Аюрведични кичари
- Общо време 19мин.
- 10мин.
Приготвяне - 9мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
2 порции
75 г Ориз
50 г Червена леща
3 бр. Морков, на кубчета
0.5 бр. Глава лук, нарязан
1 бр. Скилидка чесън, нарязана
0.5 ч.л. Синапено семе
0.5 ч.л. Настърган джинджифил
0.5 ч.л. Куркума на прах
0.5 с.л. Зехтин
350 мл Зеленчуков бульон
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Обелете и нарежете на ситно лука.
Стъпка 3 /7
Излейте олиото в тенджерата и смесете всичко заедно.
Стъпка 4 /7
Запържете лука, чесъна, морковите, синапеното семе, куркумата и джинджифила за 5 минути.
Стъпка 5 /7
Добавете ориза и лещата. Излейте вътре бульона.
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане
Стъпка 7 /7
Разбъркайте добре и сервирайте незабавно.