Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Карфиол по индийски

Оценка пет звезди (средна)

5/5 -

  • Общо време 12мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    2мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 500 г Карфиол

  • 1 с.л. Фъстъчено олио

  • 40 г Натрошени ядки кашу

  • 1 с.л. Паста къри

  • 2 ч.л. Къри на прах Мадрас

  • 400 г Домати

  • 80 мл Пилешки бульон

  • 1 с.л. Кориандър

  • 1 бр. Глава лук

  • 3 с.л. Кокосова сметана

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Пригответе съставките.

  • 500г Карфиол
  • 1с.л. Фъстъчено олио
  • 40г Натрошени ядки кашу
  • 1с.л. Паста къри
  • 2ч.л. Къри на прах Мадрас
  • 400г Домати
  • 80мл Пилешки бульон
  • 1с.л. Кориандър
  • 1бр. Глава лук
  • 3с.л. Кокосова сметана

Стъпка 2 /7

Нарежете лука.

  • 1бр. Глава лук

Стъпка 3 /7

Излейте олиото в тигана.

  • 1с.л. Фъстъчено олио

Стъпка 4 /7

Запържете лука, пастата къри и кърито на прах за 2 минути. Добавете карфиола. Смесете старателно.

  • 500г Карфиол
  • 1с.л. Паста къри
  • 2ч.л. Къри на прах Мадрас
  • 1бр. Глава лук

Стъпка 5 /7

Добавете доматите, бульона и кокосова сметана. Разбъркайте.

  • 400г Домати
  • 80мл Пилешки бульон
  • 3с.л. Кокосова сметана

Стъпка 6 /7

Приготвяне под налягане.

Стъпка 7 /7

Карфиолът трябва да остане хрупкав. Поръсете с ядки кашу и кориандър. Сервирайте.

  • 500г Карфиол
  • 40г Натрошени ядки кашу
  • 1с.л. Кориандър