Аюрведични кичари
- Общо време 19мин.
- 10мин.
Приготвяне - 9мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
75 г Ориз
50 г Червена леща
3 бр. Морков, на кубчета
0.5 бр. Глава лук, нарязан
1 бр. Скилидка чесън, нарязана
0.5 ч.л. Синапено семе
0.5 ч.л. Настърган джинджифил
0.5 ч.л. Куркума на прах
0.5 с.л. Зехтин
350 мл Зеленчуков бульон
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
75г Ориз 50г Червена леща 3бр. Морков, на кубчета 0.5бр. Глава лук, нарязан 1бр. Скилидка чесън, нарязана 0.5ч.л. Синапено семе 0.5ч.л. Настърган джинджифил 0.5ч.л. Куркума на прах 0.5с.л. Зехтин 350мл Зеленчуков бульон
Стъпка 2 /7
Обелете и нарежете на ситно лука.
0.5бр. Глава лук, нарязан
Стъпка 3 /7
Излейте олиото в тенджерата и смесете всичко заедно.
0.5с.л. Зехтин
Стъпка 4 /7
Запържете лука, чесъна, морковите, синапеното семе, куркумата и джинджифила за 5 минути.
3бр. Морков, на кубчета 0.5бр. Глава лук, нарязан 1бр. Скилидка чесън, нарязана 0.5ч.л. Синапено семе 0.5ч.л. Настърган джинджифил 0.5ч.л. Куркума на прах
Стъпка 5 /7
Добавете ориза и лещата. Излейте вътре бульона.
75г Ориз 50г Червена леща 350мл Зеленчуков бульон
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане
Стъпка 7 /7
Разбъркайте добре и сервирайте незабавно.