот, джинджифила и лимонената трева. След като заври, оставете маринатата до доизври 5 минути, за да се получи хомогенен сос. Подправете още, ако е необходимо.
Стъпка 4 /5
Когато рибните стекчета станат готови, ги прехвърлете в чиниите и ги залейте със соса. Посипете отгоре с накълцан кориандър
Стъпка 5 /5
Сервирайте веднага с гарнитура креолски ориз. Добър апетит!

