Гриловани праскови с кленов сироп и бадемов крамбъл
- Общо време 25мин.
- 15мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
6 Твърди, но узрели нектарини
1.5 с.л. кленов сироп
1.5 ч.л. Зехтин
75 г брашно
75 г Смлени бадеми
75 г захар
2 щипки Бакпулвер
2 щипки Сол
1 ч.л. Ванилия на прах
75 г Разтопено масло
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Измийте и разрежете на две нектарините и отстранете костилките. Смесете кленовия сироп и зехтина.
Стъпка 2 /4
В купа смесете брашното, бадемите на прах, захарта, бакпулвера, солта и ванилията на прах. Добавете разтопеното масло и разбъркайте. Оформете едри трохи от тази смес и ги сложете в тавата за печене.
Стъпка 3 /4
Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Нагласете страничния термостат на позиция 4. След като загрее, намажете разрязаната страна на нектарините със сместа от кленов сироп и зехтин и ги поставете върху грил плочата, с разрязаната страна надолу. Гответе 5 минути, обърнете внимателно и гответе 5 минути от страната на ципата. Докато нектарините се пекат, разбъркайте едрите трохи два пъти, за да покафенеят от всички страни.
Стъпка 4 /4
Подредете нектарините в чиниите, поръсете с хрупкавите трохи на крамбъла и сервирайте.