Зеленчукова салата табуле
- Общо време 18мин.
- 15мин.
Приготвяне - 3мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
360 г Среднозърнест грис
500 мл Вода
300 г Тиквички, на кубчета
300 г Грах (пресен или замразен)
150 г Зелен пипер, на кубчета
120 г Стафиди
6 с.л. Мента, измита и нарязана на ситно
1.5 бр. Пресен лимон
3 с.л. Зехтин
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /9
Нарежете тиквичките на кубчета.
Стъпка 3 /9
Почистете семето на зеления пипер и го нарежете на кубчета.
Стъпка 4 /9
Измийте и нарежете на ситно ментата.
Стъпка 5 /9
Смесете в купа лимоновия сок и ментата. В друга купа изсипете семолината. Излейте олиото в тигана.
Стъпка 6 /9
Затоплете олиото. Излейте го върху семолината в купата и разбърквайте, докато покрие зрънцата.
Стъпка 7 /9
Излейте водата на дъното на тигана. Сложете останалите съставки в кошничката за готвене на пара, а кошничката в тигана.
Стъпка 8 /9
Приготвяне под налягане.
Стъпка 9 /9
Излейте зеленчуците и водата върху семолината. Добавете соса. Консумирайте я топла или охладена.