Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Карамелизиран морски дявол с ванилия гарниран със грахови зърна обвити със сос уасаби

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 45мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 8 бр. Парчета морски дявол 80/100 г всеки

  • 2 с.л. Растително масло

  • 25 г Осолено масло

  • 70 мл Бяло вино

  • 1 Шушулка ванилия

  • 200 мл Течна сметана 35% масленост

  • 200 г Пресен зелен грах

  • 400 г Замразен зелен грах

  • 200 мл Гъста сметана

  • 20 г Уасаби паста

  • Сол и пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Сложете замразения грах да поври във вряща вода. Отцедете го. Измийте бързо със студена вода, за да запази ярко зеления си цвят. Смесете с уасаби пастата, сол и сметана. Пасирайте, докато получите идеално гладко пюре.

Стъпка 2 /5

Обелете пресния грах. Пригответе го по същия начин както замразения. Измийте със студена вода и го оставете настрана.

Стъпка 3 /5

Запържете парчетата морски дявол в растителното масло. Когато са готови, добавете маслото и ванилените семена. Продължете да пържете до получаване на златисто кафява коричка. Прехвърлете в огнеупорен съд и загрейте във фурната до 70°С, докато сосът е готов.

Стъпка 4 /5

Залейте с бяло вино. Оставете за поври. Добавете сметаната. Оставете да поври. Подправете със сол и черен пипер. В същото време притоплете пюрето от зеления грах.

Стъпка 5 /5

Разпределете пюрето в чиниите. Поръсете с целите зърна зелен грах. Поставете парчетата риба отгоре и поръсете със сос.