Грилована опашка от омар в масло и бяло вино
- Общо време 10мин.
- 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (15)
OptiGrill+, Интелигентен грил + щипка за грил GC718D, 6 автоматични програми Интелигентен грил OptiGrill 4in1 GC774D, грил и барбекю едновременно, перфектно гриловане, цвят инокс OptiGrill Elite XL, Мултифункционален Грил GC760D30, 16 Програми OptiGrill Elite, Мултифункционален Грил GC750D30, 12 Програми Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
4 парче Опашки от омар
50 мл Бяло вино
30 мл лимонов сок
1 броя Ситно нарязан лук шалот
2 скилидка Чесън, накълцан
125 г Прясно масло, на кубчета
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Сложете виното, лимоновия сок, лука шалот, чесъна, солта и черния пипер в малка тенджера и ги оставете да заврят на бавен огън и средна температура. Отсипете около 2 супени лъжици (30 мл) от течността. Махнете тенджерата от котлона и
Стъпка 2 /5
оставете да се охлади за 1 минута. Добавяйте едно по едно кубчетата масло, докато се смесят равномерно. Подгрявайте соса, за да остане топъл.
Стъпка 3 /5
Поставете всяка опашка на омар с плоска страна надолу и пъхнете върха на широк кухненски нож в края на опашката. Натиснете силно и така че ножът да проникне през черупката и на около три четвърти дълбочина в месото. Прегънете опашката назад по дължината. Овкусете омара със сол и черен пипер.
Стъпка 4 /5
Включете грила. Изберете подходящата програма и натиснете OK. След това преминете към рецептата: Намажете с малко мазнина плочите на грила. След като загрее, поставете омара върху грила и затворете капака. Оставете да се готви, докато индикаторът светне в жълто или докато на дисплеят покаже „средно изпечено“.
Стъпка 5 /5
Сервирайте омара с топлия сос и резенчета лимон.