Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Аюрведични кичари

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 19мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    9мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 75 г Ориз

  • 50 г Червена леща

  • 3 бр. Морков, на кубчета

  • 0.5 бр. Глава лук, нарязан

  • 1 бр. Скилидка чесън, нарязана

  • 0.5 ч.л. Синапено семе

  • 0.5 ч.л. Настърган джинджифил

  • 0.5 ч.л. Куркума на прах

  • 0.5 с.л. Зехтин

  • 350 мл Зеленчуков бульон

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Пригответе съставките.

  • 75г Ориз
  • 50г Червена леща
  • 3бр. Морков, на кубчета
  • 0.5бр. Глава лук, нарязан
  • 1бр. Скилидка чесън, нарязана
  • 0.5ч.л. Синапено семе
  • 0.5ч.л. Настърган джинджифил
  • 0.5ч.л. Куркума на прах
  • 0.5с.л. Зехтин
  • 350мл Зеленчуков бульон

Стъпка 2 /7

Обелете и нарежете на ситно лука.

  • 0.5бр. Глава лук, нарязан

Стъпка 3 /7

Излейте олиото в тенджерата и смесете всичко заедно.

  • 0.5с.л. Зехтин

Стъпка 4 /7

Запържете лука, чесъна, морковите, синапеното семе, куркумата и джинджифила за 5 минути.

  • 3бр. Морков, на кубчета
  • 0.5бр. Глава лук, нарязан
  • 1бр. Скилидка чесън, нарязана
  • 0.5ч.л. Синапено семе
  • 0.5ч.л. Настърган джинджифил
  • 0.5ч.л. Куркума на прах

Стъпка 5 /7

Добавете ориза и лещата. Излейте вътре бульона.

  • 75г Ориз
  • 50г Червена леща
  • 350мл Зеленчуков бульон

Стъпка 6 /7

Приготвяне под налягане

Стъпка 7 /7

Разбъркайте добре и сервирайте незабавно.