Карамелизиран морски дявол с ванилия гарниран със грахови зърна обвити със сос уасаби
- Общо време 45мин.
- 30мин.Приготвяне 
- 15мин.Приготвяне 
- 0мин.Охлаждане 
Съставки
4 порции
- 8 бр. Парчета морски дявол 80/100 г всеки 
- 2 с.л. Растително масло 
- 25 г Осолено масло 
- 70 мл Бяло вино 
- 1 Шушулка ванилия 
- 200 мл Течна сметана 35% масленост 
- 200 г Пресен зелен грах 
- 400 г Замразен зелен грах 
- 200 мл Гъста сметана 
- 20 г Уасаби паста 
- Сол и пипер 
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Сложете замразения грах да поври във вряща вода. Отцедете го. Измийте бързо със студена вода, за да запази ярко зеления си цвят. Смесете с уасаби пастата, сол и сметана. Пасирайте, докато получите идеално гладко пюре.
Стъпка 2 /5
Обелете пресния грах. Пригответе го по същия начин както замразения. Измийте със студена вода и го оставете настрана.
Стъпка 3 /5
Запържете парчетата морски дявол в растителното масло. Когато са готови, добавете маслото и ванилените семена. Продължете да пържете до получаване на златисто кафява коричка. Прехвърлете в огнеупорен съд и загрейте във фурната до 70°С, докато сосът е готов.
Стъпка 4 /5
Залейте с бяло вино. Оставете за поври. Добавете сметаната. Оставете да поври. Подправете със сол и черен пипер. В същото време притоплете пюрето от зеления грах.
Стъпка 5 /5
Разпределете пюрето в чиниите. Поръсете с целите зърна зелен грах. Поставете парчетата риба отгоре и поръсете със сос.
