Капама
Tefal
Рецепта на Tefal

Капама

Оценка четири звезди (средна)

-/5 -

  • Общо време 35мин.
  • Приготвяне
    5мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 300 г Пилешко месо на кубчета

  • 300 г Свинска плешка на кубчета

  • 2 бр. Свинска наденица, нарязана

  • 100 г Пушен бекон на кубчета

  • 100 мл Червено вино

  • 100 г Ориз

  • 700 г Кисело зеле, нарязано, със сок

  • 2 бр. Дафинов лист

  • 1 бр. Червен пипер

  • 10 бр. Черен пипер зърна

  • 5 бр. Бахар зърна

  • 7 с.л. Слънчогледово олио

  • Сол

Приготвяне

Стъпка 1 /4

Нарежете пилешкото, свинското месо и наденицата на парчета, бекона на кубчета, а зелето на жулиени.

Стъпка 2 /4

Сложете месата, наденицата, бекона, зелето и ориза в съда. Добавете подправките и разбъркайте. Залейте със зелевия сок и виното.

Стъпка 3 /4

Гответе под налягане: 30 мин.

Стъпка 4 /4

Сервирайте ястието топло, с хляб.