Вегетариански такос с авокадо
- Общо време 50мин.
- 20мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
1.5 Авокадо
60 г Брашно
2 Яйца
100 г Панко галета
Сол, черен пипер
90 г Натурално кисело мляко
50 г Майонеза
1 ч.л. Сок от лайм
1 ч.л. Лют червен пипер на прах
6 Тортили
1 Салса
Аксесоари
Грил решетка
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Разрежете авокадото на две по дължина и отстранете костилката. Разрежете всяка половина на четири равни части и внимателно отстранете кората.
Стъпка 2 /6
Вземете 3 купички. В първата сложете брашното, във втората - разбитите яйца, а в третата - панировката панко със сол и черен пипер. Поставете хартия за печене върху тава за печене.
Стъпка 3 /6
Потопете авокадото в различните купички в следния ред: брашно, след това яйца и накрая галета.
Стъпка 4 /6
Поставете грил плочата в уреда и настройте програмата AIR FRY (Готвене с горещ въздух) на 190°C. Поставете първата партида от 8 панирани парчета авокадо в купата за готвене и гответе в продължение на 10 минути. Повторете процеса с останалото панирано авокадо.
Стъпка 5 /6
Докато авокадото се готви, пригответе соса. В купа смесете киселото мляко, майонезата, лимоновия сок и лютия червен пипер.
Стъпка 6 /6
След като авокадото е готово, пригответе такоса. Разпределете салсата върху една тортила, добавете 2 парчета авокадо и малко от соса от кисело мляко.