Бланкет от сьомга
- Общо време 18мин.
- 15мин.
Приготвяне - 3мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
900 г Филе от сьомга, нарязано
300 г Печурки, тънко нарязани
1.5 бр. Глава лук, нарязан
300 г Моркови, нарязани
150 г Миди
1 бр. Букет гарни
1.5 бр. Стрък розмарин
300 мл Пълномаслена сметана
300 мл Рибен бульон
3 с.л. Магданоз, нарязан
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Подгответе съставките.
900г Филе от сьомга, нарязано 300г Печурки, тънко нарязани 1.5бр. Глава лук, нарязан 300г Моркови, нарязани 150г Миди 1бр. Букет гарни 1.5бр. Стрък розмарин 300мл Пълномаслена сметана 300мл Рибен бульон 3с.л. Магданоз, нарязан
Стъпка 2 /6
Нарежете гъбите на тънко.
300г Печурки, тънко нарязани
Стъпка 3 /6
Нарежете лука на дребно.
1.5бр. Глава лук, нарязан
Стъпка 4 /6
Сложете всички съставки в съда за готвене. Подправете със сол и черен пипер. Затворете.
900г Филе от сьомга, нарязано 300г Моркови, нарязани 150г Миди 300мл Пълномаслена сметана 300мл Рибен бульон
Стъпка 5 /6
Готвене под налягане
Стъпка 6 /6
Извадете розмарина и букета гарни. Сервирайте с магданоз и ориз басмати.
1бр. Букет гарни 1.5бр. Стрък розмарин 3с.л. Магданоз, нарязан