Бретонски сладкиш със сливи
- Общо време 12ч. 30мин.
- 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 12ч.
Охлаждане
Съставки
2 порции
50 г Захар
1 бр. Яйце(а)
1 с.л. Ром
1 щипка Сол Фльор дьо сел
35 г Бяло брашно
185 г Кипнало мляко
150 г Сушени сливи
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
50г Захар 1бр. Яйце(а) 1с.л. Ром 1щипка Сол Фльор дьо сел 35г Бяло брашно 185г Кипнало мляко 150г Сушени сливи
Стъпка 2 /5
Разбийте яйцата със захар и сол, като ги разбърквате енергично с дървена лъжица. Добавете рома и след това брашното. Смесете старателно. Добавете млякото.
50г Захар 1бр. Яйце(а) 1с.л. Ром 1щипка Сол Фльор дьо сел 35г Бяло брашно 185г Кипнало мляко
Стъпка 3 /5
Налейте в тигана 300 мл вода. Поставете в него кошничката и след това формата за печене. Разстелете сушените сливи. Изсипете сместа вътре. Покрийте формата за печене с опаковъчно фолио.
150г Сушени сливи
Стъпка 4 /5
Приготвяне под налягане.
Стъпка 5 /5
Оставете да изстине напълно. Обърнете ги.