Кофта таджин
- Общо време 18мин.
- 15мин.
Приготвяне - 3мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
500 г Телешка кайма
350 г Нарязани домати
1 бр. Скилидка чесън, нарязана
2 с.л. Зехтин
6 бр. Стрък пресен кориандър, нарязан
2 бр. Лук шалот, нарязан
100 мл Вода
4 ч.л. Подправки за кофта
Сол и пипер
20 г Нарязани кедрови ядки
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /9
Почистете кълновете на чесъна.
Стъпка 3 /9
Нарежете на ситно лукчетата шалот.
Стъпка 4 /9
Нарежете на ситно кориандъра.
Стъпка 5 /9
Смесете говеждото месо, кориандъра, лукчетата шалот, чесъна, подправките, кедровите ядки, солта и пипера. Оформете кюфтета по 30 грама. Излейте олиото в съда.
Стъпка 6 /9
Запържете кюфтетата от всички страни и ги извадете, когато са готови.
Стъпка 7 /9
Смесете водата и доматите, за да получите кулис. Излейте го в съда и добавете кюфтетата.
Стъпка 8 /9
Приготвяне под налягане.
Стъпка 9 /9
Сервирайте кюфтета със семолината.