Карбонада
- Общо време 40мин.
- 5мин.
Приготвяне - 35мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
300 г Телешко
1.5 Глави лук
50 г Бекон на ивици
2 с.л. Фъстъчено олио
250 мл Тъмна бира
0.5 с.л. Кафява захар
Сол, пипер
0.5 Дафинов лист
1 щипка Мащерка
20 г Джинджифилов сладкиш
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
300г Телешко 1.5 Глави лук 50г Бекон на ивици 2с.л. Фъстъчено олио 250мл Тъмна бира 0.5с.л. Кафява захар Сол, пипер 0.5 Дафинов лист 1щипка Мащерка 20г Джинджифилов сладкиш
Стъпка 2 /7
Накълцайте лука.
Стъпка 3 /7
Излейте олиото в тигана.
2с.л. Фъстъчено олио
Стъпка 4 /7
Запържете парченцата говеждо от всички страни. Извадете ги. Запържете лука. Добавете бекона и запечете.
300г Телешко 1.5 Глави лук 50г Бекон на ивици
Стъпка 5 /7
Върнете парченцата говеждо в тигана, добавете бирата, кафява захар, мащерка и дафинов лист. Подправете със сол и пипер.
300г Телешко 250мл Тъмна бира 0.5с.л. Кафява захар Сол, пипер 0.5 Дафинов лист 1щипка Мащерка
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Добавете запечения джинджифилов сладкиш и нарежете на кубчета. Сервирайте.
20г Джинджифилов сладкиш