Кокосово-шоколадов крем
- Общо време 35мин.
- 20мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
300 мл Кокосово мляко
20 г Царевично брашно
2 бр. Яйчен белтък
100 мл Нискомаслена сметана (или мляко)
80 г Захар
4 г Желатин, накиснат в студена вода
4 с.л. Течен шоколад
4 бр. Рамекини (х140мл)
200 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Сложете по 1 лъжица шоколад в рамекините. Оставете ги настрани. Смесете царевичното брашно с кокосовото мляко и сметаната.
Стъпка 3 /6
Излейте сместа в съда. Разбърквайте до сгъстяване. Добавете отцедения желатин.
Стъпка 4 /6
Добавете захарта и белтъците. Разлейте в рамекините. Покрийте ги с хартия за печене. Поставете ги в чистия съд с 200 мл вода.
Стъпка 5 /6
Време за приготвяне: 15 минути
Стъпка 6 /6
Оставете да се охлади