Гриловани патешки гърди с кленов сироп и картофи
- Общо време 1ч. 3мин.
- 20мин.
Приготвяне - 38мин.
Приготвяне - 5мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
800 г Картофи
300 г Лук (2 средно големи глави лук)
50 г Масло
Сол и пипер
6 cl бяло вино
2 сантиметър Патешки гърди с дебелина 2 до 3 см (около 800 г)
1 с.л. Масло
2 с.л. кленов сироп
1 с.л. Прясна мащерка
1 Лайм
3 с.л. Нарязан див лук
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Обелете картофите и ги нарежете на шайби с дебелина 3 мм. Обелете и нарежете лука на ситно, сложете в тавата за печене с нарязаното на кубчета масло, сол и черен пипер.
Стъпка 2 /5
Поставете тавата за печене във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Червения цвят от настройките с бутон М и натиснете OK. След като загрее, гответе 5 минути, като разбъркате веднъж, докато се готви.
Стъпка 3 /5
Добавете нарязаните картофи с лука, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете бялото вино, затворете грила и гответе още 15 минути.
Стъпка 4 /5
Отворете грила в позиция за цяло ястие. Завъртете копчето отстрани на позиция 3. Поставете патешките гърди с кожата надолу върху грил плочата и гответе 10 минути. Обърнете патешките гърди, Завъртете копчето отстрани на позиция 4 и гриловайте още 8 минути, докато станат алангле/покафенеят. Междувременно разбърквайте редовно картофите и добавете дивия лук към края на времето за готвене.
Стъпка 5 /5
Поставете патешките гърди върху дъска за рязане и ги оставете да починат 5 минути, преди да ги нарежете и сервирате с картофите.