Индийски самоси
- Общо време 40мин.
- 30мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
8 порции
2 саше точени кори
4 с.л. Неутрално мазнина
4 Картофи
2 ч.л. Куркума
2 ч.л. Чили на прах
2 ч.л. Сол
Пипер
340 г Дребен грах
2 ч.л. Накълцан кориандър
Приготвяне
Стъпка 1 /7
В тенджера с вряща вода варете картофите 20-25 минути, докато омекнат. Отцедете ги, обелете ги и ги намачкайте.
Стъпка 2 /7
Загрейте олиото в тиган. Добавете картофеното пюре, сол, черен пипер, куркума и чили на прах и гответе за 2-3 минути. Добавете граха и разбъркайте. Свалете от котлона и добавете кориандъра. Оставете настрана.
Стъпка 3 /7
Разрежете точените кори на две по дължина. Намажете корите с масло. Сложете малко пълнеж в един от ъглите и ги сгънете на триъгълник.
Стъпка 4 /7
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете режим MANUAL на 180°C за 10 минути. Сложете 3 самоси на грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете режим MANUAL на 180°C за 10 минути. Сложете самосите на грил решетката в чекмедже 2. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 5 /7
След 10 минути обърнете самосите.
Стъпка 6 /7
Проверете дали самосите са готови и гответе още няколко минути, ако е необходимо. Повторете процеса отново.
Стъпка 7 /7
Поднесете самосите със сладко-кисел сос и салата.