Картофени гофрети със сьомга и сирене
- Общо време 27мин.
- 15мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
600 г Картофи
150 г Настъргано сирене
2 Разбити яйца
12 cl Мляко
120 г Гъста заквасена сметана
1.5 cl Зехтин
100 г Брашно
11 г Бакпулвер (1 пакетче)
2 с.л. Нарязан магданоз
2 с.л. Нарязан див лук
150 г Крема сирене
1 с.л. Нарязан копър
0.5 Био лимон
200 г Пушена сьомга
Сол и пипер
Аксесоари
Плочи за гофрети
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Измийте, обелете и настържете картофите с едро ренде.
Стъпка 2 /5
Сложете в купа настърганите картофи, настърганото сирене, разбитите яйца, млякото, гъстата заквасена сметана и зехтина. Разбъркайте добре с шпатула. Добавете брашното, бакпулвера, магданоза и дивия лук. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте отново.
Стъпка 3 /5
Махнете грил плочите и ги сменете с плочите за гофрети – първо долната плоча и след това горната. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Червения цвят от настройките с бутон М и натиснете OK. След като загрее, изсипете по 1 малък черпак тесто във всяка формичка за гофрети, затворете и гответе за 3 минути. Извадете гофретите и повторете, докато не остане тесто. Това количество тесто е достатъчно за 8 гофрети.
Стъпка 4 /5
В купа смесете крема сиренето с накълцания копър и сока и кората на лимона. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте докато се получи гладка смес.
Стъпка 5 /5
Сервирайте гофретите със соса със сирене и копър и пушената сьомга.