Египетски ориз
- Общо време 27мин.
- 20мин.
Приготвяне - 7мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
200 г Ориз басмати, измит
300 г Замразени обелени опашки от скариди
200 г Спанак, ситно нарязан
2 ч.ч. Магданоз, ситно нарязан
2 бр. Скилидка чесън
4 бр. Дафинов лист
0.66 ч.л. Мляна канела
2 с.л. Растително масло
400 мл Вода
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Излейте олиото в съда.
Стъпка 3 /6
Добавете скаридите, магданоза, спанака и чесъна. Разбърквайте и варете, докато спанакът омекне.
Стъпка 4 /6
Добавете другите съставки. Подправете със сол и пипер.
Стъпка 5 /6
Време за приготвяне: 7 минути
Стъпка 6 /6
Бон апети!