Котидж пай
- Общо време 25мин.
- 15мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
900 г Телешка кайма
1.5 бр. Глава лук, нарязан
1.5 кг Картофи, на кубчета
3 с.л. Олио
150 г Масло
240 мл Вода
Сол, пипер, индийско орехче, букет гарни
3 бр. Скилидка чесън
Настъргано сирене Грюер
Тавичка за печене във фурната
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Нарежете на ситно кромида.
Стъпка 3 /8
Нарежете картофите на кубчета.
Стъпка 4 /8
Излейте олиото в съда и добавете лука.
Стъпка 5 /8
Запържете лука. Добавете говеждото месо и гответе, като разбърквате. Сложете подправки. Прехвърлете го в тава за печене.
Стъпка 6 /8
Добавете в тигана картофите, масло, чесън, букет гарни и вода. Подправете със сол, пипер и индийско орехче.
Стъпка 7 /8
Приготвяне под налягане.
Стъпка 8 /8
Намачкайте всичко с преса за картофи. Разстелете сместа върху месото. Поръсете отгоре сирене грюер. Запечете на фурна до златист цвят.