Зеленчуци по средиземноморски
- Общо време 40мин.
- 10мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
8 порции
600 г Тиквички, нарязани (2 средно големи)
500 г Чери домати
800 г Нарязани на кубчета жълти чушки (около 4 чушки)
200 г Нарязан на кубчета червен лук (2 глави)
70 г Зехтин
4 ч.л. Сушен риган
3 с.л. Пушен червен пипер
10 г Сол
2 ч.л. Пипер
60 г Натрошено сирене фета
2 с.л. Накълцан пресен босилек
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Подгответе зеленчуците и ги сложете в голяма купа. Сложете зехтина, ригана, пушения червен пипер, сол и черен пипер. Разбъркайте, докато зеленчуците се покрият добре.
Стъпка 2 /5
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 200°C за 30 минути. Извадете грил решетката и сложете 1200 г зеленчуци в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 200°C за 35 минути. Извадете грил решетката и сложете 800 г зеленчуци в чекмедже 2.
Стъпка 3 /5
Натиснете бутона SYNC. Натиснете START, за да започне готвенето.
Стъпка 4 /5
Разбъркайте зеленчуците няколко пъти.
Стъпка 5 /5
Поръсете с натрошено сирене фета и босилек. Сервирайте с нарязана на хапки сьомга с чесново масло.