Гриловани чушки по италиански
- Общо време 25мин.
- 10мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
6 Червени чушки
9 cl Зехтин
3 Нарязан чесън
3 г Нарязан пресен босилек
3 Филета от аншоа
1.5 с.л. Балсамов оцет
Сол, черен пипер
30 г Кедрови ядки
60 г Пармезан на стърготини
Аксесоари
Грил решетка Тавичка за оттичане
Приготвяне
Стъпка 1 /3
Разрежете чушките наполовина, отстранете семките и разрежете всяка половина на три части по дължина. Смесете ги с половината зехтин, чесъна, босилека, аншоата и балсамовия оцет. Овкусете със сол и черен пипер.
Стъпка 2 /3
Поставете грил плочата в уреда, след което наредете чушките отгоре. Загрейте за 15 минути на режим GRILL (Гриловане) при 200°C и гответе 15 минути. Разбъркайте зеленчуците по средата на готвенето. Ако разполагате с Easy Fry Oven & Grill 9 в 1, поставете грил плочата на горния рафт на вашия Easy Fry Oven & Grill, с тавичката за оттичане на водата в долната част. Затворете вратата и настройте режима GRILL (Гриловане) на 200°C, за да загреете предварително за 15 минути. Поставете чушките в уреда. Настройте режима GRILL (Гриловане) на 200°C за 15 минути.
Стъпка 3 /3
След като готвенето приключи и чушките омекнат, прехвърлете ги в чиния, полейте ги с останалия зехтин и ги оставете да се охладят. Преди сервиране поръсете чушките с кедрови ядки и пармезан.