Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Зеленчукова салата табуле

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 18мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    3мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 360 г Среднозърнест грис

  • 500 мл Вода

  • 300 г Тиквички, на кубчета

  • 300 г Грах (пресен или замразен)

  • 150 г Зелен пипер, на кубчета

  • 120 г Стафиди

  • 6 с.л. Мента, измита и нарязана на ситно

  • 1.5 бр. Пресен лимон

  • 3 с.л. Зехтин

  • Сол, пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /9

Пригответе съставките.

Стъпка 2 /9

Нарежете тиквичките на кубчета.

  • 300г Тиквички, на кубчета

Стъпка 3 /9

Почистете семето на зеления пипер и го нарежете на кубчета.

  • 150г Зелен пипер, на кубчета

Стъпка 4 /9

Измийте и нарежете на ситно ментата.

  • 6с.л. Мента, измита и нарязана на ситно

Стъпка 5 /9

Смесете в купа лимоновия сок и ментата. В друга купа изсипете семолината. Излейте олиото в тигана.

  • 360г Среднозърнест грис
  • 6с.л. Мента, измита и нарязана на ситно
  • 1.5бр. Пресен лимон
  • 3с.л. Зехтин

Стъпка 6 /9

Затоплете олиото. Излейте го върху семолината в купата и разбърквайте, докато покрие зрънцата.

Стъпка 7 /9

Излейте водата на дъното на тигана. Сложете останалите съставки в кошничката за готвене на пара, а кошничката в тигана.

  • 500мл Вода
  • 300г Тиквички, на кубчета
  • 300г Грах (пресен или замразен)
  • 150г Зелен пипер, на кубчета
  • 120г Стафиди
  • Сол, пипер

Стъпка 8 /9

Приготвяне под налягане.

Стъпка 9 /9

Излейте зеленчуците и водата върху семолината. Добавете соса. Консумирайте я топла или охладена.