Капама
- Общо време 35мин.
- 5мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
300 г Пилешко месо на кубчета
300 г Свинска плешка на кубчета
2 бр. Свинска наденица, нарязана
100 г Пушен бекон на кубчета
100 мл Червено вино
100 г Ориз
700 г Кисело зеле, нарязано, със сок
2 бр. Дафинов лист
1 бр. Червен пипер
10 бр. Черен пипер зърна
5 бр. Бахар зърна
7 с.л. Слънчогледово олио
Сол
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Нарежете пилешкото, свинското месо и наденицата на парчета, бекона на кубчета, а зелето на жулиени.
Стъпка 2 /4
Сложете месата, наденицата, бекона, зелето и ориза в съда. Добавете подправките и разбъркайте. Залейте със зелевия сок и виното.
Стъпка 3 /4
Гответе под налягане: 30 мин.
Стъпка 4 /4
Сервирайте ястието топло, с хляб.