Бретонски сладкиш със сливи
Tefal
Рецепта на Tefal

Бретонски сладкиш със сливи

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 12ч. 30мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Охлаждане
    12ч.

Съставки

2 порции

  • 50 г Захар

  • 1 бр. Яйце(а)

  • 1 с.л. Ром

  • 1 щипка Сол Фльор дьо сел

  • 35 г Бяло брашно

  • 185 г Кипнало мляко

  • 150 г Сушени сливи

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Пригответе съставките.

  • 50г Захар
  • 1бр. Яйце(а)
  • 1с.л. Ром
  • 1 Сол Фльор дьо сел
  • 35г Бяло брашно
  • 185г Кипнало мляко
  • 150г Сушени сливи

Стъпка 2 /5

Разбийте яйцата със захар и сол, като ги разбърквате енергично с дървена лъжица. Добавете рома и след това брашното. Смесете старателно. Добавете млякото.

  • 50г Захар
  • 1бр. Яйце(а)
  • 1с.л. Ром
  • 1 Сол Фльор дьо сел
  • 35г Бяло брашно
  • 185г Кипнало мляко

Стъпка 3 /5

Налейте в тигана 300 мл вода. Поставете в него кошничката и след това формата за печене. Разстелете сушените сливи. Изсипете сместа вътре. Покрийте формата за печене с хартия за печене.

  • 150г Сушени сливи

Стъпка 4 /5

Приготвяне под налягане.

Стъпка 5 /5

Оставете да изстине напълно. Обърнете ги.